שוב עיכוב בטיסה?

המחסור בעובדים מוביל לשביתות בנמלי התעופה בעולם
טרמינל נתב"ג
נתב"ג צילום: מוני שפיר

מגפת הקורונה כבר לא מככבת בראש מהדורות החדשות ובעיתונים, אולם השלכותיה עדיין מורגשות בענפים רבים במשק, ובמיוחד בענף התעופה והתיירות. לשמחתנו, חברות התעופה חזרו לפעול כסדרן, כמעט, בהמשך אסביר מדוע אני מסייג, ורבים שבו לטוס ליעדים שונים ברחבי העולם, מי לחופשה ומי לעסקים. ואכן, רוב חברות התעופה והתיירות סיימו את שנת 2022 ברווחיות טובה.

אולם על שיאי התיירות שנרשמו בשנת 2022 מעיבה עננה כבדה: המחסור הגדול בעובדים. במשך השנתיים שמגפת הקורונה השתוללה בעולם, פוטרו או התפטרו רבים מעובדי ענף התיירות והתעופה, חלקם החליפו מקצוע, בהמלצת מנהיגים ברחבי העולם, שחששו שיחלוף זמן רב עד שהענף יתאושש. אולם עם החזרה לשגרה, המחסור בעובדים מורגש ביתר זאת. נוצרו בעיות ומשברים בשדות התעופה: עיכובים גדולים בהמראות, מזוודות שלא הועלו בזמן למטוסים או שכלל לא הגיעו ליעדן, וטיסות שבוטלו. העומס על העובדים שחזרו לעבודה גדל מאוד, והכעס וההתמרמרות בקרב עובדי חברות התעופה ועובדי שדות התעופה שנאלצו לעבוד יותר שעות אבל באותו שכר או בשכר מופחת הלכו והתעצמו, ומכאן הדרך לשביתות ועיצומים קצרה. לדעתי, העיצומים והשביתות שלהם אנו עדים לאחרונה מוצדקים.

מנהלי חברות התעופה ומנהלי שדות התעופה לא התכוננו כראוי ליציאה ממשבר הקורונה. היה עליהם להכשיר יותר עובדים ולשלם יותר לעובדים שנשארו, אזכיר שב-2020 ו-2021 קיצצו בשכר העובדים, ולחלקם לא שילמו כלל. עוד חשוב לציין שחברות התעופה קיבלו סיוע נרחב מהמדינות שלהן, ולכן לא חווינו כמעט פשיטות רגל של חברות תעופה בישראל או בעולם.

בשבוע החולף היו בנתב"ג עיצומים למשך יום אחד, ואין ספק שהייתה בכך פגיעה בנוסעים, אולם לצערי אם לא יהיו פתרונות הולמים, נחווה יותר עיצומים ושביתות עד להשבתה מוחלטת של נתב"ג וייגרם סבל למיליוני נוסעים. בשנת 2022 היו מעל 8 מיליון יציאות לחו"ל, והצפי לשנת 2023 הוא מעל ל-9 מיליון נוסעים! הפגיעה בנוסעים לא מסתכמת רק ביציאה מהארץ, אלא נמשכת גם בכניסה לשדות תעופה מובילים ברחבי העולם. צפויות שביתות בעולם ובעיקר באירופה, שבה איגודי העובדים חזקים מאוד, האיגודים בצרפת ובַקָרֵי הגבול בבריטניה כבר הכריזו על שביתות, והגל צפוי להתרחב גם לגרמניה, בלגיה, איטליה, ספרד ועוד. בחודש האחרון בוטלו אלפי טיסות באירופה.

ייאמר לזכותם של מארגני השביתות שהם מודיעים על מועד השביתה והעיצומים מראש, ולכן אפשר לתכנן את מועדי הטיסה. אני ממליץ לבדוק האם מתוכננת שביתה ליעד שאליו רוצים לטוס, וכמובן לא לשכוח לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל. בדרך כלל חברת התעופה מחויבת לתת סיוע ו/או פיצוי, כמובן תלוי במדינה ובחוקיה. סוכן הנסיעות שלכם ודאי יוכל למצוא לכם פתרון או טיסה נוחה יותר.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

14 תגובות

  1. מי שבסוף יוצא פראייר, אל הנוסעים שמשלמים הרבה ולא מתחשבים בהם

  2. חברות התעופה נוהגים בחזירויות והעובדים צודקים שהם רוצים את מה שמגיע להם

  3. גם העובדים עושים בכוונה עיכובים בכדי להראות את כוכם במאבק על השכר

    1. זה מקרא שביתה איטלקית וזה קורה לצערנו במקומות רבים…כולל בתעופה

  4. משהו משתבש והולך בתפעול הטיסות, וזה מגיע מכל הגורמים הקשורים

    1. אין ספק שתפעול שדות התעופה הן לא כפי שהיו לפני הקורונה, נקוה דהשנה תהיה שנת החזרה לשגרה

    1. נכון, ונקוה שהשנה תהחה שנת המפנה אחרי הקורונה והחזרה לשגרה

  5. לא לא בעיה ישראלית. מדובר בבעיה כלל עולמית. לפני כמה ימים השביתו למשל את נמלי נתעופה בגרמניה.

    1. נכון וזה מה שכתבתי , הבעיה היא כלל עולמית ונקוה שבשנת 2023 יחזרו לשגרה לפחות כמו ב 2019…אמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

עצרו

מלחמת שנת היובל

דרכינו הנסתרות לציין יובל למלחמת יום הכיפורים