מרוקו, ארץ אבותיי, היא ארץ מרתקת, יפה, מכניסת אורחים ומסבירת פנים לתיירים. בשנת 2019 ביקרו במדינה זו מעל 12 מיליון תיירים.
ביקורי הראשון במרוקו היה בשנת 1991. השתתפתי במשלחת של תיירנים שנועדה לפתוח את מרוקו לקהל הישראלי שלא נולד במרוקו. בשעתו הביקור התנהל באופן לא רשמי. שואלים אותי כעת, אחרי חתימת הסכם השלום עם מרוקו, מה השתנה? הרי גם עד עתה ובטרם נחתם ההסכם – ישראלים נסעו למרוקו. ובכן, יש הבדל חשוב – עד היום נכנסנו למרוקו בהיחבא ולא באופן רשמי, ומעתה נוכל לטוס בגלוי, ובקרוב גם בטיסות ישירות ליעדים אחדים במרוקו.
מרוקו היא מונרכיה שבראשה עומד מוחמד השישי, שהוא מלך מכוח המונרכיה החוקתית הנהוגה במרוקו. הוא הומלך ביולי 1999 אחרי מות אביו, המלך חסן השני. מוחמד השישי הוא המלך ה-22 בשושלת העלאווית השולטת במרוקו משנת 1666, ונחשב למנהיג מודרני ופתוח למערב. לבית המלוכה המרוקאי יש מעמד מיוחד בהיותו שומר המקומות הקדושים בירושלים, שכן בני משפחת המלך נחשבת לצאצאי הנביא מוחמד. מרוקו גם עומדת בראש ועדת ירושלים בארגון מדינות האסלאם.
יעדי התיור העיקריים במרוקו הם צפון מרוקו הספרדית, עיר הבירה ראבט, קזבלנקה – העיר הגדולה והמודרנית, מראקש התיירותית והמסורתית, אגאדיר עיר הנופש המדהימה, פס – עיר שיש לה חשיבות דתית ומסורתית, מקנס העיר הצבעונית, איפראן עיר הקיט ועיירת הסקי של מרוקו – ארפוד, העיירה שלפני הטיול לסהרה. הטודרה, שבעיניי היא המקבילה לגרנד קניון, וורזזאת עיר מקסימה ומיוחדת, טרודנט עיר הצדיקים שבה נולדו הוריי וממנה עלו לארץ. אלה הם יעדי חובה שמהווים רק חלק קטן מהטיול במרוקו.
מרוקו היא מדינה חביבה על הישראלים ובעיקר על מאות אלפי יוצאי מרוקו שמתגעגעים לבית אבא, לריחות, לטעמים ולהכנסת האורחים. כמומחה לתיירות ותעופה, אני מעריך שהצפי לשנה הראשונה הוא שכרבע מיליון ישראלים יטוסו למרוקו, הן בטיסות הישירות והן באמצעות חברות תעופה כגון טורקיש. צפויה תחרות שממנה הציבור הישראלי יצא נשכר.
אני מעריך כי מחיר הטיסה ירד ויהיה 399 דולר. חבילות שיכללו טיסה + 3 לילות במלון – החל מ-599 דולר, טיסה + 6 לילות במלון החל מ-799 דולר, וטיולים מאורגנים יתחילו מ-999 דולר. לדעתי, טיסות ישירות יהיו כנראה לקזבלנקה, למרקש ולאגדיר.
בביקור במרוקו אולי לא תפגשו את המלך, אבל אין לי ספק שתרגישו כמו מלכים.
14 תגובות
הסקירה הצבעונית כבר עושה חשק לנסוע
תודה, אכן שלום שירגש את כולנו
תודה, אכן שלום שירגש את כולנו
יהודה הגדול מכולם
תודה רבההה
גסטרונומיקה שישראלים אוהבים, אבל שם זה מקורי.
נכון מאוד…האוכל זאת חגיגה לעיניים וחגיגה לקיבה…
יהיו טיסות ישירות, אבל הרי כל מי שרצה להגיע לשם עד היום יכול היה לעשות זאת בקלות ובלי בעיה. כל מי שמרוקו עניינה אותו מכל סיבה שהיא כבר היה שם. אז למה יהיה גידול בנסיעות לשם?
שלנו שנולדו שם. וגם אנחנו רוצים לראות פעם איך נראית הסביבה הזאת מקרוב.
יש הבדל גדול בין נסיעה ליעד שאין איתו הסכם שלום לבין יעד שיש איתו הסכם שלום, הטיסות הישירות, אין ויזות , המחירים יהיו יותר זולים, אפשרויות הנסיעה יותר נוחות ועשרות טיסות ישירות בשבוע לעומת אפס היום.
טנג'יר = דיוטי פרי
בהחלט חוויה צבעונית מרגשת ומיוחדת
מהמלך שלנו
נהנתי מאוד לקרוא את הכתבה!