הסכמי השלום עם איחוד האמירויות, בחריין וסודן – ואולי עוד כמה ארצות בדרך – הם היסטוריה, ואת רובנו הם מרגשים מאוד. מי היה מאמין שבשנה אחת תהיה גם קורונה, המגפה הנוראית עם כמעט 70 מיליון נדבקים (היא כנראה תגיע למעל ל-100 מיליון נדבקים עד שהחיסון יהיה יעיל) וגם שלושה הסכמי שלום היסטוריים.
דובר רבות על הצד האסטרטגי בהסכמי השלום מבחינה מדינית, כלכלית וביטחונית ועל האינטרסים של כל מדינה ברצון להגיע ולחתום על הסכמי השלום. הצד שדובר בו פחות הוא הצד התיירותי, ובמאמר זה אנסה להאיר ולתת לכם הקוראים מעט מידע מהמהפכה. לא פחות ולא יותר – זאת מהפכה, מהפכת התיירות שבאופק והשינויים בתעופה ובתיירות הנכנסת והיוצאת.
מספרים לפני הכול. רק בחודש דצמבר הקרוב יטוסו מעל 50 אלף ישראלים לדובאי. מדובר במעל 300 טיסות ישירות לדובאי הלוך ושוב. כל זאת בחמש חברות תעופה. ההוצאה הכללית של הישראלים תעמוד לפי הערכתי והערכת מומחים על כחצי מיליארד שקלים רק בחודש דצמבר. מדובר בטיסות, מלונות, כניסות לאתרים, כלכלה וכמובן קניות.
השינוי העיקרי של כניסות חברות התעופה מהטובות בעולם "איתיחאד איירוויז", "אמירייטס" ו"פליי דובאי" טמון בשינוי התחרותי שהן הכניסו לשוק התעופה בישראל. חברות התעופה מאיחוד האמירויות עומדות להתחרות בעיקר ב"טורקיש איירליינס", חברת התעופה שבבעלות ממשלת טורקיה. כדאי לדעת עוד נתון: בשנת 2019 טורקיש הטיסה כ-2 מיליון ישראלים הלוך ושוב למאות יעדי החברה בעולם. ישראלים ואנשי עסקים אהבו את טורקיש בשל הנוחות, המחיר והקונקשן ליעדי העולם. והנה פתאום הסכמי השלום מביאים עימם גם תחרות עזה מצד חברות התעופה שזוכות כל שנה בתואר חברות התעופה הטובות בעולם. עכשיו הן יגיעו לישראל ויתחרו גם במחיר, גם באיכות וגם בקיצור הקונקשן לרבים מיעדי המזרח הרחוק ואסיה וגם לארצות הברית, דרום אמריקה ועוד. תחרות זאת תגרום לישראלים רבים לבדוק ולשנות את מסלול הטיסה – מטיסה דרך איסטנבול לטיסה דרך דובאי או אבו דאבי. ויש ישראלים רבים שמוצאים לראוי להחליף את טורקיה בימים שהנשיא ארדואן מתעמת עם ישראל מדי שבוע, וימצאו תירוץ טוב לטוס עם המתחרות שזה עתה עשו שלום חם עם ישראל.
אשר לתיירות נכנסת – לישראל צפויות הכנסות של מיליארדי שקלים בזכות מאות אלפי מוסלמים שיגיעו לבקר בה. התיירות מארצות אלו לא הייתה קיימת קודם (אם כי בשוליים ובהסתר היו מעטים שקיבלו אישורים מיוחדים). התיירות הזאת תגבר משנה לשנה. הערכת מומחים קובעת כי בתוך חמש שנים נוכל לקלוט בין מיליון ל-2 מיליון כניסות של מוסלמים לביקורי דת, נופש, הנאה, תיירות עסקית ותיירות מרפא, החלמה ובריאות מיעדים מוסלמים אלו. אפילו בשנת השיא, ב-2019, כשנכנסו לישראל מעל 4.5 מיליון תיירים שהיו מחולקים לתיירות יהודית, צליינית, נופש ומרפא – הייתה חסרה לנו התיירות המוסלמית. הסכמי השלום האחרונים בהחלט יביאו איתם את התיירות הנכנסת מארצות האסלאם ויכניסו לנו מילארדי שקלים נוספים.
אני רוצה לתת עוד נתון: בעידן שאחרי הקורונה ענף התיירות יחזור לעצמו ויספק תעסוקה למאות אלפי ישראלים שכרגע נמצאים בחל"ת. תזכרו את הנתון הזה: על כל מאה אלף תיירים שנכנסים הם מספקים עבודה לעוד כ-5,000 עובדים. אני אומר זאת שנים רבות וזה אכן מתגשם – "התיירות היא הגשר לשלום ולשדרוג כלכלי".
15 תגובות
בהחלט מותר לכתוב גם דברים חיוביים ולא רק להתעסק כל היום בנבואות מבהילות.
תודה רבההה ואני בהחלט מדבר רק על עובדות. את צודקת שצריך יותר לדבר על הטוב ופחות על הרע כי באמת הרוב טוב.
חסר תקנה
תודה רבה על המחמאה
מעניין מאוד ומוסיף תקווה לענף התיירות ולשלום בפרט.
ככל הנראה ישראלים יטוסו לאמירויות, נקווה שהאמירתים ירצו לטייל בישראל במלואה ונוכל לספק להם חוויה תיירותית יחודית.
אמן ואנחנו כבר רואים קבוצות לישראל וזה סימן מעודד.
זה יעזור מאוד מאוד לצאת הבעיות הכלכליות שהביאה הקורונה.
לגמרי , זה בהחלט יתן מנוף לענף ולכלכלה
אי בכל מקרה רוצה לבקר בארצות המפרץ
ממליץ מאוד
בארצות הללו וכי יתייחסו בצורה נאותה לתיירים שיגיעו משם. אחרת נפסיד פוטנציאל גדול.
נישמע מוגזם
אלו העובדות והצפי…אופטימי תמיד
וזה סימן טוב
בכיוון שלנו זה יקח הרבה יותר זמן
ממליץ מאוד