תיירים מאיחוד האמירויות, ברוכים הבאים לישראל

היערכות לקראת התיירים מאיחוד האמירויות
תמונה של מתן
מתן שעיה

איחוד האמירויות (זהו השם הרשמי שנקבע על ידי האקדמיה ללשון העברית) היא מדינת מדבר מוסלמית-ערבית עשירה בנפט, הנמצאת בצפון-מזרח חצי האי ערב שבמפרץ הפרסי. רק 10% מכלל תושביה הם אזרחי המדינה, והשאר הם מהגרים ממדינות שונות. נפט וגז טבעי הם המנוע העיקרי של הכלכלה באיחוד האמירויות, ומאפשרים לאזרחיה לחיות ברמת חיים גבוהה מאוד. בדובאי למשל תוכלו למצוא את גורד השחקים הגבוה ביותר בעולם, מסעדות של השפים הנחשבים ביותר בעולם, ואטרקציות שרואים רק בסרטים.

האֵמירוּתים נוהגים לצאת לחופשה מחוץ לארצם עם כל המשפחה. הם נחשבים לתיירים שמוציאים הכי הרבה כסף על חופשה בחו"ל, ומטיילים לרוב בין 3–14 שבועות. בחופשות שלהם הם אוהבים לקנות בחנויות יוקרה של מעצבים בעלי שם עולמי, לישון במלונות היוקרתיים ביותר ולקבל שירות ברמה הגבוהה ביותר שיש.

לאור הסכם הנורמליזציה, יש לנו, הישראלים, הזדמנות עסקית מדהימה. ישראל, בהובלת משרד תיירות, חייבת להשקיע מאמצים רבים על מנת לוודא שאנחנו לא מפספסים פלח שוק גדול ומשמעותי זה. בראיית מאקרו ובהסתכלות קדימה, צופה פני העתיד, ייתכן שבקרוב יהיה הסכם שלום גם עם ערב הסעודית. אם ישראל אכן תהיה יעד תיירותי מבוקש עבור המוסלמים מאיחוד האמירויות, ייפתח השער לעוד תיירים מוסלמים רבים.

בשנת 2017 השקיע משרד התיירות כ-20 מיליון שקלים בקמפיינים שיווקיים לקהל הסיני. היה זה מהלך אסטרטגי גאוני שהביא להסכמים עם חברות תעופה מסין, להוספת ימי טיסות בשבוע, ולקידום קווי טיסה ליעדים נוספים בסין. עד משבר הקורונה, התיירות מסין הגיעה לשיא כל הזמנים, הסינים היו פלח שוק מרכזי, וזה גרם כמובן לצמיחה ולשגשוג של הכלכלה בישראל.

אף שנדמה כי ממש בקרוב ייפתחו שערי המדינה ויהיה קו ישיר: תל אביב-איחוד האמירויות, משרד התיירות צריך לגבש כבר עכשיו תוכנית שתציג את ישראל כולה כיעד שהאֵמירותים באמת ירצו לטייל בו ולהכיר אותו, ושלא נצטייר רק כיעד לביקור בירושלים ובאל אקצא.

ביקשתי לבחון מה מוטיבציית הטיול של התייר האֵמירותי במדינות אחרות על מנת להבין איך הוא ירצה לחוות את כל מה שיש לישראל להציע ולא רק כיעד תיירות דתי. חיפשתי מאמרים באינטרנט, אך נוכחתי לגלות שכמעט אין אינפורמציה לגבי העדפות של תיירים מהמזרח התיכון. לבסוף מצאתי שני מאמרים בנושא, הראשון בדק מוטיבציות טיול לצרפת (2013) והשני לאוסטרליה (2018).

להלן כמה הדגשים חשובים שיש לתת עליהם את הדעת במטרה להגביר את מוטיבציית התיירים מאיחוד האמירויות לבקר בישראל:

  1. הסברה על התייר מאיחוד האמירויות באמצעי התקשורת השונים בארץ ופנייה לעסקים התיירותיים: אומנם מלונות ועסקי תיירות בישראל כבר מארחים שנים רבות תיירים מצרפת, מסין, מאוסטרליה ומכל רחבי הגלובוס, אולם התייר האמירותי הוא מעט שונה. אם נרצה לראות את התייר האמירותי מבלה בטיול בצפון, או בתל אביב בחוף הים, צריך לוודא שאנשים לא ינעצו מבטים או יירתעו מהתיירים שלובשים את בגדיהם המסורתיים, ששונים מהלבוש במערב. הסברה נכונה תוכל למנוע אי-נעימויות. יש לזכור כי אף שמדובר באוכלוסייה מוסלמית דתית, ייתכן שחלקם ירצו לחוות את חיי הלילה של תל אביב.
  1. אפשרות לאוכל כשר "חלאל" על פי הכשרות של האסלאם: חלאל משמעותו היתר. החוק המוסלמי אוסר אכילת חזיר ושתיית אלכוהול. 17% מתוך אוכלוסיית ישראל הם מוסלמים, ולכן אפשר למצוא בקלות אוכל כשר למוסלמים במסעדות שונות. כדאי להציג בפניהם מראש, אולי כחלק מהאסטרטגיה השיווקית, שישנם מקומות רבים מלבד ירושלים שבהם מוכרים אוכל כשר על פי האסלאם. נמצא כי לאוכל ולמסעדות יש חשיבות רבה בהחלטה לבחור יעד תיירותי כזה או אחר.
  2. חיפוש אחר אטרקציות מיוחדות והכרת תרבות חדשה: אומנם באיחוד אמירויות, ובמיוחד בדובאי, יש את האטרקציות המפוארות ביותר בעולם, אולם תמיד אפשר להפתיע אותם עם אטרקציות חדשות. מראיונות עומק עם תיירים מאיחוד האמירויות עולה שהם מאוד אוהבים פעילויות ספורטיביות כמו רכיבה על אופניים, צלילה, ובמיוחד אטרקציות בנהרות ובהרים. לישראל יש שפע אטרקציות כאלה בצפון. בעזרת אסטרטגיה שיווקית נכונה אפשר למשוך לשם תיירים רבים שייהנו מהנופים ומהאטרקציות.

לסיכום, אני מקווה שנזכה כולנו להכיר אֵמירותים שהם לא רק תיירים צליינים שמגיעים לירושלים ולמקומות קדושים לאסלאם וחוזרים לארצם, אלא מגוון תיירים שיבלו גם בתל אביב, בצפון ובדרום ויחוו באמת את האותנטיות הישראלית.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

8 תגובות

  1. זה יפה לחלום אולם לא צריך לבנות מגדלים פורחים באוויר למרות שבורג' חליפה הוא המגדל הגבוה בעולם.
    יש שלום עם מצרים וירדן כבר עשרות שנים. כמה תיירים באו משם? כמה עולי רגל באו להתפלל בהר הבית?
    באמירויות 90% (בערך) הם פועלים זרים ששולחים את רוב משכורתם (הנמוכה בדרך כלל) להזנת משפחותיהם בארצות עניות. הם אינם פוטנציאל לתיירות. 10% הנותרים, המקומיים, מתיירים כבר שנים רבות באתרים יוקרתיים ויקרים בשווייץ, בפאריס, בלונדון, באמסטרדם וכיו"ב. תל אביב אינה מתחרה באתרים הללו מכיוון שבתל אביב בגדול אין שירותים שהערים האירופיות המשוכללות מציעות ברוחב לב וירכיים לתייר המוסלמי שבא מארץ קלריקאלית.
    זה יפה מאד לחלום. אולם לא צריך לשגות בפנטזיות ובוודאי לא לבסס עליהן קריירות.

    1. ראשית, תודה רבה על תגובתך המפורטת.

      לתייר מהאמירויות (10% שציינת) ישנם מוטיבציות שונות לבחירת יעד לטיול. כפי שציינת, תל אביב אינה עיר משוכללת או מקום יוקרתי בהשוואה לערים אחרות. עם זאת, ישנם מוטבציות טיול נוספות.תיירים רבים מהאמירויות יראו הזדמנות להגיע לישראל בגלל מקומות קדושים לאיסלם.בנוסף לכך, הדוגמאות שהצגתי במאמר מנסות לבחון כיצד ניתן למשוך את התייר האמירתי שיחווה את מדינת ישראל , בלי לבנות בורג' חליפה נוסף.

  2. לא כל מה שאפשר כאן לתיירים שלהם ולנו, מותר באמירויות.

    1. לאור העובדה שכאן ניתן לעשות דברים שבאמירויות אינו חוקי או לא שונה מהנורמה המקובלת ,עשוי לעודד תיירים מהאמירויות לבוא לכאן ולהנות מחופשיות שהם לא יכולים לחוות שם.

  3. אחרים איבדו את פרנסתם
    וכולם עוסקים בנושאים תלושים
    בואו קודם נפתור את הבעיות

  4. להכין בארץ תשתית לתיירות העשירה מהמפרציות. פוטנציאל ההכנסות גדול. אבל צריך לתכנן ולבצע. בזה אנחנו לא כל כך טובים.

    1. תכנון ואסטרגיה נכונה חשובים מאוד בכל תחום אך אכן אנחנו לא מצטיינים בזה…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך