בשנים האחרונות הפך אצטדיונה הביתי של ברצלונה "קאמפ נואו" ליעד פופולארי עבור תושבי ארצנו, ומדי שנה מבקרים בו יותר ויותר ישראלים. במהלך עונת 2016–2017 צפו במשחקי ברצלונה כ-45,000 ישראלים – על פי ההערכות מדובר בכמחצית מכמות הישראלים הטסים לחו"ל וצופים בכדורגל במהלך עונת המשחקים. כמו כן בעונה הנוכחית, שבסיומה יתקיימו משחקי גביע העולם (המונדיאל) ברוסיה, כמות הישראלים שיצאו לחו"ל ויצפו לפחות במשחק כדורגל אחד תחצה את רף המאה אלף איש.
בתקופת שלבי הנוק-אאוט בליגת האלופות, אז נפגשות הקבוצות הגדולות בעולם למשחקים מכריעים, הישראלים נוהרים לאירופה על מנת להיות חלק מהחוויה. על פי נתוני האתר Live Tickets, בשנים האחרונות חלה עלייה של למעלה מ-10% בכמות הישראלים הטסים לחו"ל כדי לצפות במשחקי כדורגל. נתון זה הופך את הכדורגל לאחד מענפי הצמיחה המשמעותיים בתיירות חו"ל של ישראלים. למעשה, אם משווים את ברצלונה לקבוצות ישראליות בליגת העל הרי שהיא מושכת אליה יותר ישראלים מאשר חלק מקבוצות ליגת העל.
בשל הפופולאריות הגוברת של משחקי כדורגל בחו"ל בכלל ובברצלונה בפרט, מומלץ לתכנן מראש את מועד רכישת הכרטיסים. למשל, המחיר ההתחלתי לכרטיס בקלאסיקו האחרון – המשחק בין ריאל מדריד לברצלונה באפריל 2017 – היה 475 יורו, אך לקראת מועד המשחק הוא זינק בלמעלה מ-20%, וסמוך למועד המשחק, ממש מחוץ למגרש, נמכרו כרטיסים במקומות הזולים ביותר ב-600 יורו לפחות. מאות נותרו ללא כרטיסים מחוץ לאצטדיון ונאלצו לצפות במשחק בברים שמסביב. בדומה, לקראת רבע גמר ליגת האלופות, לאחר הניצחון המפתיע של ברצלונה על פריז סן-ז'רמן, מחיר התחלתי של כרטיס למשחק בין יובנטוס לברצלונה היה 350 יורו, אך מחיר זה היה תקף לשעות אחדות בלבד וביום המשחק עלה ל-900 יורו.
גם יריבתה של ברצלונה, ריאל מדריד, פופולארית מאוד בקרב הישראלים הטסים, וכך גם קבוצות אנגליות כמו מנצ'סטר יונייטד, ליברפול, ארסנל, צ'לסי, מנצ'סטר סיטי וטוטנהאם. קבוצות נוספות שמצאו קהל מעריצים נאמן בישראל הן מילאן, יובנטוס, באיירן מינכן ובורסיה דורטמונד. לאחרונה הצטרפה פריז סן-ז'רמן לקבוצות המבוקשות בשל הרכישות הגדולות שלה הקיץ.
ענף נוסף שצובר תאוצה בקרב הישראלים הוא הופעות המוזיקה בחו"ל. על פי הערכות Live Tickets, כ-30 אלף ישראלים צפויים לטוס עד סוף שנת 2017 להופעות מוזיקה בחו"ל, והמספר גדל מדי שנה. האמנים הפופולאריים ביותר השנה הם קולדפליי, יו2, ברונו מארס ואדל. אשתקד (2016) הייתה אדל האמנית המבוקשת ביותר מבחינת הישראלים, השנה הגיעה רק למקום הרביעי מכיוון שמסע ההופעות האחרון שלה כלל ארבע הופעות בלבד, ושתיים מהן בוטלו מעט לפני מועדן בשל מצבה הרפואי. כמו כן המחירים של הופעותיה היו יקרים משמעותית ממחירי ההופעות של יתר האמנים.
כמו במשחקי כדורגל, מועד רכישת הכרטיס להופעה משפיע מאוד על העלות. למשל מחיר התחלתי לכרטיס הופעה של קולדפליי בוורשה בקיץ האחרון היה 120 יורו. סמוך למועד ההופעה הגיעו מחירי הכרטיסים ל-300 יורו, ורבים התקשו להשיג כרטיסים בשבועיים שלפני ההופעה. מאות נותרו מחוץ לאצטדיון ללא כרטיסים. מחיר להופעה של יו2 באמסטרדם השנה היה 150 יורו לכרטיס, עלה ל-300 יורו וירד סמוך למועד ההופעה.
למרות מחירי הכרטיסים, הופעות מוזיקה בחו"ל כבר אינן נחלתם של מבוגרים בלבד. על פי הערכות, כ-5,000 ישראלים צעירים בגילים 12–25 צפויים לטוס להופעות בחו"ל עד סוף השנה, כ-15% מהם במסגרת מתנת בר-מצווה או בת-מצווה. כמו כן, כ-3,500 צעירים טסו השנה לפסטיבלים בחו"ל – טומורולנד, ורכטר, אוזורה ופרימוורה. בקרב הצעירים בני ה-12–16 האמנים הפופולאריים ביותר הם אד שירן, ג'סטין ביבר, ברונו מארס ואריאנה גרנדה. בקרב הצעירים בני ה-15–25 האמנים המבוקשים הם קולדפליי, ברונו מארס וביונסה. יש לציין כי הופעותיו של ג'סטין ביבר ממשיכות להיות פופולאריות מאוד בקרב הישראלים, אך השנה זכו הופעותיו בחו"ל לביקוש נמוך יחסית בשל ההופעה בישראל.
הדבר החשוב ביותר לישראלי הממוצע הוא לשבת קרוב לבמה, לכן מרבית הישראלים מעדיפים לצפות בהופעה באולם ולא באצטדיון. באולם המכיל כ-15–20 אלף איש אזור הישיבה הקרוב ביותר לבמה ממוקם במרחק של כ-30 מטר ממנה, לעומת זאת אצטדיון מכיל לפחות כ-50 אלף איש, והמושבים הקרובים ביותר לבמה ממוקמים כ-50 מטר ממנה. הקרבה היחסית בין האמן לקהל יוצרת אווירה אינטימית יותר בהופעות. כמו כן איכות הסאונד גבוהה יותר. עם זאת, הופעות מוזיקה אשר נערכות באצטדיונים מרשימות יותר מהופעות באולם, אם בשל תחושת האווירה המחשמלת במהלך ההופעה באצטדיון אם בזכות גימיקים מלהיבים, כמו שחרור כדורי ענק אל עבר הקהל או חלוקת צמידים אשר מאירים בהתאם לקצב השירים.
הכרטיסים נמכרים בחבילה הכוללת גם טיסה ולינה או ככרטיסים בלבד, ואפשר לבחור את האפשרות החסכונית ביותר בהתאם לעלויות. בכל מקרה מומלץ לרכוש את הכרטיסים בארץ, כי כאן יש על מי לסמוך ויש עם לדבר אם צצה בעיה. זכרו שחוק הגנת הצרכן חל על חברות ישראליות ולא חל על חברות מחו"ל. החברות המובילות בארץ הן Live Tickets, טיקטיק ואיסתא ספורט.
11 תגובות
רואים כדורגל בספרד ותאטרון בלונדון
זה הכיף שבטיול מיוחד למימוש האהבות הקטנות שלנן
לא מבין מהה מביא ישראלי לאהוד
באנגליה או ספרד. נשמע לי הזוי.
הכוונה מחוץ לקטלוניה
יהודים מישראל וערבים ממגינות המפרץ
ומה זה משמיע לנו?
רוב האנשים אוהדים משהו בחייהם..
תודה וזו גם גישתי..
זאת הגישה הנכונה להוביל קדימה
והישראלים אמצו את הגישה הזאת וכם יודעים להנות.
אני כבר הייתי ואתם עוד לא
או
גם אני כבר הייתי ולכן גם אני נחשב
נמאס מתרבות ההמונים הרדודה