נא להתעורר!

חזון האפוקליפסה שלפתחה של ישראל
תמונה של ד"ר ביצור
ד"ר אבי ביצור

צרור מעשי טרור ופיגועים שטפו את ישראל לאחרונה, הן מצפון – על ידי חמאס לבנון, הן מעזה, הן מדרום רמת הגולן, הן ביהודה ושומרון – השיא ברצח הבנות בבקעה, הן בפיגוע הטרור בטיילת בתל אביב ובהתלקחויות בהר הבית ובערים הלא יהודיות בישראל. לסדרה זו חסרו רק ירי מאיראן עצמה ומהגזרה עם החותים השיעים בתימן. מעשי הטרור הרבים שכוונו נגדנו בעת ובעונה אחת מצביעים לצערי על יד מכוונת ועל ניסוי כלים שביצעו מובילי האפוקליפסה שעומדת להתרגש עלינו אם לא נתעורר ומיד – האיראנים.

בעיני האיראנים שעה זו נראית שעת כושר, כשהאויב הישראלי עסוק בקרבות מבית, כשהאויב הישראלי נמנע מתגובות מתאימות וקשות על שפיכת דמנו ופריקת כל עול של המתנגדים ל״בריון״ הישראלי, כשהאויב הישראלי עסוק בסכסוך מיותר גם מול האמריקנים ובכך מזמין לעצמו מכה, וכל זאת נוסף להתערבות סינית ורוסית כנגדנו.

אם לא נבין שכרגע אויבינו סביבנו ואף בתוך הבית פנימה מרגישים ומריחים את חולשותינו, אם לא נבין שכל מילה מהפגנה כזו או אחרת או תמונה מישיבת ממשלה מבולבלת כזו או אחרת מובילים אותנו אט אט אל התהום, הרי נחרץ דיננו!

כוחנו באחדות ובלכידות. זה הזמן לממשלת חירום זמנית שבה נחבר כוחות ונפסיק לתרץ תירוצים, תירוצים כמו תליית המצב בבעיה המשפטית שלנו או מי הנשיא האמריקני או עובדת קיומו של הרמדאן יחד עם פסח.

האפוקליפסה הולכת ומתרגשת עלינו, וזו לא קלישאה ולא תחושת מצור – רבותיי, טבעת אויבינו מתחילה להיסגר בעוד שאנחנו נמנעים מלהודות בעובדה שאיבדנו את כוח ההרתעה לחלוטין, הן ברחובותינו והן בגבולותינו. רק חיבור מידי והכרזת מצב חירום יביאו אותנו אל חופי ההצלה, אחרת נמצא את עצמנו מול העולם השיעי בשיא כיעורו ומול תומכיו במפרץ ובאירופה ומשם לסין ולרוסיה.

נא להתעורר! זו תזכורת, אזעקה, צעקה וקריאה – והייתם לעם קשה עורף! ועכשיו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

37 תגובות

  1. המצב לא טוב, אבל אני חושב שאתה קצת מגזים ויותר פניקה. מספיק שהממשלה תכריז על הפסקת החקיקה האנטי דמוקרטית וגניזת החוקים האלה והכל יחזור לנורמל.

    1. מאמר עניני שעוסק בנושא בוער. איני יודע אם המצב אפוקליפטי אבל הוא בוודאי חמור. גם בצד הכלכלי (מודיס- דרוג) יש בעיות מורכבות.

      1. הדברים מדויקים (לא היסטרי) וזה בהחלט המצב הבטחוני האזורי המסתמן בשבועות האחרונים וצריך גם היה להזכיר את הבריתות וחידוש היחסים בין מדינות ערב באזור לאור הדברים שנרשמו.
        לא רואה מצב לכינון ממשלת חירום מסיבות בעיקר פוליטיות ואישיות (אלא אם המצב יחמיר יותר).
        מקוה שמאמרך יעורר את מי שצריך…

    2. נכון מאד, אמנם אנחנו ידועים בקפיצות הוולטאז שלנו, אבל ריסון בהחלט נדרש, המחאה יכולה להימשך בעוז גם ללא פניקה והיסטריה שרק תפגע באינטרסים החיוניים שלנו

  2. לא איבדנו את כושר ההרתעה לחלוטין. גם התקפות הטרור האחרונות, עם כל הכאב שהן מביאות, לא מזכירות תקופות טרור קודמות. אי אפשר להבין מדוע נתפסת לאווירת נכאים כפי שמשתקפת ממאמרך. נכון שבמדינתנו שורר כיום כאוס שלטוני. אבל הכאוס הזה נובע בפירוש מהמהות הדמוקרטית של הציבור הישראלי שאינו מוכן לקבל השתלטות קבוצות מיעוט על הממשלה. היו במדינה עוד תקופות של מחאות אזרחיות בולטות. גם הן חלפו. ולגבי תגובות אויבינו על מה שהם שומעים על המתרחש בפוליטיקה הישראלית – אזכיר לך את הפנטזיות של "קול הרעם מקהיר" ושל "רדיו רמאללה".

  3. אל תתרשם מהמרגיעים הלאומיים. תמונת המצב היא כמו שתיארת. אני חושבת ש תמונה העצובה תתברר לגמרי בקרוב.

    1. בינתיים אנחנו קשי עורף אבל כלפיי עצמנו ולא נגד האויבים האמיתיים שלנו !

  4. האיום מסביב מוחשי עד מאוד וכדאי שניכנס לכוננות או שמכה ראשונים!!

  5. חושבת שזה המאמר הכי קולע לתאור אמיתי של מצבנו מדינה בסכנת קיום!!

  6. הכותב נביא זעם אבל מובן ברור מאיים ופשוט מציג מראה מול עינינו
    ישראל בדרך לאבדון

  7. כל מילה בסלע! איפה כל הגורמים הרלוונטיים? עלינו להתעורר ויפה שעה אחת קודם !

  8. אוסף תגובות ההיסטריה מוגזם.
    יש לנו עדיין הרתעה עצומה במגוון תחומים ואויבינו לא יעזו לצאת מולנו למלחמה כוללת. אם חשבו שינצחו, היו כבר עושים זאת מזמן.
    זה לא אומר שהמצב לא חמור וצריך לשים בלמים להתגרות, אבל אנחנו לא הולכים לאבדון ולא צריך מהלכים קיצוניים.

    1. נח- אכן,אני מצטרף לקריאה שלך למתן את התגובות שלנו. כידוע אנו עם היסטרי העובר בקלות יתרה מאופוריה לדפרסיה וזה לא עוזר לשום דבר מלבד לאויבינו. בסרטי הטבע רואים כיצד שני כלבים יכולים לגרום לעדר אנטילופים לנוס באמוק, וכך בקלות הם בוחרים את החלש לטרף. אל לנו להתנהג כעדר מפוחד וודאי שעל מובילי דעת הקהל להימנע מכך- לא כדי לאמר "יהיה בסדר"אלא להתנהל בזהירות. בקור רוח ובנחישות.

  9. ההרגעות של "יהיה בסדר" אינן רציניות. המצב חמור. גם אם אפשר בינתיים להכות באוייב, הרי מתרחשות קטסטרופות כלכליות וחברתיותת בינתיים

  10. ישראל בנקודה קריטית בהתפתחותה והאיום ברור וכדאי להקשיב לד״ר ביצור

  11. טבעת החנק סביב ישראל מתוגברת באויבי ישראל מבית וניזונה מהשסע הפוליטי-חברתי-דתי ועדתי יביאו עלינו את הסוף

    1. אמירות כלליות וקריאות כלליןת לא יועילו
      צריך ליזום עשיה פרקטית של מעשים
      כאלה שימנעו את המהפכה החוקתית

  12. כל המרגיעים כאן – על מה הם מסתמכים?
    הם לא מכירים את מניעי המובילים של המהפכה? הם לא יודעים כיצד האגו משפיע? הם לא מודעים לערכים ולרמה הנמוכה של אנשי המהפכה החוקתית?

  13. להרבה אנשים, במצבים קשים, נוח יותר לעצום עיניים ולא לראות ולא להתחיל להתמודד עם הקשיים הניצבים בדרך בטווח אפילו קרוב. המחיר אחר כך הוא כמובן יקר מאוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של דורון

גַּלִּי

שיר על "כולם"

תמונה של נח

איפה הצדק?

תגובה למאמרו של גדעון שניר ולכרזות בהפגנת הימין