הרבה נאמר ונכתב בימים אלו על בתי כלא, אסירים וטרוריסטים עצורים. כדאי אולי לראות מה קורה למשל, בארה"ב, לאנשים שנאשמים בפשעי טרור.
בית משפט פדרלי במינסוטה דן בימים אלו ממש – 13 בספטמבר 2021 – את אמילי-קליר הארי ל-53 שנות מאסר בבית כלא פדרלי על פשע טרור. הארי הואשמה בביצוע פעולת טרור – ב-5 באוגוסט 2017 היא ושני אנשים נוספים פוצצו מטען צינור וחומרים דליקים אחרים במסגד "דאר-אל-פארוק" בבלומינגטון, מינסוטה. איש לא נפגע, אבל למסגד נגרם נזק רב. נוסף על כך הואשמה הארי בביצוע פשע שנאה. פשע שנאה בארה"ב הוא חמור לא פחות, ולעיתים אף יותר, מפשע טרור.
משפטה החל בדצמבר 2020, ואחרי חמישה שבועות של עדויות ודיונים, חבר המושבעים מצא אותה אשמה במספר סעיפי אשמה: גרימה מכוונת של נזק למקום דתי, השחתה של רכוש דתי, כוונה לפגוע ביכולת המסגד לקיים תפילות, שימוש באמצעי לחימה לא-חוקיים, ושימוש באמצעי הרס (מטען צינור).
בהתקפה על המסגד, שהחלה בחמש לפנות בוקר, שעה שבה אנשים מגיעים לתפילות היום, השתתפו עוד שני אנשים אשר תפקידם היה לפרוץ למסגד, לשפוך חומרים דליקים, להדליק אותם ולבסוף להשליך מטען צינור שהתפוצץ בתוך המסגד וגרם לנזק אדיר למקום. לטענת התביעה, הארי הייתה המתכננת של ההתקפה, ובעת המעשה ישבה במכונית והייתה הנהגת של מכונית הבריחה. משפטם של שני הנאשמים האחרים עדיין מתנהל.
בהקראת פסק הדין אמר השופט: "מטרתה וכוונתה של הארי הייתה ליצור טרור ופחד בקהילה שלמה של מאמינים. אבל קהילת המאמינים לא נרתעה, לא הראתה חולשה, ואף התחזקה לאחר ההתקפה. פסק הדין שניתן מוכיח שמבצעי פשעי שנאה יבואו על עונשם באופן החמור ביותר, בעיקר מבצעי התקפות שנאה על מקומות קדושים ומקומות של תפילה. תושבי העיר כולם מגנים את פשע השנאה ומאוחדים בהכרה שלכל אדם יש זכות להתפלל ולחיות על פי אמונתו בביטחון וללא פחד".
כאמור, הארי תבלה 53 שנים בבית כלא פדרלי, מקום אשר לכל הדעות אינו מאפשר חופשות, לימודים, או תנאים מקלים אחרים. סביר להניח שהיא לא תוכל לברוח.
13 תגובות
תזכירי לנו בבקשה- איזה עונש הוטל על תוקפי יהודים ומחבלי בתי כנסת יהודיים בארצות הברית?
צריך ליבא שופטים אמריקאים ארצה. שופט ישראלי היה מסתפק בעבודות שרות.
לגדעון , התגובה שלך היא המנטרה של כל העבריינים למיניהם: "יש עבריינים גדולים ממני"- זו תגובה לא רלוונטית. העונש על כל עבירה, ללא הבדל, דעות קדומות או משוא פנים, צריך להיות עונש לגופה של העבירה.
לא הבנת אותי
אני מסכים איתך לחלוטין, מסיבה זו שאלתי האם בידיך מידע בנושא
לפרופ' נחמיאס – מתשובתך הברורה לגדעון (הנ"ל) ניתן להבין שעונש על עבירה צריך להיות בהתאם לגופה של העבירה. בהחלט טיעון הגיוני וסביר. למשל על גברת שתקפה מסגד ואשר חבר מושבעים (לשים לב, חבר מושבעים שאולי היו בתוכם מוסלמי אחד או יותר) הוטלו 53 שנות מאסר.
שואל גדעון – כמה שנות מאסר הוטלו על תוקפי יהודים ו\או בתי כנסת? זו שאלה בהחלט רלוונטית, היא בכלל לא מזכירה מנטרה לשום דבר.
רצוי מאד לשים לב לדברי השופט בעת הקראת גזר הדין. מעורר מחשבה. משום מה נראה שהיא לא תשב 53 שנים. ימים יגידו.
ולמנחם רוזנקרנץ – אולי צריך להכניס למשפטי טרור את שיטת חבר המושבעים. זה עשוי לאזן את קולת שיפוט טרוריסים בישראל.
כל מי שפוגע במקומות קדושים של כל דת צריך להיענש.
לגדעון ושאר השואלים: מספר דוגמאות לתקיפת בתי כנסת: התובע במשפט של הטרוריסט שתקף בית כנסת בפיטסבורג דרש עונש מוות; וגם התובע במשפט אדם שתקף ביתכנסת בסן דייגו דרש עונש מוות. בשני המקרים עיסקת טיעון הסתיימה במאסר עולם ללא אפשרות של קיצור על התנהגות טובה או חנינה. אדם באוהיו שתכנן לתקוף בית כנסת אך לא ביצע את התקיפה נישפט ל- 20 שנות מאסר.
להלחם במשחיתי מסגדים
וגם בסוגדים מושחתים
ומה עם תמציתי הכנסיות, והמסגדים, ובתי הכנסת, והבתים – בארץ הכנסת
יפה שאת דואגת תעדכן אותנו בנושאים אקטואליים רלוונטים.
זאת בעיה
אבל יש בעיה הרבה יותר חמורה
מה עושים עם אנשי מסגדים הרוכשים שם שנאה ויוצאים משם לפגוע בכאלה מדתות אחרות
להחמיר
להחמיר
פרופסור ניצה,
עברת הסבה מעיסוק בביבי לעיסוק באיסלם קיצוני?