האם כולנו זקוקים למיומנויות של מדענים? האם מעצמת ההיי-טק שלנו ניצבת רק על פיגומי ה-STEM – מקצועות המדע, הטכנולוגיה, ההנדסה והמתמטיקה? כל העמודים והקירות שלנו – האם אינם צריכים להיות בנויים על כלונסאות של פיננסים, למשל? האם העולם כבר אינו זקוק לפילוסופיה ולמדעי הרוח?
הסיפור מתחיל בתפיסת הכפר הגלובאלי וממשיך בזיהוי חומרי הבנייה הנגזרים מכל מקום ומקום בכפר הזה. השאלה היא אילו חומרי בנייה נחוצים כדי לבנות את המשטח שעליו ייבנו כל המרכיבים שימשיכו וייחזקו את הבנייה כלפי מעלה. השאלה היא מי יבנה? מיהם אלו שיבנו יחד? כיצד תאורגן המלאכה וכיצד נעריך את מיקומם, את חוזקם ואת תפקידיהם? מסתבר שתפיסת הכפר הגלובאלי היא רק תחילת המעשה, ושאלות נוספות נבנות על גבי התפיסה הבסיסית, שאלות מורכבות הרבה יותר מהמילים שבהן הן נאחזות.
ובכן, הסיפור מתגלגל והולך אל מקומות שונים ואל גבהים לא זהים. הסיפור נאחז ככל יכולתו מצד אחד במשטח הראשוני ומצד שני בחלומות המתרקמים לאיטם. יותר ויותר מתעוררת ומתחזקת שאלת התכלית: מה ברצוננו לבנות, מה ייעשה במה שייבנה וכיצד ייווצר שברו של החלום. אם אנחנו שואלים מה עלינו ללמוד ולהכיר לאורך המסע, ראשית עלינו לשאול לאן אנחנו מבקשים להגיע ומי הם שותפינו למסע.
דוגמה? בהחלט נביא דוגמה. כמה מושגי יסוד במדע הכימיה עלינו לדעת כשאנחנו מבקשים להרכיב חומרים ליצירת פסיפס של ממש מחומרים שברשותנו? איך אנחנו צריכים להכיר ולבצע תמרון של סביבות עבודה כדי להשפיע על תוצרים בסופם של תהליכים? האם די בידע של הנחות יסוד או שיש צורך בהכרות עמוקה עם החומרים? האומנם ברור לאן כדאי ללכת? האם ברור שבאמת יש לדעת את כל הפעולות הנדרשות ולבצע אותן?
האם ניתן להסתכל בדוגמה כאשר ידינו אינן מבצעות את התהליך, ובכל זאת מוחנו והבנתנו מסוגלים להתמודד עם תוצאותיה? וואו, זה מתחיל להיות יותר ויותר מסובך ויותר ויותר מורכב לפתרון. אז היכן המטרות, השותפויות וההערכות שלנו לאורך הדרך?
אם כך אולי נשוב אל הכלונסאות ואל תרמילי הגב שלנו?
4 תגובות
הבסיס הוא ניהול ולא מתמטיקה
מאמר קצר וקולע
אם כי לא בטוח שהבנתי בדיוק למה את מתכוונת.
אישיות פלוס שליטה בכלים פלוס יכולות אישיות פלוס הרבה מזל
בפסגה יש הישגים או כשלונות
כך אני רואה זאת
כדי באמת להבין את הראש ולהכנס לזה