בחלקים הקודמים של הרשימה דנו במהות ספרות הריגול והבאנו דוגמאות אחדות, כמו המלחמה הרכה. לסיום נתאר מעורבות בעלת משמעות היסטורית של סופרים בסיוע למודיעין הצבאי האמריקני.
במהלך מלחמת העולם השנייה גייס המודיעין האמריקני קבוצת דוברי גרמנית במטרה להפיץ מידע כוזב בשורות האויב הנאצי, לסכל את פעולותיו ולשבש אותן. אלפי דוברי גרמנית, חלקם יהודים צעירים שהיגרו לארצות הברית מגרמניה, צורפו למחנה אימונים של המודיעין בארצות הברית והוכשרו לעבודת מודיעין מעבר לקווי האויב. בין המגויסים היו הסופר הגרמני קלאוס מאן – מחבר הספר "מפיסטו" ובנו של תומס מאן, הסופר היהודי-גרמני שטפן היים והסופר ג'יי די סלינג'ר. חברי הקבוצה נקראו "נערי ריצ'י", על שם בסיס ההכשרה שלהם קמפ ריצ'י.
נערי ריצ'י נחתו עם כוחות הפלישה באירופה וליוו את המחנה של גנרל פטון וכוחות פלישה נוספים בדרכם הקשה לשחרור אירופה. הם גם חדרו מעבר לקווי האויב כדי להפיץ תבוסתנות בקרב הכוחות הגרמניים, אך בעיקר כדי לאמוד את תנועות הצבא הגרמני ולהעביר מידע חיוני זה לצבאות הפלישה. הם לקחו חלק פעיל בעבודת המודיעין האמריקני עד לכניעת גרמניה הנאצית, וחלקם סייעו גם לאחר מכן בהכנת תיקי התביעה למשפטי נירנברג.
שטפן היים, הסופר היהודי הידוע שהיגר מגרמניה עם עליית הנאצים לשלטון, אמנם קיבל מקלט בארצות הברית, אך לאחר המלחמה בחר לשוב לגרמניה והשתקע ברפובליקה המזרח גרמנית, שם חי עד יום מותו.
4 תגובות
ישראל אירן סוריה רוסיה
הסיפור הקטן על ראש השבכ הקטן ששיקר על דירותו הצבאי והכל עבר מוכיח זאת. והסיפורים בספרות הם תמיד מדברים על מערכות מתוחכמות ונפלאות. אחרת לא יהיה מעניין לקרוא אותם.
כולנו יודעים במה הם מתעסקים.
ישבור שיאים