טיפים לרכישה של נגרר לרכב

חשוב לרכוש ביטוח
וו גרירה בטרקטור
צילום: freepik

לא מעט אנשים אשר מחזיקים ברשותם רכב פרטי או מסחרי, מבקשים להתקין בחלקו האחורי וו מיוחד אשר בעזרתו הוא יכול לגרור כלים ניידים שונים. כך למשל, יש אנשים פרטיים ובעלי מקצוע אשר מתקינים וו לצורך גרירת עגלות עליהן הם יכולים לאכלס אמצעים שונים, החל מאופנוע ים, סירה, אופניים, ציוד מקצועי, מכשירים ועוד.

התקנת נגרר לרכב היא איננה דבר של מה בכך. אומנם מבחינה טכנית, לא מדובר בפרוצדורה מסובכת, שכן, ישנם בעלי מקצוע בתחום הרכב שיודעים לעשות זאת באופן מקצועי ומדויק. הוו אמור לאפשר גרירה של אמצעים במשקל מסוים, על פי סוג הרכב. כך למשל, רכב פרטי יכול לגרור עד 1500 קילו, לעומת זאת רכב כבד יכול לשאת עד 3500 ק"ג. חשוב לציין, זה תלוי הן בסוג הרישיון שיש לנהג והן בסוג הרכב. שכן יש רכבים פרטיים שיכולים לשאת משקל נמוך מ-1500 ק"ג.

מי שמבקש לגרור עגלה, חייב להחזיק רישיון שלה וכן היא צריכה לעבור טסט. מעבר לכך הוא צריך להוכיח מדי שנה את התקינות שלה, על מנת שיוכל באמת לגרור אותה על הכביש, בנסיעות, כפי שהוא מבקש.

השימוש בעגלה, כאמור, יתבצע לצרכים שונים. בעיקרון, אין צורך להסביר לשם מה אנחנו צריכים את העגלה ואת הוו, אך אנחנו צריכים למלא את כל הדרישות ולקיים את כל הכללים החלים בנושא. זאת על מנת שלא ייווצר מצב, לפיו אנחנו נוסעים וגוררים עגלה בצורה לא חוקית.

כיצד מבטחים נגרר?

כל מי שמחזיק ברשותו רכב, כידוע, צריך לרכוש ביטוח חובה, ומומלץ עבורו לרכוש גם ביטוח מקיף וביטוח צד ג'. במידה והוא בוחר להחזיק עגלה נגררת ולהרכיב אותה בחלק האחורי של הרכב, הרי שעליו לקחת בחשבון שהוא יצטרך לבטח גם אותה. הוא יכול להוסיף, במידה והוא מעוניין, לבקש מסוכן הביטוח שיוסיף הערה לביטוח הרכב שיש לו וו נגרר ועגלה מחוברת אליה. במקרה כזה, תהליך הביטוח יהיה יותר פשוט וייתכן שגם יחסוך לו עלויות שונות.

רצוי מאוד לרכוש ביטוח לנגררים הכולל כיסוי בכל הקשור להיבטים של גרימת נזק לרכוש וכלי רכב של אחרים, וכמובן גם במקרים של פגיעה בגוף או בנפש. אם בעל העגלה לא מבטח את עצמו, אז הוא עלול לשאת בעלויות ולא יוכל להיעזר בפוליסת הביטוח שלו, אם הוא יידרש לכך. בעת שרוכשים פוליסה, יש לעדכן את חברת הביטוח בנושא.

אך מעבר לנושא של הביטוח, יש גם צורך לנהוג בצורה בטוחה עם העגלה. זאת על מנת להימנע מכל אפשרות שייגרם נזק כזה או אחר. למשל, יש צורך להתקין לא רק וו לחיבור הנגררת אלא גם להתקין וו מיוחד שיאפשר התקנה של רצועות עיגון במידת הצורך. חשוב גם לוודא שיש אורות אחוריים על העגלה, וכן אורות איתות ובלימה. זאת על מנת שיהיה ניתן לראות את העגלה בכביש חשוך ולזהות את תנועת הרכב. חשוב גם להתקין את מספר הרכב על גבי העגלה, בשביל שיהיה אפשר לזהות.

כל זה נדרש, הן על מנת שהנהג יוכל לנהוג בצורה בטוחה מבלי לסכן את עצמו וכן נהגים אחרים. זה חיוני גם על מנת שאם יהיה צורך להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח, אזי הנהג יוכל להוכיח שהוא פעל כשורה כפי שהחוק מחייב. במידה והוא לא ינקוט בצעדים אלו, זה עלול להוות בעיה מול חברת הביטוח בכל תביעה שקשורה לנזק לרכב, לעגלה או כלפי נהגים ורכבים אחרים.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך