שוב מארחים?

כך תעברו את זה בשלום!
ספה נפתחת
תמונה: pexels.com Max Rahubovskiy

לרוב, אנשים לא מארחים בביתם, אלא אם כן מדובר באחד משני המצבים הבאים:

  1. חל אירוע מיוחד, למשל ביקור משפחתי מחו"ל, חופש גדול..
  2. גרים באזור שנחשב בעלך ערך. כך למשל אנשים שגרים ברמת הגולן, הופכים ליעד מבוקש בתקופת קטיף הדובדבנים והשלג.

אתם מאותם אנשים שנוהגים לארח חברים ובני משפחה? אוהבים את הסיטואציה, אך בו זמנית מתמודדים עם חוסר נוחות? הכנו לכם 4 טיפים שווים. שנתחיל?!

היערכות מקדימה

כדי לארח באופן זורם שאינו מצריך היערכות מיוחדת, רצוי לפעול מראש. מה בפועל זה אומר? קבלו מס' דוגמאות?

  • מצע שינה – רצוי לרהט את חדר המשחקים עם ספה נפתחת למיטה זוגית, כך שביום יום משתמשים בספה, אך כשצריך, קיים בנמצא פתרון שינה ייעודי.
  • כריות שינה – רוכשים מראש כריות שינה שנוח לאחסן ושאינן תופסות נפח.
  • מצעים – שומרים בצד סט מצעים ייעודי שביום יום אינו בשימוש.
  • אווירה + פרקטיקה – אם האורחים עתידיים לישון בחדר העבודה, בסלון וכדומה, רצוי לחשוב על פתרונות פשוטים ליישום שייהפכו את החדר הכללי לחדר שינה ייעודי. זו יכולה להיות תוספת של מנורת שינה, וילון החשכה, מאוורר/תנור חימום, תמונת אווירה, מס' ספרים, ווי תלייה וכדומה.
  • מכינים מיטה – עומדים לרכוש מזרון זוגי חדש? תשמרו את הישן עבור האורחים. אין מקום עבור אחסון? כלל לא חייב להציב על גבי מיטה. ניתן לאחסן בעמידה ובעת הצורך למקם על רצפת הסלון – תהיו בטוחים שהילדים יתלהבו!

מגדירים חוקים!

עם כל האהבה לארח, לא פעם זה עשוי להיות מאתגר, ועל כן חשוב להציב מס' כללים. לא רוצים שייכנסו לכם לחדר השינה, רוצים שישתמשו רק בשירותי אורחים, חשוב לכם לשמור על שקט בשעות מסוימות, לא סובלים ששמים לכם כלים במדיח, לא רוצים שייכנסו הביתה עם נעליים? פשוט תבקשו! תרגישו בנוח, אחרי הכול זה הבית שלכם!

מדברים עם הילדים

אם אין חדר שינה ייעודי עבור האורחים, קחו בחשבון שתמיד ניתן לארח בחדר השינה של הילדים. מה עם הילדים שלכם? היו בטוחים שהם יתרגשו לישון לילה בסלון, באוהל בגינה, על הרצפה בחדר השינה שלכם וכדומה. עוד אופציה היא לבקש מהילדים לארח בחדר השינה שלהם את הילדים של האורחים. על מנת להפיק מכך את המרב, תציעו להם לעשות מחנה בחדר השינה – אין כמו בלגן ושברת שגרה כדי לייצר אצל הילדים עניין.

מציבים קווים אדומים

כדי שתמשיכו ליהנות לארח, חשוב שתדעו להציב קווים אדומים. גם עבורכם כמארחים, וגם לטובת האורחים, אחרת תאבדו את חדוות האירוח, וחבל.

על אלו קווים אדומים אנחנו מדברים? ראשית חשוב לשים לב למינון. גם של כמות הלילות, וגם של מספר ימי האירוח בשבוע/בחודש. הרעיון הוא לרווח כמה שניתן, כי גם אם מגיעים האנשים הכי אהובים בעולם, תהיו בטוחים שלאחר יומיים שלושה ביחד, תתגעגעו ללבד שלכם כמשפחה.

מה עוד? חשוב להרגיש בנוח לסרב, ולו כי סתם לא מתאים. לא נעים? תמיד יש תירוצים! תגידו שמקוררים, שיש אורחים אחרים באותם תאריכים, שעבר עליכם שבוע קשה בעבודה וכדומה – תהיו יצירתיים.

בברכת אירוח נעים – בהצלחה!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של שאול

היום שאחרי

שלוש האפשרויות של ישראל ליום שאחרי כיבוש הרצועה