מה אפשר למצוא במכירות פומביות?

מתי ייערכו מכירות פומביות
הכרוז
תמונה: freepik.com

מי שרוצה ליהנות מאירוע מסחרי מזוקק ואמיתי, כפי שמסחר בשוק החופשי אמור להתרחש, יכול למצוא אותו במסגרת מכירות פומביות הנערכות במקומות שונים, הן בישראל והן בעולם כולו. כל מי שאי פעם נכח באירוע כזה, יודע שמדובר באירוע עם מאפיינים מאוד ייחודים, אשר יכולים להפוך אותו למרשימים במיוחד, ובין היתר, אחד המאפיינים הופך את האירוע לשיח של מכירה וקנייה ברמה הכי בסיסית שיש.

הרעיון של מכירות פומביות הוא מאוד פשוט. גורם ניטראלי, בית מכירות פומביות שמתמחה בנושא, מארגן מכירה פומבית של מוצרים מסוימים. הוא מציג כל מוצר בנפרד, קובע את המחיר ההתחלתי שלו, ומכאן והלאה, המשתתפים במכירה יכולים להציג את המחיר שהם מוכנים לשלם עבור אותו מוצר.

בכל פעם המנחה של האירוע מציע את המחיר שנקבע ושואל האם יש מי שמעוניין להציג מחיר גבוה יותר, במידה וכן, אז יש אפשרות לשאר הנוכחים להציג מחיר יותר גבוה, אם לא הוצג, אז המוצר נמכר למי שהציג את המחיר הגבוהה ביותר.

מכירות פומביות הן כלי אפקטיבי גם בשביל למכור מוצרים שאינם ניתנים למכירה בדרכים אחרות, מוצרים וחפצים שיש צורך להוציא אותם למכירה על מנת לגייס כספים לתשלום חובות או לחילופין, הרבה פעמים נהוג לערוך מכירות פומביות של מוצרי יקר ערך לצורך גיוס כספים לתרומות עבור ארגונים, עמותות, מוסדות וכדומה. יש באירוע הזה היבטים מסחריים אך גם היבטים חברתיים ותרבותיים.

מה ניתן לרכוש במכירה פומבית?

למעשה, כמעט כל דבר אנחנו יכולים למצוא היום במסגרת מכירות פומביות. ניתן למצוא בהן תכשיטים, יצירות אומנות, חפצי ריהוט, חפצים נדירים (למשל, בגדים בעלי משמעות, ספרים נדירים, יינות עתיקים ועוד). כמו כן, אפשר למצוא במכירות פומביות בעלי ערך רגשי או ההיסטורי יותר מאשר ערך כלכלי. דוגמא לכך אפשר למצוא במכירות פומביות אשר מציעות מוצרים של ספורטאים או אמנים למכירה. גם אם הם לא יקרי ערך בפני עצמם, עצם העובדה שהם השתייכו לספורטאי או אמן מסוים, הפכו אותם לכאלה.

צריך לומר שעם השנים גדל ההיצע המוצע במכירות פומביות, ולא כל המכירות בהכרח כוללות מוצרים יקרי ערך. מאחר והרבה פעמים המכירות כוללות מוצרים של אנשים שנקלעו לחובות ואלו אמורות לעזור להם להחזיר אותן, אזי שאפשר גם למצוא פריטים שהם לא בהכרח יקרים אך בהחלט חשובים עבורם.

באילו מקרים ייערכו מכירות פומביות?

אנחנו יכולים למצוא דוגמאות של מכירות פומביות. למשל:

מכירות פומביות לגיוס תרומות, אז אנחנו נמצא, סביר להניח פריטים יקרי ערך שהכסף אשר ייכנס ממכירתם יהווה תרומה.

מכירות פומביות של בעלי חוב המבקשים למכור חפצים ומוצרים בשביל שיוכלו להחזיר את חובם. הרבה פעמים אנחנו יכולים למצוא מכירות פומביות מכונס נכסים שאחראי על גיוס כספים עבור חברה שהוא מונה לנהל בעת הפירוק. כמו כן, אנחנו יכולים למצוא מכירות פומביות הכוללות חפצים מירושות או מאנשים שהלכו לעולמם ולא השאירו אחריהם צוואה או יורשים.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של דורון

גַּלִּי

שיר על "כולם"