חברת ההשקעות של וורן באפט, המשקיע האגדי מאומהה שבנברסקה, בנתה השקעה בחברת "אוקסידנטל פטרוליום" (Occidental Petroleum) בשווי של כ-14–15 מיליארד דולר, המהווים כ-20% מכלל המניות של אוקסידנטל. כשהתבקש באפט להסביר למה השקיע בחברה הזאת, הוא אמר שהיושבת ראש של החברה ויקי הולוב כתבה בדו"ח של החברה "דברים הגיוניים". מה היו הדברים שמצאו חן בעיני באפט?
ייחודה של אוקסידנטל בטכנולוגיה שפיתחה כדי לתפוס מולקולות דו-תחמוצת הפחמן מהאוויר ולכלוא אותן בחללים תת-קרקעיים, למשל מכרות נטושים ובארות נפט ריקות שנאטמו. אוקסידנטל משקיעה מיליארד דולר במפעל שיעשה זאת ובתכניתה להקים 75 מפעלים כאלה בארצות רבות ברחבי העולם. לפי הערכתה של גב' הולוב זה יכול להיות עסק בגודל של עסקי הנפט של אוקסידנטל.
כאשר יוטל "מס פחמן" על כל מי שמייצר דו-תחמוצת הפחמן, כל מי שיתפוס CO2 יוכל לקבל תשלום לפי גובה המס שיוטל לפי טון. נכון לאמצע 2021 בקנדה הוטל מס בסך 40 דולר קנדי לטון של CO2 ובאירופה הוטל מס פחמן במדינות רבות, למשל בצרפת 45 יורו לטון, בספרד 15 יורו, בבריטניה 21 יורו ובהולנד 30 יורו.
מאז שאושר בחודש אוגוסט בארה"ב "החוק להפחתת האינפלציה" שבמסגרתו נכללות הטבות (סובסידיות) בערך ב- 370 מיליון $ לעידוד ייצור חשמל מאנרגיות ירוקות, אושרו גם תשלומים ללכידת CO2 (דו-תחמוצת הפחמן או דת"פ). תחנת כוח שתלכוד דת"פ שהיא מייצרת ל-10 שנים תקבל 85 $ לטון. תחנת כוח שתמכור דת"פ שהיא מייצרת לחברת נפט שתשתמש בגז כדי לייעל הפקת נפט תקבל 60 $ לטון..
*
אין לראות במאמר זה ייעוץ או המלצה מסוג כלשהו.
3 תגובות
כנראה שכל התחומים של הכלכלה הירוקה יעלו. רק לא בטוח מה יוכיח את עצמו ומה יאכזב. קשה לדעת במה כדאי להשקיע. בכל מקרה יש כאן הרבה הימור
באפט יודע מה הוא עושה. יש לו ניסיון, ידע, וכסף .לבדוק היטב
בינתיים נראה שלא כדאי להשקיע בכלום
כל המניות בכל השווקים יורדות וקדימה בינתיים רק ירידות נוספות אפשר לראות