יש משהו מחריד במראה של מהגרים בזמן מלחמה. אבל למה אנחנו נחרדים יותר כשהמהגרים הם לבנים בעלי עיניים תכולות, מכוניות מתקדמות ונעלי "פראדה"?
מסיבה פשוטה: זה לא מובן מאליו שבעידן הנוכחי, העידן הטכנולוגי, שבו לכל אחד מאיתנו יש רכוש ונכסים, ככה בקלות אפשר להפוך למהגר או פליט. קשה לעכל את התובנה שזה יכול לקרות לא רק למוסלמים או למהגרים כורדים.
שלא תטעו, מובן שגם המהגר הכורדי מסכן. הוא מסכן בדיוק כמו המהגר האוקראיני. אלא שבתפיסת האדם המערבי המתקדם, כשהוא רואה מהגר לבוש היטב ב"פראדה" וב"דיור", נוהג על לקסוס, הוא מגיב אחרת. ובכלל כשהכול גלוי, פתוח וחשוף, וכלשכל חייל שנכתש יש מי שיתעד אותו ויציף ברשתות החברתיות, זה הלם, כי לכולנו זה יכול לקרות ויש סיכוי שיום בהיר אחד גם אנחנו נצטרך להתפנות מהנדל"ן היקר שרכשנו ומהרכוש האין-סופי שצברנו.
אז אחרי הפתיחה האפוקליפטית הזאת, יש מקום אחד משמעותי אשר דורש שינוי ונראה שהסיפור האוקראיני-רוסי ימנף אותו הלאה – נושא ניהול הכסף הפרטי שלנו והשליטה בו, כמו גם העיגון והסידור של רישום הקניין של כל אחד ואחת מאיתנו.
האוקראיני עם הלקסוס חייב הון כדי לשרוד. הוא גם לא רוצה להמשיך לחיות ברחוב, בטח לא אחרי שטעם את טעם החיים הנוחים. הוא צבר נכסים אבל כעת הוא מפונה מביתו היקר שעליו שילם במיטב כספו. רישום הקניין שלו בממשלה האוקראינית יכול להיזרק לטימיון, וכך גם כל השליטה על הכסף האישי שצבר. ומכיוון שהבנקים עדיין שולטים בכספים של כולנו – גם של האוקראינים – המציאות הופכת בלתי נסבלת. סביר להניח שבימים אלו המציאות הזאת מחלחלת היטב לכל מי שעוסק בכלכלה חופשית, בקריפטו וב-NFT.
מלחמת אוקראינה-רוסיה היא המלחמה הראשונה הממשית בעידן טכנולוגי שבה אנשים מסודרים יחסית, שנראים נורמטיביים לעיניים מערביות, נאלצים לוותר על רכושם ולהימלט. והציבור מביט מהצד ומפנים.
מה יקרה לרכוש של האזרח האוקראיני ומה יהיה על החסכונות שצבר? בשלב הזה אין לדעת. ושוב העולם מביט והעולם המערבי מפנים. הציבור המשכיל יחסית עושה אחד ועוד אחד ומבין שאין לו על מי לסמוך אלא על עצמו. ואם הטכנולוגיה בסביבה, אין סיבה שהוא ימשיך לסמוך על הבנקים או על הממשלות. הטכנולוגיה עומדת לרשותו והוא יעשה הכול כדי להתגבר על אלו שרוצים לשלוט עליו, בעיקר בכל הנוגע לטיפול בהון וברכוש שצבר.
קריפטו ו-NFT הם המנגנונים היחידים שמאפשרים לציבור להיות בלתי תלוי בבנקים, בממשלות ובמנהלי הכספים למיניהם. אם האדם מבין שגם הוא עלול למצוא את עצמו ביום בהיר אחד זרוק ברחוב, ללא מזומנים – ובכן לאור כל הרגולציות שהמדינות משיתות על העולם המערבי בעניין המזומן, הרכוש וההון, הסיכוי היחיד שלו לשרוד בעולם חומרני כל כך הוא להחזיק בקריפטו וב-NFT.
מלחמת רוסיה-אוקראינה היא לא עוד מלחמה שתיקבר בספרי ההיסטוריה. המלחמה הזאת היא המלחמה שתציב אתגרים חדשים בעולם הקריפטו, ה-NFT והטכנולוגיה בכלל, ותמתן את התלות במנגנוני פיקוח ממשלתיים, לתועלת האדם.
7 תגובות
קריפטו זה הימור מסוכן
אין למי לבוא בתלונות אם יקרה משהו
אבל המטבעות הדיגיטליים ממריאים גבוה
אבל גם הזהב והנפט
רק קריפטו
לדעת מתי לקנות ומתי למכור
אחרת קטסטרופה
מי שוטש הכל ובורח שלא יבוא בטענות
אוי לנו אם השיקול של אדם או ארגון היא מה יקרה כאשר נברח ונשאיר הכל אחורה. איזה עולם זה?
המפחיד בקריפטו זה שיום אחד הוא יכול להיעלם. אל מי יבואו בטענות?
אנשים בעלי יכולת כלכלית יסתדרו תמיד. אין מה לדאוג להם. הבעיה היא עם העניים.