לזכור, לחיות ולצעוד קדימה
אירוע לציון יום הזיכרון הבין-לאומי לשואה
בתאריך 24/1/2017 יום ג' בשעה 19:30, סינמטק. רחוב גולדה מאיר 6 חולון
יוזמי ומפיקי האירוע : רוני שוורץ עמילוב, משה ירונסקי
הצגת תערוכת ציורים "מנצחים את הזמן ביצירה" מאת יעקב שוורץ, אוצרת : רוני שוורץ עמילוב
"דרך חיים "
בימוי, תסריט, הפקה: רוני שוורץ עמילוב. ישראל 2016, 30 דקות, עברית
רוני שוורץ עמילוב מבקשת באמצעות סיפורו של אביה, יעקב שוורץ, להציג את תמצית הזיקה בין ניצולי השואה וזיכרונותיהם,לחיים חופשיים ועצמאים בישראל ואת הקשר של אביה ל"בית להיות". בבית שבו הצחוק והדמע מתערבבים באמצעות התמונות ,עדויות חיות ,שימוש בהומור והדגשת מושג החיים- מעבירים הניצולים את אשר התרחש. דרך הסיפורים מבקשת רוני להבין.
הסרט מייצג את הניצולים ובחירתם לדבוק בחיים, תוך העברת הלפיד לדורות הבאים, לבני הנוער שסופגים את הערכים וצועדים איתם קדימה יד ביד.
"אם אשכחך קוריץ תשכח ימיני"
תסריט ,הפקה:משה ירונסקי יו"ר ארגון יוצאי קוריץ.בימוי: שוש בן חמו.ישראל 2016, 60 דקות, עברית
הסרט מספר את סיפורה של קהילת קוריץ בחבל ווהלין פולניה (היום באוקראינה). ניצולי העיירה מתארים בסרט את החיים טרם השואה, במהלכה ואחריה. ב-1991, לאחר נפילת מסך הברזל, חוזרים הניצולים ומקימים שלוש אנדרטאות בבורות ההריגה – בקוזק, שיטנייה וסוכובולה. הסרט הינו אנדרטה חיה לזיכרון והנצחה המבקש מבני הדורות הבאים להכיר, לראות ולפקוד את המקומות.
רוני שוורץ עמילוב
אשת תקשורת וניהול,במאית מרצה לתקשורת ,קולנוע ,ניהול. יוזמת ומובילה פרויקטים.מפיקה עורכת ומשדרת ב"רדיו קסם" , הרשת החינוכית של "קול ישראל " בתוכנית הבוקר "פעמיים קפה עם רוני ".
בעלת השכלה אקדמאית גבוהה בתחומי המנהל והתקשורת.
ירונסקי משה
איש "קול ישראל" לשעבר, מנהל תחנת " רדיו קסם " הרשת החינוכית של "קול ישראל", ממקימי תערוכת היובל של "קול ישראל" במוזיאון ישראל, בעל אוסף ייחודי של מקלטי רדיו. מפיק ובונה תערוכות בתחומי הרדיו . גלרית החווה ויד לבנים חולון, יו"ר ארגון יוצאי קוריץ בישראל.
יעקב שוורץ
" אף פעם לא מאוחר לראות את החיים בצבע " יעקוב שוורץ " החיים שלי סבבו כל הזמן על הקצוות שחור ולבן וכך ראיתי אותם אז ". לימים החל יעקוב להיפתח ולספר את סיפורו המיוחד. בבתי הספר לחברים ולמשפחה.
יעקוב ניצול שואה יליד 1931, גדל וחי בעיר יאשי, רומניה . עלה ארצה ל"עתלית", לכפר הרוא"ה. היה פעיל במבצע אלטלנה,למד והתחנך ב"מקווה ישראל". היה בין חלוצי סלילת הכביש בין גדי ומצדה. השתתף במצעד העצמאות הראשון בחיפה והיה בין ראשוני כובשי העיר אילת . השתתף במלחמות קדש ששת הימים ויום הכיפורים כחובש קרבי. יעקב עבד רוב שנותיו כמכונאי טנקים,כאזרח עובד צה"ל ובעיריית בני ברק.
יעקב ורעייתו פורטונה פאני ז"ל ,הקימו משפחה גדולה ומלוכדת.הוא רואה בזה ניצחון על נסיונות הגרמנים להשמיד את משפחתו.
הציור הוא חלון לנפשו ,שלמרות הכול יש עדיין יופי בחיים . בשנת 1995 עבר יעקב להתגורר בחולוןובכך סגר מעגל.יעקוב החל לצייר בצבע לאחר שנים של ציור בפחם . כיום מצייר בטכניקות שונות:אקריליק, פנדה שמן, על בדי קנווס במימדים גדולים.
הנושאים לציור נלקחים מזכרונותיו ומנופי ילדותו.יעקב השתתף בתערוכות רבות.המפתיע הוא שיעקוב אינו מזהה צבעים ידיעה המשאירה את כל מי שצופה בציוריו פעור פה.
אומנים :
טל סונדק – זמר -יוצר, ייצג את ישראל באירווזיון. משחרר אלבום חדש המבוסס על שירים שכתב גאבור ארדש , נער יהודי שנספה בשואה בגיל 13. האלבום שנושא את השם "בכל זאת אינני נפרד ".
מיכל טל – זמרת ,שירת הארץ, בלדות ושירי עם, שירי משוררים, שירי מסורת. הוציאה אלבום שכלל את השירים "לא אוותר", "מוקדם מדי להיפרד" ו"ציפור קטנה מחפשת קן", "שמש לים שוקעת", "תה ואורז יש בסין" "שמעתי מעשיה", ו"היה זה בשדה". ועוד רבים וטובים
אליה טל – זמרת , עורכת דין וזמרת
צחי פודור – יוצר-מבצע, למד קומפוזיציה לקולנוע, סאונד והפקה מוסיקלית בבית הספר "רימון". עבד עם אמנים רבים כנגן, כמעבד וכמפיק מוסיקלי, בהם: ישראל גוריון, דורי בן זאב, נחום היימן, שולה חן ועוד רבים.
נגנים :
רפי וולבה קלידים – מוזיקאי מוערך עובד עם מוזיקאים רבים ומוערכים .
עמוס מרוז תופים – עבד עם שולה חן, שלמה גרוניך, יזהר כהן, שלמה ארצי, אילנית, אושיק לוי, ששי קשת.
אייל שאקי אקורדיון – נגן מוערך, נוטל חלק בהרכבים רבים ומגוונים .