בריאות הציבור מחייבת

עם בוא הסתיו חובה לפתוח את חדרי הכושר
תמונה של דבי
דבי קאופמן

מדינת ישראל החליטה במחי יד לסגור את חדרי הכושר.

ככה סתם ישבו להם "מומחי הממשלה", ועדת הקורונה והפרופ' גמזו, וכל אותם מומחים מתחזים שמחליטים החלטות לציבור שלם מבלי להבין הרבה בהחלטות שהם מחליטים.

החליטו ה"מומחים" שמתפללים כן, אבל כושר לא. ישיבות כן, אבל חדרי כושר לא.

למה? ככה. בלי הרבה היגיון ובלי לתת מענה לעסקים הקורסים.

ושוב למה? כי בחדרי הכושר חס וחלילה יהיה מי שיצליח להתפרנס.

אבל נצא קצת מהציניות, כי המצב רחוק מלהיות מצחיק. המצב קודר עד אימה. ובעיקר לא הגיוני בעליל.

בעולם, גם עם התפרצות הגל השני של הקורונה, חדרי הכושר פתוחים. בעולם לא הוכח שבחדרי הכושר נדבקים, ובעולם, כמו בישראל, עיקר המבקרים בחדרי הכושר הם אנשים בריאים שנוהגים לעשות ספורט ושנחשבים בריאים יותר מגוררי מחלות הרקע.

רק לסבר את האוזן, כדי לעשות מנוי בחדר כושר יש צורך בהצהרת בריאות. המחמירים גם דורשים בדיקת רופא. זאת ועוד, חדרי הכושר בישראל הכינו את עצמם למגפה הן ברמת האבזור, הן ברמת הניקיון והן ברמת השמירה על מרחק. עוד לפני הסגר חדרי הכושר היו ערוכים לתו הסגול עם מחיצות הגנה וניקיונות.

חדרי הכושר גם מוכנים להגביל את מספר הנכנסים לאימונים כדי שיוכלו לפעול בהתאם למגבלות הקורונה, אבל הממשלה, המדינה, מדינת הסטארט-אפ רוויית החדשנות, אומרת להם לא! אתם המוקצים, אף יותר מהחרדים, למרות שאתם אלו שאמונים על בריאות הציבור.

אז רק כדי להבהיר. חדרי הכושר הם כבר מזמן לא פריווילגיה. ומזמן לא נחשבים לבילוי פנאי בלבד. חדרי הכושר פירושם בריאות הציבור, בטח בעידן הקורונה. חדרי כושר הם בריאות פיזיולוגית, ואם תרצו לפרגן להם עוד יותר, נכניס גם את נושאי הבריאות הנפשית והשכלית – אם זה בכלל חשוב למישהו במדינה.

זאת ועוד, זה מכבר ארגון הבריאות העולמי קורא לציבור בעולם לעסוק כמה שיותר בספורט מתוך הבנה שאנשים בכושר מסוגלים להילחם טוב יותר בנגיף וגופם ערוך טוב יותר להתגונן מפניו. מדינות כמו הולנד, אנגליה, צרפת, גרמניה, דנמרק ועוד ועוד יוצאות בקמפיינים של ספורט. "תעשו ספורט," הן אומרות, "ותהיו פחות חולים!" ככה פשוט.

במחקר של "מאיו קליניק" שהתפרסם לאחרונה, ואף צוטט ב-ynet, נמצא כי שמירה על כושר גופני מיטבי אמנם לא מונעת הדבקה במחלה, אך קשורה בהפחתה בחומרתה. המחקר בדק כ-1,200 נבדקים שביצעו בדיקת מאמץ לפני התפרצות מגפת הקורונה בארצות הברית בחודש מרץ. 250 מהנבדקים נדבקו בקורונה, ומתוכם 38% אושפזו.

במחקר השוו החוקרים בין דרגת הכושר הגופני של הנדבקים בקורונה לחומרת המחלה שלהם. כך נמצא שככל שהכושר הגופני שלהם היה גבוה יותר, ירד הסיכוי שיגיעו לאשפוז. המחקר מראה שאפילו שיפור קטן בכושר הגופני, לדוגמה הגברת מהירות ההליכה מ-6 קמ"ש ל-7 קמ"ש במשך חודש, גרמה לירידה של 13% בסיכון להתאשפז בעקבות תחלואה בקורונה.

לקראת הכניסה לימי החורף הקרים, שבהם הציבור פחות יצליח לעסוק בספורט בחוץ, חובה על מערכת הבריאות הישראלית ללחוץ לפתיחת חדרי הכושר. חובה על בתי החולים להירתם למאבק פתיחת חדרי הכושר ולו כדי להוריד מהעומס עליהם.

מנהלי חדרי הכושר בישראל עד כה מוכיחים והוכיחו אחריות מירבית לשמירה על בריאות הציבור. בעולם קיימים לא מעט מודלים של הפעלת חדרי כושר תוך מגבלת הקורונה.

בחצי השנה האחרונה למדנו שהקורונה עומדת להישאר כאן, אז כדאי שנלמד לחיות לצידה, ואם אנחנו לא רוצים לראות את המדינה כולה שותתת דם, את בתי החולים קורסים ואת הציבור מתפרק כלכלית ונפשית – יפה שעה אחת קודם.

פתחו את חדרי הכושר כאן ועכשיו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

6 תגובות

  1. צודקת במאה אחוז, הרבה מאוד מרגישים כמוך אבל אין מי שיקשיב, באמת כואב הלב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של שאול

הכרעה ולא פשרה

המיתוס המשיחי המסוכן של הציונות הדתית

תמונת הנשיא

בין שני נשיאים

הצעה לשיתוף פעולה לנוכח דחיית מתווה הנשיא הרצוג

תמונה של אליהו

חוכמת הפרדוקס

תגובה למאמר של פרופ' דורון מנשה על הרפורמה המשפטית

כדורגל

הצמד המבטיח

תולים תקוות בנבחרת לקראת מוקדמות היורו 2024

מסך בתערוכה

אקדמיה במיטבה

רשמים מביקור בתערוכת התיירות הגדולה בעולם