בשבועות האחרונים האזרחים הוותיקים בגוש דן מרגישים שוב ושוב שמשתינים עליהם בקשת, ומערך שירותים נגיש לאזרח הוותיק הולך וקטן. סניפי בנקים נסגרים חדשות לבקרים והוותיקים נשלחים להסתבך בשירותי הדיגיטל והתלות בנכדים זמינים הופכת לכמעט יום-יומית. עתה באה מכת הסגירה של סניפי דואר.
ציבור האזרחים הוותיקים משתמש בשירותי הדואר בהיקף גדול יותר מהצעירים וחלקו מקבל את קצבת הזקנה העלובה מהביטוח הלאומי בסניף הדואר הקרוב למקום מגוריו. עתה ייאלץ לכתת את רגליו או את כיסא הגלגלים שלו למרחק קילומטרים. במקרה של עירי גבעת שמואל ייאלץ לנסות להשתחל לתוככי חנות של כלים חד-פעמיים שבה הגישה לכיסאות גלגלים בלתי אפשרית. שם בקצה החנות, בין צלחות וכוסות, מוקם סניף הדואר האמור לשרת עיר בשנת 2023.
מבדיקה שערכתי התברר כי כבר ב-2018 דנה ועדת פניות הציבור של הכנסת בתופעה זו, הפוגעת בעיקר באזרחים ותיקים. הדואר כרגיל גמגם, הפעיל מכבסת מילים ולא נתן מענה ראוי לציבור המתקשה בדיגיטציה ועדיין משתמש בשירותי הדואר.
הגיע הזמן שגם הרשויות המקומיות ירתמו למזעור הנזק ויפעילו לחץ על שר התקשורת – מומחה ידוע בהוצאת הודעות לתקשורת על כל נושא בעולם, שעדיין לא נשמע קולו בנוגע להתעללות בבוני המדינה. על קרעי מוטלת החובה למצוא פתרון לסבל שייגרם לאזרחים שבנו את המדינה, הגנו עליה ותרמו לשגשוגה ועתה נזרקים לשולי הדרך בלי בושה.
נראה שבסופו של דבר ניאלץ, אנו האזרחים הוותיקים, לפעול כפי שפעלנו בעבר – כן, גם אנחנו היינו פעם צעירים – ולקחת את גורלנו בידינו. עלינו לגרום למקבלי ההחלטות להפנים שלא ניתן להשליכנו לעת זקנה וכי "והדרת פני זקן" אינה סיסמה נבובה אלא צו מעשה.
גם בגילנו אנו יודעים להבחין מתי יורד גשם ומתי מדובר בשתן של זלזול.
עד למשלוח הטור יועץ התקשורת של השר קרעי לא השיב ולא סיפק תגובה כלשהי.
13 תגובות
את המנהיגים שלנו אנחנו ממש לא מעניינים
בעיקר בגלל שאנחנו פראיירים
כמה עצוב שצריך לסמוך על קרעי,אסקופה נדרסת של ביבי,עילג שטובת אזרחי המדינה זה הדבר האחרון שמעניין אותו,אם בכלל.
זה סוד גלוי שקיבל את תפקיד שר התקשורת לשמש בובה על חוט של ביבי,ולהוציא לפועל את הוראותיו.באמת להקיא ממנו.איכס.
זה רק קרעי והדואר? מה על שר ביטחון ועוד שר (סמוטריץ') במשרד הביטחון? ממש הפקרות. וגב' אטבריאן שרת ההסברה? ולא מספיק לדרעי שר פנים (בינתיים הוא יצא בחוץ) קיבל גם שר בריאות? ובן גביר הפרחח-ליצן שלא שירת בצבא שר לביטחון פנים? עוד ממש הפקרות.
אז עם כל הכבוד לדואר זה ממש בקטנה. הבעיות האמתיות הרבה יותר גדולות. כנראה שביבי איבד את הצפון. ירד מהפסים. העיקר שמירי בתחבורה וגילה באיכות הסביבה. אללה יוסטור.
רק הבוקר נוכחתי לדעת עד כמה יורם דורי צודק. למרות שאני בקי למדי בשירותי הדיגיטל, עלי לשלוח מדי חודש שני מכתבים למשרדים ממשלתיים שאינם מסכימים לקבל את החומר בדרך אחרת. במקום מגוריי, צפון תל אביב, היו מפוזרות במשך שנים התיבות האדומות המפורסמות. לפני כשנה הן החלו להיעלם עד להסרתן המוחלטת. בלית ברירה התחלתי להשתמש בסניף דואר בשכונה הסמוכה לי, אבל כעבור כמה שבועות נסגר אף הוא. מאז אני נאלץ לנסוע בכביש פקוק לשכונה מרוחקת, לחפש חנייה (קטסטרופה בפני עצמה), ולפעמים להיות מופתע שהסניף סגור (שעות הפתיחה צומצמו מאד). הבוקר ארך המבצע הזה למעלה משעה. לא נותר לי אלא להיזכר בערגה בזמן מגוריי בלונדון, שם נוכחתי בעוצמתו של הדואר המלכותי הבריטי.
אתה מבקש להשוות את הדואר בפלסטינה-א"י (קולוניה בריטית לשעבר) לדואר המלכותי הבריטי? נו באמת. זה עוד בקטנה. אנא ראה תגובה לתגובת רחל וידל שלעיל. עוד מעט מתפרק לנו צה"ל. אז אתה מתלונן על הדואר?
למגיב האלמוני. אני מזדהה עם תוכן הערותיך לרחל וידל ולי, אבל מקומן אינו בתגובות לפוסט הנוכחי שעוסק בדואר. אני בטוח שתמצא פוסטים אחרים שבהם הערותיך תהיינה רלוונטיות. אני מודאג לא פחות ממך מהממשלה הנוכחית ומרבה להתבטא על כך בפורומים שונים.
הכל קשור עם הכל. זלזול בשרותי דואר נובע מאותו מקור ששולח טייסים לעזאזל, או מתנחבלים לפגוע בחיילי צה"ל. צריך להבין את זה.
חלילה לא לפגוע בפרנסה.
אתה נכנס לסניף דואר
יש או אין אנשים
שואלים ; הזמנת תור?
לא
שבור את הראש.
אתה לא מבין להזמין תור
אתה בן 70
פעם בלי תור ופעם לא מקבלים
גם חוסר ההתיעלות והשרות שלהם
זוהי כנראה התוצאה
הפסדים וסגירה
מתי יבינו האזרחים כי נבחרי העם תפקידם הוא לדאוג לאזרחים, ובמיוחד לאלה הנזקקים לעזרה זו או אחרת
הדואר זה רק סימפטום ליחס למבוגרים. זה מעיד על יחס החברה לפרט. מדינת ישראל במקום נחות. ובמה מתעסקים, בשישים חדרים במלון מפואר למילים של ביבי בנסיעה לאיטליה.
בושה שלא מטפלים בבעיה ומתעסקים רק עם נושאים כמו הגדלת תקציב הביגוד של אשר ראש הממשלה.
רק אקטיביות פוליטית או אחרת יכולה לעזור. דיבורים ומאמרים מתנדפים.
הממשלה והעומד בראשה לא שמים עלינו בכלל
ואנו בטיפשותנו מבליגים