על פי השיח הציבורי שהתנהל עם חשיפת הסכם הנורמליזציה עם איחוד האמירויות, ובכלל זה אספקה עתידית של מטוסי F-35 לחיל האוויר שלהם, ניתן היה לחשוב שארצות הברית זקוקה להסכמה ישראלית לשם ביצוע העסקה, ולא היא. ההבטחה האמריקנית לשמר את היתרון הטכנולוגי הישראלי אינו מקנה לנו שום זכות וטו, אם כי סביר שנפוצה בעתיד במערכות – לאו דווקא אוויריות – המשתייכות לקדמת הטכנולוגיה העולמית.
כשהחלו הוויכוחים בנושא אספקת המטוסים לאיחוד האמירויות, היו "מביני דבר" שהחלו לחשב טווחי טיסה על מנת להבין אם הנוכחות של מטוסים אלו באיחוד האמירויות עלולה לאפשר להם לתקוף בישראל, אם ביום מן הימים יהפוך המשטר במדינה זו לעוין לנו. זהו טיעון מגוחך, משום שמטוסי ה-F-35 עתירי הטכנולוגיה דווקא אינם מצטיינים או ייחודיים ביכולת נשיאת חימוש שלהם, ואף טווח טיסתם אינו ייחודי, אף שלמרבית המטוסים כיום יש יכולת תדלוק אווירי.
יתרונותיו הבולטים של מטוס ה-F-35 נובעים מטכנולוגיית החמקנות, המקטינה את הסיכוי שיתגלה במכ"מים, וממגוון מערכות האיסוף והשליטה שבו, ההופכות את המטוס והטייס שבו למעין מנהל לחימה עצמאי המתואם בזמן אמת עם מקורות מודיעין וגורמי אוויר, יבשה וים. כל אלו מעניקים למטוס אפקטיביות ויעילות רבה מזו שהכרנו עד כה, וכפועל יוצא מכך למטוס כושר חדירה משופר אף לאזורים המוגנים על ידי סוללות טק"א (טילי קרקע-אוויר) ויכולות לרכוש מטרות ולתקוף אותן בהפתעה יחסית. על כן ובשל ייחודיות זו מטוסים אלו יהוו את חוד החנית, קרי הם אלו שיחדרו ראשונים ויתקפו מוצבי מכ"מ וסוללות טק"א ובכך יפרצו את הדרך למטוסים "קונבנציונאליים" – F-15 ו-F-16, שנהנים הן מטווח והן מיכולת נשיאת חימוש עדיפים בהרבה על אלו של ה-F-35.
עתה, משהבנו את ייחודו של ה-F-35, ניתן בהחלט להבין את חששם של אלו הטוענים שאספקת המטוסים לאיחוד האמירויות יש בה משום כרסום ביתרון הטכנולוגי של חיל האוויר הישראלי. בהקשר זה יש לציין כמה נתונים בעלי משקל.
ארה"ב תספק את המטוסים לאיחוד האמירויות עם או בלי הסכמה ישראלית.
לא מדובר במדינת עימות, לא כיום ולא בעבר, ואף על פי שאנו במזרח התיכון, סביר להניח שסטטוס זה יימשך עוד שנים הרבה.
הטכנולוגיה הייחודית המצויה במטוסי ה-F-35 חשובה ורגישה מאוד, אך אין לי ספק שפעילות מטוסינו במרחב האווירי הסורי כבר גרמה לרוסים לעמוד על כמה מתכונותיו של המטוס. חשובות אף יותר מתכונות ומערכות המטוס הן תורות הלחימה ופרופיליי הלחימה המפותחים כאן על ידי טייסינו, ואלו אינם סחורה העוברת לסוחר, קרי לחיילות אוויר נוספים שיצטיידו בעתיד במטוס זה.
אם בעתיד תיכפה מלחמה על איחוד האמירויות, סביר שמי שיעמדו מולם יהיו האיראנים, ולא תהא זו הערכה מופרכת לומר שגם אנו נהיה חלק מהקואליציה שתתנגד לאויב האיראני ונימצא כתף אל כתף לצד חיל האוויר של איחוד האמירויות.
היה ואכן נימצא בלחימה נגד איראן, עצם קיומו של שדה תעופה ידידותי קרוב כל כך לשטח איראן יהווה בונוס רב משמעות לחיל האוויר הישראלי. נוסף לכך, עצם קיומם של מטוסים מאותו סוג בשני חיילות האוויר מאפשר שיתופי פעולה מעניינים בעת לחימה.
בכל האמור לעיל לא התייחסתי כלל להתנהלות השערורייתית של ראש ממשלתנו לאותו נספח בהסכם העוסק במטוסים, ולמידור שרי הביטחון והחוץ "מחשש להדלפות". אם נחזור לנושא המאמר נטו, אזי מכירת המטוסים תתבצע כאמור אם נחפוץ בכך או לא, והנזק האפשרי אינו מהותי או דרמטי עד כדי כך. יותר מכך, יש בעסקה זו אף מן החיוב בראייה לעתיד.
*
הכותב הנו סופר ספרי מתח צבאיים, שספרו האחרון העוסק בפעולת טרור איראנית בלב לונדון ראה אור בימים אלו באמזון.
24 תגובות
ממש לא כצעקתה אבל הדרך……והחשדות…..
מה כוונתך בכותבך "הדרך"?
איזה חשדות יש בעניין ההסכמים עם המפרציות?
נכון לאמיריות זאת לא בעיה גדולה.אבל מחר ימכרו למצריים לסעודייה ואולי לירדן .יש תקדים
מפקד חיל האויר סובר אחרת
הוא טוען שבטווח הרחוק יש נזק.
התראיין אתמול.
לא נכון. שמעתי כמוך את הראיון עם נורקין. הוא לא טען שבטווח רחוק יש נזק. ה- F35 יגיעו לאמירויות בעוד 5-7 שנים. עד אז כבר יהיו טכנולוגיות חדשות בידינו. אבל לא זה העיקר – במטוס ישנם רכיבים שמיוצרים בישראל. את יכולה להבין מה זה אומר.
סה"כ אין ביכולתם לתחזק ולהפעיל מערכות אוויריות כמו שמטוס זה מחייב. זה ייעשה על ידי אמריקאים.
מטוסים כאלה בידי האמירתים מחזקים את ישראל נגד האיראנים כמו גם מאפשרים לישראל עמדה משמעותית נגד איראן. אני גם יכול לנחש שתחזוקה וכו' עשויה להתבצע כאן. לא לדאוג.
קראתי ואני מסכים אתך בהחלט
יצחק נכבדי
הינה אנו מסכימים שוב (קורה מעת לעת). יש החושבים שבאמירויות טסים עכשיו על גמלים מעופפים, אז זאת לדעת, ברשותם כיום מטוסי 16 F בלוק 60, המתקדמים יותר ממטוסי הסופה שבידינו, ואכן גם למטוסים אלו נמצאים מדריכים אמריקאים באמירויות.
אכן כך. הגבתי בקיצור על דברי מגיבה מס' 3. ארה"ב מחזיקה במפרץ כוח ענק. עשרות אלפי חיילים. במספר בסיסים. מצוי של הנמל הצבאי האמריקאי הגדול ביותר מחוץ לארה"ב. מטוסי בי52 עם חימוש מודרני. כבר יש שם חמקנים. גם ישראל נמצאת שם. אין כל היתכנות שחמקנים של האמירויות יופנו נגד ישראל.
אלו שמתבטאים נגד עסקת החמקנים עם המפרציות לא בקיאים בחומר, או שהם שייכים לזן שתוקף את נתניהו השכם והערב.
אני משער שאתה בקיא יותר ממני בנושא דנן. על כן אני מציע שתכתוב מאמר מרחיב בעניין זה, על פי מה שאפשר לספר בגלוי, על מנת שהקוראים באתר יוכלו להבין יותר טוב את הסוגיה.
אכן בוג המטוס חשוב אך יותר חשוב מי מטיס אותם. לא שמעתי תלונות בעבר ממפקדי שריון או חיר שלאוייב יש מערכות נשק טובות יותר וזה שובר שוויון.
ודווקא בגלל האומץ להגיד מה שרבים נמנעים מלהגיד
בנימין תודה
דווקא בנושאי ביטחון אינני אוהב להתיישר עם הרוב אלא לומר את אשר על ליבי ודעתי נטו. למשל כשדובר צה"ל מתייחס אלינו מעת לעת כחבר מטומטמים, או כשהצבא מודיע שלא יוכל לעמוד במשימותיו ויעדיו (לא פחות מכך) אם לא יוסיפו מיד לתקציבו עוד X מיליארדי שקלים וכד'. אגב, מסתבר שהדעה הכללית בצבא לא שונה בהרבה מדעתי, אך התלונות והבכיינות משרתים את המטרה של קבלת פיצוי הולם מארה"ב
וזאת גם כנראה חוות הדעת שקיבלו המובילים שלנו
סתם עושים הצגה?
עד כמה שהצלחתי לברר, גם בצה"ל לא רואים בדיוק בעיה עם המטוסים באמירויות ואף להפך, אבל ההתנגדות לכאורה נועדה בין היתר להעלות את התמורה/פיצוי מצד האמריקאים וגנץ אכן מיהר השבוע לשם כדי לסכם על חבילת הפיצוי
ומשכנע
מי שקובע הכל זה טראמפ
ובין האלטרנטיבות של טראמפ קובע את הניואנסים ביביולנו אזרחי ישראל נותר רק לבצע ולשאת בתוצאות
שזינה כ ראה את עמדתי בנושא. רוב האנשים לא מתמלאים.
אם לגביהן אתה חושב אחרת, מוכן לקבל עמדתך לגבי המטוסים
צוללות
אינני מומחה לתחום הימי, אך אין דמיון בין השניים, משום שהצוללות מסופקות למדינת עימות בעבר, עם גבול משותף ומרחב ימי משותף וקרוב (מדינה שהמשטר בה כבר התהפך לא כל כך מזמן ולמזלנו התהפך שוב/חזרה). הנקודה היותר כואבת ושחייבת בחקירה היא, כיצד ראש הממשלה ומקורביו הסכימו למכירת הצוללות מאחורי גבה של כל מערכת הביטחון, ומדוע עשו זאת
ובקרוב נשמע על עוד מדינה עם מטוסי 35
כן כן
אשמח לקבל שם הספרים שחיבר מר דודי ירון
בברכה
אהרן סיאני
ולקחי הנטישות של ארהב בעולם? לא מדאיג?
לאט לאט אני מבין כמה שזה נכון