אחד מאפיקי ההשקעה המשתלמים ביותר לטווח הזמן הארוך הוא רכישת קרקעות. בעוד רכישת דירה להשקעה היא עניין מאוד יקר שלא מתאפשר לרבים, רכישה של קרקע להשקעה במחיר מוזל לשם מכירתה בעתיד היא אופציה הרבה יותר ריאלית, כזאת שעשויה להניב תשואה של עשרות ואף מאות אחוזים במקרים מסוימים. על היתרונות של רכישת קרקע להשקעה (כמו גם החסרונות) וטווחי המחירים תוכלו לקרוא בשורות הקצרות שלפניכם.
יתרונות רכישת קרקע למטרות השקעה
כבר כמה שנים ששוק הדירות נמצא בשיא והמחירים רק הולכים ועולים. כך יוצא שרכישת דירה להשקעה אינה ממש ברת מימוש עבור משקיעים רבים. כמו כן, אחוזי הרווח השנתיים על דירות שנרכשו להשקעה אינם גבוהים במיוחד ועל כן מי שחושב בגדול צריך להכיר את נושא הקרקעות להשקעה, אפיק שכולל מספר יתרונות:
- מחיר קרקע נמוך – טווח מחירים של קרקעות להשקעה בישראל נע בין 250 ל-850 אלף שקלים, עם ממוצע של 450 אלף שקלים בלבד ליחידת קרקע. כך שזהו אפיק השקעה עם עלות כניסה שמתאימה כמעט לכל משקיע.
- מיסוי נמוך – קיימים מיסים שונים שקשורים לקרקעות (מס שבח, היטל השבחה, מס רכישה ועוד) אך היתרון הוא שרוב המיסים מוטלים דווקא על המוכרים. כך שתכנון נכון עשוי לפטור אתכם מתשלום מיסים במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב, המיסוי שתצטרכו לשלם יהיה נמוך ביותר, כזה שמשקף את עלויות הרכישה הנמוכות בהתאם.
- רווח יציאה – קרקעות להשקעה מעניקות רווחים גדולים למשקיעים בהן – ניתן לסחור בהן בכל עת (למכור, לקנות) ובהתאם להתקדמות תהליכי האישור וההפשרה, כך ערכן עולה עם הזמן. כך שכל עוד תבחרו בחוכמה את הקרקע, תוכלו למכור אותה ברווח אדיר של מאות אלפי שקלים לאחר מספר שנים לא רב בכלל.
- מימון נוח – משום שמדובר בהשקעות שאינן גבוהות, ניתן לקבל מימון של עד 90% מרכישת הקרקע.
למדריכים נוספים בנושא קרקעות להשקעה: https://hlk.co.il/
ומה לגבי חסרונות של רכישת קרקעות להשקעה?
ובכן, ישנם כמה שצריך לקחת בחשבון. החיסרון הבולט הוא קצירת הרווח רק לאחר מספר שנים. אין כאן שוק מלא אדרנלין אלא כזה שמאופיין בשקט יחסי. אך מי שיש לו סבלנות ואורך רוח, יפיק רווחים גדולים במרבית המקרים. החיסרון השני, הוא חוסר הוודאות. משום שמדובר בתהליכים שמתרחשים על פני מספר שנים, לא ניתן להיות בטוחים עד רגע האמת כי הקרקעות אכן יניבו את הרווחים המיוחלים ואם כן, אז מתי. באופן כללי, יש להיות ערוכים לכך כי תהליך ההפשרה של קרקע שאינה זמינה לבניה מיידית אורך בדרך כלל מספר שנים.
אז באילו קרקעות כדאי להשקיע?
ההמלצה שלנו היא לבצע השקעה בקרקעות בהליכי שינוי ייעוד. אלו הן קרקעות חקלאיות, שמאושרות למגורים על פי תכניות קיימות ונמצאות כפסע לפני ההפשרה המיוחלת. המחיר של קרקעות אלו אינו גבוה ולאחר ההפשרה הוא יזנק בצורה תלולה. המחיר תלוי במיקום הקרקע ובשלב שבו היא מצויה בהליך ההפשרה.. קרקעות חקלאיות שנמצאות בשלבי אישורים מוקדמים מאוד יהיו זולות יותר מכאלו שכבר עברו אישורים מקומיים ובוועדה המחוזית וממתינות להפשרה. קרקעות שכבר עברו הפשרה הינן יקרות יותר מאחר והמחיר משקף את הירידה בחוסר הוודאות לגבי הייעוד של הקרקע.
בתהליך הבחירה בקרקע חקלאית כלשהי למטרות השקעה, חשוב גם לוודא כי היא נמצאת באזורי ביקוש. הדבר אמור להתבטא בקרבה לשכונות מגורים קיימות, לצירי תנועה מרכזיים, לבתי ספר, גנים ומוסדות אקדמאיים וכמובן מרכזי תעשייה ומסחר. הקפידו על כל אלה ותזכו בעסקה מנצחת.