מתחלחלים מיאיר גולן אך לא מביבי

עת מאבק על הדמוקרטיה
צילום של גולן
אלוף יאיר גולן צילום Mike Moore Federal Emergency Management Agency commons.wikimedia.org

הם פשוט אוהבים להתחלחל. מדינתם האהובה מותקפת על ידי חסרי שיקול דעת, כמו סגן הרמטכ"ל יאיר גולן, שמשווה בינינו לימים הרעים של גרמניה.

אמנם מי שמשתמשים במונח יודו-נאצים טועים ומטעים ומזמינים התנגדות מובנת בצל השואה האיומה, אבל לא כל השוואה היא מקוממת. היה פאשיזם אנטי-דמוקרטי מסית וגזעני לא רק נגד בני עמנו. הייתה הגות להחנקת הדמוקרטיה קודם שהפאשיזם עלה לשלטון. לגיטימי לומר זאת, לגיטימי לחשוב ש"הדמוקרטיה הלאומנית" שעוברת על מדינות מזרח אירופה מקבלת השראה מאירועים שקרו בגרמניה טרם השואה וטרם הרציחות. אנחנו רואים את האנטישמיות הפולנית וההונגרית שמלווה ברצון לשמר ידידות לישראל, שהרי ישראל היא שותפה בכירה בגוש טראמפ.

המתחלחלים הקבועים מה-BDS וסכנותיו לא מתחלחלים כאשר מותירים מדינה שלמה לשמור על אינטרסים של אדם מושחת בעליל שהוא ראש ממשלתנו. לא קראתי את מאמריהם על המדרון הדמוקרטי שאנחנו מידרדרים בו, שזוכה כמובן לברכותיהם של רבני יש"ע והאדמו"רים של יהדות התורה שמעולם לא תמכו במשטר דמוקרטי. המתחלחלים המקצועיים גם אינם נבהלים ממספר השרים בממשלה הבאה, אף שזו עסקת שוחד פוליטית שמטרתה להבטיח לנתניהו את פסקת ההתגברות.

אני אינני מתחלחל מקצועי, לכן לא התחלחלתי מדברי סגן הרמטכ"ל, שניסה להביע בצורה מגושמת את דאגתו מהמדרון הערכי שאנו נתונים בו. לא נבהלתי מההתקפה הקשה על הורים שכולים שרצו לבטא את אבלם גם עם משפחות הרוגים פלסטינים. אינני מבקר כל חלחלה, אני מבקר את החלחלה הסלקטיבית, את הדילוג על מה שקורה כאן שמחייב חלחלה.

אין החלטות שמכריזות על קץ לדמוקרטיה. יש תהליכים. אנו מתחילים לשוטט בשדות האלו, והם עלולים להביא לכך שלא נכיר את ארצנו האהובה. עת מאבק עתה. מאבק פרלמנטרי וציבורי. מכל רובדי הציבור נזעקים אנשים למחות על הקו המתוכנן של ממשלת נתניהו.

רק לפני חודשיים אמר ביבי שהוא ילך לשימוע ויפרק את הטענות נגדו. עכשיו הבין שאין יציאה מכתב אישום כזה ומעדי מדינה שמפלילים אותו בכל סעיף. אם יש ממה להתחלחל – זה הדבר. לא מנושאי ההתחלחלות שאינם משפיעים באמת על דבר ואינם קובעים את כיוונה של המדינה שלנו.

איננו רוצים ממשלה הנתונה לשליטתם של האדמו"ר מגור והרב ליאור. איננו רוצים מדינה שמתחברת לאירופה של אורבן ומורבייצקי. נתניהו רשאי להקים ממשלה, אבל ממשלה זאת וראשה מצדיקים התחלחלות רבתי.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

20 תגובות

  1. התחלחלות רבתי!
    המאבק למען חוק החסינות הוא הודאה של ביבי בגנבה האיש כבר לא זועק בכל הזדמנות לא יהיה כלום כי אין כלום כי כנראה יש הרבה…הצאנס האחרון של ביבי להציל את עצמו הוא הצאנס האחרון שלנו להציל את הדמוקרטיה …אין כבר דיון אמיתי ואין שיח יש רק איתנו או נגדנו ויאיר גולן חש זאת.

  2. אכן, נראה שאבדה הבושה, כל החסמים הערכיים הוסרו, כדי לאפשר לנתניהו להמשיך למשול, מה שאכן מעורר חלחלה. אשר לתנועת ה BDS המעוררת חלחלה בכך ששמה לה למטרה לבודד את ישראל באמצעות הפצת תכנים מסיתים עם ארומה אנטישמית מבית היוצר של הנהגת הרשות הפלסטינית. נראה כי כדאי לכמת את המושג חלחלה על פי עוצמתה, כך, אם נפתולי נתניהו ידורגו 8 מתוך 10, הרי דברי סגן הרמטכ"ל בכלל לא שייכים לסולם דרגות זה, לעומת האג'נדה החרדית שהיא דוגמא להשתמטות מאחריות ציבורית וניצול משאבים יקרים, ניתן לדרגה בסולם החלחלות כ 9 מתוך 10.

  3. מה שקורה לאחרונה במסדרונות השלטון בישראל כמו גם מה שקרה למפלגת העבודה הן טרגדיות "שלא כתובות בתורה". זה לא רק מעורר חלחלה אלא גורם לבחילה שריחה נודף מרחוב בלפור.
    אולם לא הייתי מחבר את זה עם ההתבטאויות בנוסח "יודונאצים" או התבטאות נוראה מפיו של סגן הרמטכ"ל. זה נמצא על סקלה אחרת. אפשר לבקר את מה שנעשה "בשטחים", אבל זה לא מתקרב למעשי הנאצים. ההתבטאות של סגן הרמטכ"ל לא עוררה חלחלה אלא הביאה לתמיהה בקשר לאי ידיעת היסטוריה בקרב מי שכך מתבטא והוא אינו היחיד.

    1. גיניתי את ההתבטאות יודו-נאצים זה לא מה שסגן הרמטכ"ל אמר. באתי לומר שהתבטאויות ופעילות הbds הם קטנים בהשוואה למה שקורה בארץ. פה יש התנקשות ישירה בדמוקרטיה ללא מחלצות גם ללא רצון בהעמדת פנים. מזה צריך להתחלחל

    2. דגני
      נמצא שדעותינו דומות למדי בנוגע לחופש הבלתי נתפס בו חוגים מסוימים מאד בציבור עושים "נאצי-מיליזציה" של כול דבר שאינו מוצא חן בעיניהם בישראל, אולי כי גדלנו בבתים שמבינים היטב את המשמעות האמיתית של נאציזם החרוטה על בשרם. הניסיון שלנו להסביר את עמדתנו זו, נתקלת כאן בתגובה שאינה מן העניין המעידה מן הסתם על תיסכול בתחום אחר. כדי להימנע מ פינג-פונג תחרותי ילדותי של "מי מתחלחל יותר ממה" כתחליף לדיון עניני ורציני בנושאים מהותיים שיעלו בעיתם-העדפתי הפעם לא להתייחס כלל למאמר הזה, ולא "להתנצל" על האוויר שאנו נושמים.

      1. לגדעון שלום מותר לך לא להשיב ולא להסכים. אבל תגובתך מחזקת את כל מטרת מאמרי. נאחז בביטויי נאציזם של רדיקלים קיצוניים ופוטר עצמך מאמירה ערכית. תהיה ימין-מרכז-שמאל הבעייה שעומדת לפתחנו איננה התבטאויות כאילו. הבעייה שעל הכף כיצד נגררת מדינה שלמה בעקבות האינטרס האישי-פלילי של ביבי. מדוע עשויות להיות בחירות? הרי היו קודמים לביבי שלא הצליחו להרכיב ממשלה והחזירו המנדט לנשיא?.זו התנהגות שמחייבת חלחלה כי ביבי אומר אם זה לא אני עכשיו-נלך לבחירות. מה הנשיא הוא "אוייב העם" עוד סיבה לחלחלה

        1. כול הויכוח המטופש הזה "מי מתחלחל יותר ממי ומימה" אינו נוגע לסוגיה שעמיתי דגני נגע בה והיא השימוש הנפוץ ביודונציה לגבי כול דבר שאינו מוצא חן בעיני מגזר מסוים בתוכנו.
          כאשר נדון בסוגית נתניהו, תשמע וודאי את דעתנו, כפי שאנו נוהגים לעשות מבלי שתיקח על עצמך את הסמכות "לדעת" אותה ולנגח באופן שאינו ראוי לדעתי, רק בגלל שמציק לך משהו, אם כול הכבוד

  4. נתניהו לועג לאולמרט שתמך בהפגנה אך מצרף את דרעי לממשלתו

  5. ואל תשכחו כי החרדים שיושבים בממשלה מאמינים שהשואה היא עונש של אלוהים על החילוניות

    1. אולי לא שמת לב – גבאי פירק את מפלגת העבודה. ולגבי יאיר גולן – הוא אינו אישיות פוליטית. גם לא יהיה כזה. אין לו יכולת אלקטורלית או הבנה פוליטית.
      מאיפה לקחת שהוא יביא את העבודה להישגים גדולים בבת אחת?
      מה אתה פנטזיונר?

  6. הכל נאמר סתם ללא קשר למציאות
    אומרים משהו ועושים הפוך
    אין משמעות לכלום אצל הפוליטיקאים
    עידן החארטה

    1. לינור שלום דווקא משום שאני מסכים עם עיקרי דברייך שפרושם כי "לשקר יש רגליים". אסור לנו להשלים ולקבל נורמות טראמפיות במדינתנו הדמוקרטית..לכך כוון מאמרי ולפי חלק מהמגיבים הבנתי עד כמה צדקתי בדבריי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של עמירם

על הקללה

מקורות ומניעים לקללות

היום שלמחרת

מה ההסדר הרצוי והראוי לישראל אחרי המלחמה