פטור ממס הכנסה

חולים שעברו ניתוח גידול סרטני וחולים שסובלים ממחלה מפושטת

חולים במחלת הסרטן עוברים טיפולים שעשויים להשפיע על התפקוד שלהם ולהצדיק קבלת אישור פטור ממס הכנסה על הכנסותיהם. חולים שעברו ניתוח עקב גידול סרטני וחולים שסובלים ממחלה מפושטת כמו גם, חולים שמקבלים טיפולים אונקולוגיים לרוב יקבלו נכות רפואית בשיעור של 100% לתקופה זמנית. לגבי למי מגיע פטור ממס הכנסה עקב סרטן וכיצד יש להגיש את הבקשה לפטור במאמר שלפניכם.

פטור ממס הכנסה עקב מחלה יחידה

כאשר חולה סרטן מקבל נכות רפואית של 100 אחוז לתקופה שעולה על 185 ימים, מגיע לו פטור ממס הכנסה עקב מחלה זו. כאשר גובה הנכות כתוצאה ממחלת הסרטן בלבד אינה מביאה לידי אישור פטור ממס הכנסה יתכן ובמידה והחולה סובל ממחלות או ליקויים נוספים, עשויה להיקבע נכות משוקללת המורכבת מכלל הליקויים.

בשקלול מחלות נוספות

בין המחלות שיכולות להביא לפטור משוקלל ממס הכנסה, מחלת לב קשה, דלקת פרקים, שיתוק ילדים, מחלת כליות או כבד, חרשות, מחלת סוכרת שהסתבכה, טרשת נפוצה ועוד. אם אכן תיקבע נכות משוקללת, על מנת לקבל פטור ממס הכנסה עקב מחלה היא צריכה להינתן לתקופה שעולה על 185 ימים ולהיות למעלה מ-90% לפי השקלול המיוחד של הביטוח הלאומי.

 הגשת בקשה לפטור ממס הכנסה

לצורך הגשת הבקשה לפטור יש לבצע את הבדיקות הרפואיות הנדרשות לרבות צילומים בדיקות דימות ומיפוי. עם תוצאות הבדיקות יש לגשת לפקיד השומה באזור המגורים ולהגיש לו טופס בקשה לוועדה רפואית לקביעת אחוזי נכות לצרכי מס הכנסה, טופס ויתור על סודיות רפואית, טופס בקשה לאישור פטור ממס הכנסה על רקע נכות וטופס פנייה לביטוח לאומי מהרופא המטפל.

יש לצרף תיעוד מאונקולוג לגבי ניתוחים ואשפוזים והבעיות הרפואיות הנוכחיות ותיעוד מאונקולוג לתפקוד המטופל, מצב המחלה וההיתכנות לגרורות. יש להביא תיעוד טיפול כימותרפי והקרנות וסיכומי אשפוז בבית חולים לצד תוצאות ביופסיה. יש לצרף את המסמכים הרפואיים לגבי כל ליקוי שעבורו ניתן לקבוע אחוזי נכות ואישורים על אחוזי נכות של משרדים אחרים.

זימון לוועדה

לאחר מכן, פקיד השומה מעביר את כלל המסמכים למוסד לביטוח לאומי והם מזמנים את המבקש לוועדה רפואית לעניין אישור פטור ממס הכנסה לנכים בהתאם לנתונים. ישנם מצבים שניתן לצרף מכתב הסכמה של החולה לקבלת החלטתה על סמך המסמכים הרפואיים שהוגשו בלבד, על מנת שהחולה לא יצטרך להופיע פיזית בפני הוועדה הרפואית. הוועדה עשויה לזמן במידת הצורך.

ליווי מקצועי

מומלץ לקבל ליווי של חברה מקצועית המתמחה בנושא לדוגמא, בשביל הזכויות על מנת להגיש את הבקשה עם כל המסמכים הנדרשים ועל מנת שהטיפול יהיה יעיל ומהיר. גם כאשר לא ניתן פטור ממס הכנסה עקב מחלה אפשר להגיש ערעור על החלטת הוועדה הרפואית  בתוך 45 ימים לוועדה רפואית לעררים ועל החלטותיה של זו לבית המשפט.

תוקף הפטור

כאשר החולה עומד בתנאי הפטור, הפטור יהיה תקף החל מהרגע שקיבל אותו לגבי ההכנסות הבאות שלו. הפטור ממס יהיה תקף בהתאם לתקופת הזכאות שנקבעה לו. ניתן לקבל פטור ממס הכנסה החל מהיום שבו נקבעה לאדם דרגת הנכות העומדת בקריטריונים לפטור וניתן להגיש החזרים עד 3/6 שנים מיום הגשת הבקשה לפטור ממס הכנסה בהתאם לעצמאי/ שכיר.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך