תרופות רעילות

לידיעת חכמי האוצר
תמונה של אליהו עם כובע
ד"ר אליהו בורוכוב

בחודשים יולי עד אוקטובר נפטרו בגמביה 70 ילדים כתוצאה מכך שהכליות שלהם הפסיקו לתפקד. חוקרים שבדקו את הסיבה ל"מגפה" הזאת הגיעו למסקנה שהסיבה היא סירופ נגד שיעול שהילדים קיבלו. הסירופ היה מתוצרת של חברה הודית ששמה Maiden Pharma.

בדצמבר נפטרו באוזבקיסטן 18 ילדים. גם הם כנראה הורעלו מסירופ נגד שיעול מתוצרת של חברה הודית – הפעם חברה ששמה Marion Biotech.

החברות ההודיות טוענות שהתרופות שהן מייצרות נבדקות על ידי הרשויות בהודו. הרשויות באוזבקיסטן ובגמביה לא משוכנעות, והן מקיימות הליכים משפטיים נגד החברות ההודיות.

מדובר במקרים שמעוררים דאגה וחרדה גם בקרב הצרכנים וגם בקרב יצרני התרופות בהודו. צרכני תרופות חייבים להיזהר כשהם קונים תרופות "זולות" שמיוצרות על ידי יצרנים שאולי לא עובדים לפי כל הסטנדרטים הבטיחותיים.

תעשיית התרופות בהודו היא תעשייה גדולה. בהודו קיימות בערך 3,000 חברות תרופות, ואלה מייצרות תרופות בשווי כולל של כ-50 מיליארד דולר בשנה. ההודים מייצרים בעיקר תרופות גנריות (תרופות שהפטנטים עליהן פגו) ומוכרים אותן בזול בהשוואה ליצרנים אירופים ואמריקנים, לכן הן פופולריות במקומות רבים.

סימן אזהרה נוסף: רשות המזון והתרופות של ארצות הברית, FDA, פרסמה לפני מספר חודשים אזהרה על ארבע חברות תרופות הודיות, והודיעה שהיא מתכוונת לבדוק את מתקני הייצור ובקרת האיכות שלהן.

צריך לקוות שהמידע המדאיג הזה ישנה את דעתם של "חכמי האוצר", שמתמרמרים על כך ש"בירוקרטיה" של משרד הבריאות מעכבת את התכנית שלהם להורדת יוקר המחיה. ייתכן שה"בירוקרטיה" של משרד הבריאות, שאיננו מוכן לוותר על בדיקה של כל תרופה לפני שהוא נותן רישיון לייבא אותה, הצילה את החיים של כמה ילדים שהיו עלולים לצרוך סירופ זול, שלא נבדק ברצינות.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

5 תגובות

  1. אני סומך על שר הבריאות שלנו (בטוח שאתם יודעים מי זה) שיפתור את הבעיה. גאון רפואי וניהולי

  2. לאליהו בורוכוב,
    מאמר חשוב מאד. מניסיוני האישי בשוק הפרמצבטיקה הבינלאומי במשך שנים רבות, אל למדינת ישראל לייבא תרופות, תוספות מזון וכיו"ב מהודו, למרות שההודים מציעים מחירים נמוכים לכל מיני תכשירים. מפעלים רלוונטיים בהודו לא נדרשים לקיים מערך GMP כפי שנדרש על ידי ה- FDA האמריקאי ומקובל גם באירופה ובישראל (GMP – GOOD MANUFACTURING PRACTIE). מאנליזות שנערכו במשך שנים והובאו לידיעתי התברר שריכוזי החומרים הפעילים במוצרים ההודיים אינם קבועים בהתאם למוצהר על התוויות ובאינסרטים. כנ"ל גם בנושא בטיחות מיקרוביאלית. על כן אסור לייבא מוצרים אלה מהודו. נקודה. יש לקוות שמחלקת רישוי יבוא תרופות ותוספות מזון במשרד הבריאות מודעת לנושא ופועלת בהתאם.

  3. לאט לאט דוחקים את המומחים ונותנים את הכוח לבעלי עמדות פוליטיות שיש להם שיקולים אחרים.

  4. אין לנו אפילו שר בריאות
    ואתם יודעים את מי מתכננים למנות?
    ברור לכן שהכל אינטרסים אפלים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של אפרים כהנא

מנהיגים והחלטות

כיצד התקבלה ההחלטה על המלחמה נגד עיראק בשנת 2003?