טיפול בסוכרת – לא מה שחשבנו

תכשיר טבעי עבור חולי סוכרת
תמונה של ד"ר פוגל
ד"ר דב פוגל

סוכרת הוגדרה זה מכבר כמחלה פאן-אפידמית (מגיפה כלל-עולמית) אשר הנה תוצר של השינויים שחלו באורחות החיים בשל גלובליזציית תזונה וכן בשל המיכון והרובוטיקה, שהושיבו אותנו על כיסא עד ששכחנו איך לזוז. צודקים מוליכי הדעת המודיעים לנו שההתנהלות חייבת להשתנות וממליצים על תזונה נכונה, פעילות גופנית והפחתת הדחק הנפשי.

אך למעשה פרט להמלצות הכלליות, לאלו המתקרבים וכמעט נוגעים בסוכרת מומלץ להתחיל ליטול תכשירים שונים ובראשם התרופה "גלוקופאג'" (נקראת גם מטפורמין וגלוקומין). מקור התרופה בתמצית צמחית – לילך צרפתי (גאליגה אופיצינאליס), צמח ממשפחת הפרפרניים. באירופה התרופה מומלצת לטיפול מאז 1919, אך בארצות הברית אושרה רק ב-1992. כיום משלבים אותה עם תרופות נוספות, כמו ג'נואט, יוקריאס, ג'ארדיאנס דואו, קומפטקט ואחרות.

סוכרת ליוותה את בני האדם מאז ומתמיד, והיא טופלה בעיקר במרקחות צמחיות ומינרלים. הצונאמי שאנו חווים עתה מקורו בשינויים בהרגלי החיים וגם באמונה שהתרופות כבר קיימות ופועלות ואפילו זולות, לכן רופאים מציעים אותן ביד רחבה במחשבה שבידם הכלי היחיד והיעיל ביותר לטיפול. וכך אנו ממשיכים להידרדר.

אך התרופות הקונבנציונליות אינן הדרך היחידה לטפל ברעה חולה זו, מה גם שיש להן לא מעט תופעות לוואי, בעיקר כשאסטרטגיית הטיפול כוללת שילוב של כמה תרופות. הנה קבוצות התרופות העיקריות ותופעות הלוואי שלהן:

  • קבוצת הביגואנידים (מטפורמין/גלוקופאג'): תרופה שדרך פעולתה בהפחתת יצירת הגלוקוז בכבד והקטנת הנשימה האירובית בתא. שירות הבריאות העולמי מגדיר אותה תרופת הדגל לטיפול בסוכרת מסוג II. תופעות הלוואי השכיחות הן במערכת העיכול: בחילות, הקאות, שלשולים, כאבי בטן וגזים. כמו כן טעם מתכתי בפה ושינויים בטעם, כאבי ראש וסחרחורות, כאבי שרירים וחולשת שרירים, פגיעה בספיגה של ויטמין B12 ואף תגובה מסכנת חיים – יצירת חומצה לקטית בתאים. התרופה אינה מומלצת לחולי כליות.
  • קבוצת הסולפנילאוריאה (גליבנקלאמיד/גליבוריד): תרופה המיוצרת ממרכיבים אורגניים המשמשים ברפואה ובחקלאות ומגבירה את הפרשת האינסולין מהלבלב. תיתכן היפוגליקמיה בשל הפרשת יתר של אינסולין מהלבלב. תרופה זו, כמו האינסולין, גורמת לעלייה במשקל, לכאבי בטן, לכאבי ראש ולתגובות אלרגיות.
  • חוסמי האנזים אלפא גלוקוזידאז (גליסט, פרוקוז, אקרבוז): תרופות שמונעות פעילות אנזימטית של אלפא גלוקוזידאז, וכך מונעות פירוק של סוכרים מורכבים במעי ומפחיתות את ספיגת הסוכרים במעיים. תוצאת הלוואי היא עליית רמות הסוכר במעי – החיידקים חוגגים וגורמים לגזים, לכאב בטן ולשלשולים.
  • קבוצת הטיאזולידונים (רוזיגליטזון, אנגליטזון): תרופות אלה נפסלו לאחרונה על ידי רשויות הבריאות העולמיות בשל תופעות לוואי קשות של פגיעות בכבד. התרופות החדשות יותר המוצעות לעיל עלולות לגרום לאצירת נוזלים בגוף וכך לבצקות ולעלייה במשקל וקשורות לשכיחות גבוהה יותר של בעיות קרדיווסקולאריות וכן היתכנות גבוהה יותר של סרטן שלפוחית השתן.
  • חקייני אינקרטין (ליראגלוטיד, אקסנטיד): תרופות המחקות הורמון מסוג אינקרטין, שמגרה ומפעיל את הגברת ההפרשה של האינסולין. עיקר תופעות הלוואי הן במערכת העיכול: שלשולים, הקאות, כאב בטן, קשיים בעיכול ועצירות. כמו כן כאבי ראש וסחרחורות.
  • קבוצת מעכבי הספיגה של הגלוקוז במערכת השתן (גליפלוזין): הבעיות העיקריות הן דלקות בדרכי השתן, בדרך כלל אצל נשים, עקב הפרשת עודפי הסוכר בשתן.

לאחרונה אנו מבחינים כי החולים מחפשים תחליפים, בעיקר טבעיים. גם הרפואה מפנה את פניה לעבר הרפואה המשלימה, וזו מנסה לגלות מקורות טבעיים שטרם מוצו יכולותיהם לסייע לחולים אלו וגם לבעלי הנטייה למחלה. החיפוש כולל מוצרי מזון ותוספים בעלי תכונות מבריאות. הללו נלמדו במשך אלפי שנים, שכן לכל עם בעולמנו רפואת פולקלור המתייחסת לצמחי המרפא שנמצאו בסביבתו.

לפני כ-14 שנים נדרשנו אני וצוות חוקרים מטעמי לנסות למצוא תרכובת צמחית שיש בה כדי לענות לצורך הגובר ולהוסיף מקבילה לגלוקופאג' לטיפול התרופתי הקיים. לשם כך חקרנו טיפולי פולקלור מומלצים וחיפשו את המכנה המשותף הרחב ביותר. למדנו וחקרנו את הנושא לעומק במחקרים מעבדתיים וקליניים, כולל עבודות מחקר של מדענים מרחבי הגלובוס, ולבסוף עיצבנו מרקחת על טהרת הצמחים שנמצאה יעילה בהפחתת ערכי הסוכר והשומן בדם ואף עצרה או צמצמה משמעותית חלק מתופעות המחלה, כמו רטינופתיה סוכרתית, נפרופתיה ואימפוטנציה.

תכשיר זה לאיזון רמות הסוכר, שכאמור נבחן קלינית ונמצא יעיל, הנו "אסכרקס". הוא מיוצר בחברה הישראלית "ברא צמחים" בבקרת איכות מחמירה, והפטנט לייצורו מאושר בישראל ובמדינות האיחוד האירופי. התכשיר מוצע כיום לחולי סוכרת מסוג II ולטרום-סוכרתיים בצורת טבליות שיש ליטול כרבע שעה עד חצי שעה לפני הארוחות. התוצאות נראות כבר במהלך החודש הראשון לנטילת התכשיר. מרבית החולים הפונים לטיפול יכולים לקבל ייעוץ ומעקב רפואי של יועצי החברה ושלי.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

9 תגובות

      1. במחקר שבוצע בקופ"ח מכבי, הפציינטים הראשונים היו חולים שלהם סוכרת mg200) A1C-8) וזאת כדי לוודא את מידת ההשפעה של התוסף. על סמך זאת נמשך המחקר שכן התוצאות היו מרשימות וחד משמעיות. רק לאחר מכן פנינו לאוכלוסיית הטרום-סוכרתיים שבה היה קל יותר לטפל.

  1. מרכיבי המוצר: תות עץ, לענה, שן ארי, סירפד, קינמון ופקעות ורד.
    אין כל חומר כימי בתוסף אשר מכיל תמציות צמחיות בלבד.

  2. אם זה כל כך עוזר למה קופות החולים לא נותנות זאת לחברי הקופה. זה הרי אינטרס שלהם שאנשים יהיו בריאים

  3. והתרופות יוכיחו עצמם והמחלה המקוללת הזו תהיה פחות קטלנית וקשה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך