בשבעה באוקטובר 2023, יום שבת, שמחת תורה, פרצה מלחמה שהתחילה במתקפת פתע של ארגון הטרור חמאס ביישובי עוטף עזה וערי הדרום. מאז אותו יום מר ונמהר, המכונה בפי רבים "השבת השחורה", נשמעו תהיות וטענות רבות על הסיבה למתקפה הנוראה, ועל מי מוטלת האחריות לכישלון. בחודש שחלף מאז, נבצר ממני לכתוב בשל גיוסי לתפקיד ליבה במילואים, אך במאמר קצר זה אבקש להשיב על כמה מהשאלות שמטרידות רבים: מה הוביל דווקא עכשיו את חמאס, ארגון רצחני ואכזר, לצאת למהלך אשר ממנו לא ישוב? ומי עומד מאחורי המהלך שבו העזתים הם הראשונים להיפגע?
אין חולק על כך שאדריכלי המלחמה הם זרועות התמנון של איראן, אותה ישות המבקשת ליצור הגמוניה שיעית אזורית מעל לארבעה עשורים. הרעיון לביצוע הטבח הנורא מקורו באיראן. הטבח מבטא את רצונה של איראן, נועד לשרת את מטרתה, ולהסית את הביקורת העולמית על הנעשה בתחומה בכל הקשור להתחמשות הגרעינית.
יש הטוענים, כי התחממות היחסים בין ישראל לסעודיה, היא הטריגר לשילוח חמאס בידי איראן. אותה התחממות יחסים בין ישראל לסעודיה, נועדה בראש ובראשונה להקים תשתיות לייצוא נפט, ובכך לעקוף את התחבורה הימית העוברת במייצרי הורמוז. אבקש להזכיר, כי מייצרי הורמוז הם אינם רק השער לאנרגיה העולמית, אלא הם נקודה אסטרטגית חשובה שאיראן מייחסת לעצמה. איראן כבר הצהירה כמה פעמים בריש גלי, כי כל תקיפה כנגדה תגרור מחיר כבד ותוביל לניתוק האנרגיה העולמית. ברבות השנים, כל הניסיונות ליצור קואליציה לתקיפת איראן נענו בשלילה מצד המערב, בשל החשש מאיומה זה של איראן.
הסכמי אברהם, והשלב הנוסף בהסכם של ישראל-סעודיה בעידוד ארה"ב, נועדו, כאמור, למטרה אחת ויחידה: הקמת תשתיות וייצוא נפט, גם בעתות משבר ומלחמה עם איראן. עידודה של ארה"ב להוציא לפועל את הסכמי אברהם ולהרחיבם עם סעודיה, נבע מתוך ראייה אסטרטגית-כלכלית נטו. העולם המערבי בוחן כל העת את האינטרס הכלכלי, בעוד עמי האזור רואים לנגד עיניהם את האינטרס הביטחוני קודם למצב הכלכלי.
בשקט, ישראל מתחברת לצינורות הנפט של יוון, ובכך מתחברת למאגרים האירופיים. המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, העצימה את ההבנה של אי-תלות במאגרי הנפט של רוסיה. יש לציין כי מאז הפלישה של רוסיה, מחירי הנפט והדלקים באירופה עלו באופן ניכר.
איראן בחרה בחמאס, ארגון סוני-ערבי, כגרורה שלה, כמוציא לפועל את מזימתה. היא ידעה כי מראה נשים וילדים שנטבחו, בשבת וביום חג, יחייב את ישראל לפעול במלוא העוצמה כנגד חמאס בעזה. וכך, היא תוכל להסית את הקשב העולמי ממנה, ולהתקבל כשושבין של שלום. עינינו רואות את העלייה לרגל לאיראן, בכל הקשור לשחרור השבויים, בעלי האזרחות הכפולה לרבות התאילנדים שנחטפו.
לאחר כישלון השיחות של P5 ולאור האמברגו נגד איראן אשר גרם לקריסתה הכלכלית, לא היה לה מנוס מליצור את המלחמה. חמאס שיחק לידיהם של האיראנים במשך שנים. הם השקיעו הון בחיזוק התשתיות של חמאס בעזה. העזתים לא הבינו ולא הפנימו כי פרצופם נחשף אל מול העולם המערבי, אבל בפרט אל מול המדינות הערביות הסוניות האזוריות. ולכן, הגינויים של העולם הערבי כלפי ישראל הם רפים.
לסיכום, איראן בוחשת בנעשה באזורנו למעלה מארבעה עשורים, ומזימתה היחידה היא לפגוע בכל דבר העומד נגדה על מנת ליישם את הדוקטרינה השיעית ההגמונית אזורית. ולשם כך, הם יקריבו את כל השחקנים הקטנים בלוח השחמט.
8 תגובות
רק פתרון אחד לבעיה
הירתמות עולמית להחלפת השלטון באיראן
ניתוח נכון. רק הערה לשונית: פעמיים "להסיט" לא "להסית"…
אם העולם המערבי היה מתאחד ונחוש מול איראן, היא היתה מפסיקה עם התוקפנות שלה
אלא שכל אחד דואג רק לעצמו ולא מוכן לשלם מחירים
ובסוף הם ישלמו יותר
זה לא תמנון
זה השטן בכבודו ובעצמו
מי שמונע את מיטוט אירן זו קודם כל רוסיה. אם הם לא היו עומדים כמחסום המשטר האיראני היה עף
כל הדמוקרטיות האמתיות צריכות להביא לנפילת המשטר המסוכן באיראן, וזה יפתור ממש הרבה בעיות לכולם
מדובר בתמנון עם עשרות זרועות במשקל של טונות
מסוג התמנונים שפגיעתם רעילה