היסודות המבססים את העילה להגשת תביעה בגין חשד לרשלנות רפואית, כתובים ומנוסחים היטב תחת סעיף 35 לפקודת הנזיקין, 1968, באומרם כי: עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות.
בהתייחס לכך, בכל אשר נוגע לנסיבותיה של רשלנות רפואית, הרי שאחריות זו מוטלת על כל שרשרת הגורמים המתפעלים את המוסד הרפואי, מן המזכירות הרפואית והצוותים הטכניים, דרך צוותי הסיעוד ועד לרופאים והרופאות. כל איש ואשת מקצוע אשר לא נקטו בזהירות הנדרשת ופעלו בצורה סבירה, הרי שחושפים את המוסד הרפואי או את עצמם (במקרים ובהם מדובר בשירות פרטי) לתביעה משפטית.
מורכבותה של תביעת רשלנות רפואית
אם כן, תביעת רשלנות רפואית מביאה עמה את הצורך של הגורמים המשפטיים בניתוח דקדקני ומעמיק של הנסיבות שבגינן התובע או התובעת החליטו לנקוט בהליכים משפטיים.
האם קביעת תור שגוי מטעם המזכירות הרפואית אשר הוביל להתמהמהות בטיפול, היא זו אשר יצרה את שרשרת האירועים? או אולי שיקול דעת מוטעה מטעם גורם רפואי? האם היו מחלות רקע שנלקחו בחשבון? וכיצד ההליך הרפואי השגוי השפיעה על איכות חייו של התובע? כל אלו ועוד, מציפים את הצורך בחקירה יסודית ובקיאות בכל המסמכים הרפואיים המגוללים את סיפורם של התובעים.
עורכי דין לרשלנות רפואית מוצאים עצמם לא אחת עומדים אל מול תיקים מורכבים הדורשים הן את התייחסותם המשפטית, והן את ניתוחם המקצועי של אנשי מקצוע ויועצים חיצוניים אשר יתנו את דעתם בנידון.
רשלנות רפואית בהגדרתה הינה תוצאה בלתי סבירה אשר נגרמה כתוצאה מטיפול רפואי שלא עמד בפרוטוקולים הנדרשים ובצעדי הזהירות הבסיסיים. למעשה, מוסד רפואי או גורם רפואי שכזה, הפר את חובתו כלפי המטופל.
מה עושים כאשר עולה החשד בדבר רשלנות רפואית?
לרוב, הגשת תביעה אל מול מוסד רפואי תפגוש בסוללת עורכי דין איתנה ומיומנת; על-כן, חשוב לפנות לעורך דין המיומן בהגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.
עורך הדין, יבקש לרכז את כלל המסמכים הרפואיים הנדרשים ואשר מתעדים את התהליך שעבר התובע, החל מתיעוד רפואי ועד להוצאות נלוות אשר נגרמו כתוצאה מן הנזק.
יחד עם חוות דעת מטעמו של מומחה או במקרים מסוימים מומחים בתחום, יוגש כתב התביעה, וכל זאת בצירופו של התיק הרפואי של התובע.
חשוב לציין כי מומלץ להגיש את התביעה בהקדם, וזאת לאור קיומו של חוק התיישנות תביעות רשלנות רפואית.
פנייה לעורך דין
משרד עורכי דין צבי זגלשטיין מתמחה בהגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, ומלווה את לקוחותיו מן ההליך החקירתי הראשוני ועד לייצוג מלא וחתירה למיצוי זכויות הלקוחות.
בשיחת ייעוץ משפטית ראשונית וללא עלות, תוכלו לבחון את הדברים נכון לעת הנוכחית, וכן את מידת היתכנותה של תביעה בנושא זה.
למידע נוסף והתייעצות עם משרדו של עורך דין צבי זגלשטיין לחצו כאן.