בין צרור חוקי העבודה שנחקקו בישראל קיים פרק שלם אשר מתייחס לזכויות של נשים עובדות בישראל. הצורך בחוקים ייעודיים לנשים נבע מהעובדה שהן בהיריון, עוברות טיפולי פוריות ויוצאות לחופשת לידה. כדי להגן עליהן, מעוגנים בחוק חוקים שאינם משתמעים לשני כיוונים והמעבידים אמורים להתנהל על פי הפרמטרים הללו בלבד. ברוב מקומות העבודה שומרים על זכויות נשים אך פה ושם יש חריגים ובהתאם למקרה הדברים מתנהלים בין הצדדים, או לחלופין יש מקרים שבהם ההתנהלות עוברים לפסים של גישור או של בית המשפט לענייני עבודה.
עבור רוב העובדים בישראל נושא המחויבות לעבודה הוא חלק חשוב בחייהם, הם אוהבים את העבודה ומגיעים אליה ברמה גבוהה של מוטיבציה. רוב המעסיקים מודעים לכך והם שומרים באדיקות על נושא זכויות עובדים בהתאם לחוק. במקרים של מחלוקות עם עובד זה או אחר, המעסיקים מקבלים ייעוץ משפטי מעורך דין שמתמחה בתחום דיני עבודה אשר בוחן את המקרה על כל היבטיו ומעביר ללקוח שלו את דרך ההתנהלות הנכונה על פי החוק. לכן יש מעסיקים שלוקחים צעד אחורה ומתקנים את הנדרש ואילו אחרים מעדיפים להגיע לבית המשפט, כדי להוכיח את צדקת הדרך.
שמירה על זכויות נשים במהלך ההיריון
ילדים זה שמחה ונשים רבות משלבות בהצלחה את מהלך ההיריון עם המשך הקריירה וזאת עד מועד שהוא סמוך ללידה. בתקופה זו העובדת אמורה לצאת מדי פעם לבצע בדיקות רפואיות, גם אם הן קורות במסגרת שעות העבודה. קיימת מכסה של שעות שהיא יכולה להיעדר ממקום העבודה לצורך מטרה ספציפית זו.
פיטורין בעת ההיריון
על פי החוק חל איסור על המעסיקים לפטר עובדת במהלך ההיריון שלה כיוון שבמקרה כזה היא לא תמצא עבודה אחרת כאשר נותרו לה חודשים בודדים עד הלידה. המעסיקים שמודעים לנושא זכויות נשים, בדרך כלל אינם מפטרים עובדות במצבים הללו אך קיימים גם חריגים.
התנהלות מול משרד התמ"ת
מעבידים שמעוניינים לפטר עובדת בהיריון חייבים על פי זכויות נשים לקבל לכך אישור של משרד התמ"ת. הם נדרשים להוכיח כי סיבת הפיטורין אינה קשורה להיריון אלא להתנהלות האישית של עובדת זו, כמו לדוגמה היעדרות מהעבודה לשעות ולימים רבים דבר שיוצר בעייתיות בהתנהלות השוטפת של העסק, גרימת נזק לחברה על ידי ביצוע פעולות מסוימות וסיבות נוספות שיש להן הוכחה.
משרד התמ"ת בוחן כל בקשה כזו על כל היבטיה ובהתאם לכך מאשר או לא מאשר את הבקשה של העסק.
כל ההגדרות הללו תקפות לתקופת ההיריון וגם לתקופה שבה האישה נמצאת במהלך טיפולי פוריות על סוגיהם השונים.
שמירה על זכויות לאחר הלידה
זכויות נשים מתייחסות גם לתקופה שלאחר חופשת הלידה. לאחר שלושה חודשים וחצי, העובדת חוזרת למקום העבודה שלה והחברה מחויבת לשמור לה את תפקידה ללא כל שינוי עד מועד זה וזאת כחלק מהמעטפת שמוענקת לכל אישה שיצאה לחופשת לידה.