ב-23.7.2020 כתב כאן יונתן קורפל על סחיטת סכום גדול של כסף (רבע מיליון דולר) מחברת "סאפיינס".
אבל לא רק חברות כמו סאפיינס נתונות לסכנה זו. זאת אשליה לחשוב שהרמאים והנוכלים לא גונבים גם מאנשים בודדים ואפילו מאנשים עניים. כמו שאמר רמאי אחד שנתפס ושאלו אותו למה הוא גנב בגדים ישנים שהיו תלויים בחצר לייבוש, "מרווחים קטנים לא מתרוששים".
ארגון שלא למטרת רווח ששמו CGAP) Consultative Group to Assist the Poor), שהוא בעצם זרוע של הבנק העולמי, עשה לפני שנה סקר בשלוש מדינות עניות: הפיליפינים, גאנה וטנזניה, כדי לברר כמה גונבים שם כסף מאנשים שמקיימים חשבון כסף באמצעות הסמארטפון שלהם. בארצות האלה ובארצות דומות לאנשים רבים אין חשבון בבנק, אלא רק בסמארטפון.
בסקר התברר שבפיליפינים ניסו לגנוב מכל האנשים שהשתתפו בסקר. מ-83% ניסו ולא הצליחו כי בעל הטלפון נזהר, ומ-17% גנבו. בגאנה ניסו לגנוב מ-56% מהנסקרים ולא הצליחו כי בעל הטלפון ניתק את הניסיון של הנוכל; מ-12% גנבו כסף. בטנזניה, המדינה הענייה מבין השלוש, מ-27% ניסו לגנוב ולא הצליחו, ומ-17% גנבו כסף.
אם אתם מכירים מישהו שמקיים חשבון כסף בסמארטפון שלו, כפי שממליצים היום כל הבנקים וחברות הטלפונים, ספרו לו על הסקר והמליצו לו להיזהר. זאת אשליה לחשוב שהנוכלים והרמאים מתרכזים דווקא בארצות עניות. להפך, סביר שהם מנסים במקום שיש כסף.
תקנו אותי אם אני טועה.
5 תגובות
פירצה קוראת לגנב ואנשים כלל לא מודעים כמה הם חשופים
לאור העובדה שרוב התשלומים בעתיד הקרוב יעשו בטלפונים המיידיים.
באיזה עשרת דיברות כתוב שרוב התשלומים ייעשו בטלפונים סלולריים?
ולכל מי שקורא תגובון זה – אל תתפתו להכניס את הבנקאות שלכם לנייד. זה מתכון לצרות בלי סיף. בשביל מה כל "המודרניזציה" הזו? האם בשביל שאיזה שהוא גורם פרוטקציוניסטי יקבל עבודה מיותרת מהבנקים?
אז למה שלא יגנבו גם במקרה הזה?
אתגרי הטכנולוגיה ולכן מהווה טרף קל יחסית לפושעים