מבחן ה"שוקה"

"למה אני צריך לממן סוכן ביטוח?"
מכונית מעוכה
צילום:Thue - wikipedia commons

בכל פעם שמשודרת פרסומת של אחת מחברות הביטוח הישיר, עוברת בלב רבים המחשבה מה באמת נכון וכדאי לעשות – האם ביטוח באמצעות סוכן או ביטוח ישיר? הקרב על דעת הציבור בסוגיה זו עובר לעתים את גבולות הטעם הטוב, וההתלוצצות כולה על חשבונו של "שוקה"…

הבה נחשוב רגע ברצינות. כמו בכל תחום אחר, גם ביטוח הוא נושא שכדאי להתמצא בו בעת רכישתו, ועוד יותר מכך בעת קרות אירוע הביטוח ובעת הגשת תביעה. אך הרי אי-אפשר להתמקצע בכל תחומי היום-יום בחיינו, ולכן אנו נעזרים בבעלי מקצוע, החל מליווי משפטי וניהול חשבונות, דרך ענייני בריאות ועד לתיקון צינור דולף בביתך. הוא הדין בביטוח.

יש סוכני ביטוח רבים ברמות מקצועיות שונות, שוב – בדיוק כמו בכל מקצוע אחר. גם כאן אפשר להיתקל בשרלטנים ולהצטער בסופו של דבר שלא טיפלנו בנושא בעצמנו. לכן חשוב מאוד לקבל המלצות ולבחור את סוכן הביטוח הנכון. סוכן שמצד אחד לומד להכיר כל לקוח ואת הצרכים המיוחדים בניהול הסיכונים שלו, ומצד שני מכיר היטב את הפתרונות המצויים בשוק הביטוח, ועל כן יוכל להתאים לכל לקוח את הביטוח הנכון לו. סוכן כזה, ערכו המוסף ניכר אל מול סוללה של מוקדנים.

ומה בנוגע למחיר? המחיר הוא מדד חשוב, אולם אינו החשוב ביותר. ביטוח אינו מוצר שאפשר למשש כמו בגד או נעליים. ביטוח הוא מוצר של אמון. אנחנו "קונים נייר" שעל גביו מבטיחים לנו, באותיות קטנות מאוד, הבטחות שונות. והביטוח, הנייר הזה, יעמוד במבחן רק אם יקרה האירוע הביטוחי. לאחר סקר שוק וקבלת המלצות חשוב לזכור שאם רוצים להיות מבוטחים דרך סוכן טוב ומקצועי – יש לכך מחיר. אם כי, לא בהכרח תשלמו יותר, מפני שסוכן ביטוח ראוי יכול למצוא דרכים להוזלת מחיר הביטוח באמצעות בחירת היקף כיסוי מתאים.

ועוד מילה על המחיר. אפשר להניח, בביטחון כמעט מוחלט, שאדם אינו נכנס לחנות בגדים ומבקש את הבגד הזול ביותר, את הכלי הזול ביותר או את השירות הזול ביותר. בדרך כלל אנו מחפשים קודם את המוצר הנכון והמתאים לנו, ורק אז מבררים את מחירו. אם כך זה בנוגע למוצרים שניתן לבדוק  מיד עם הרכישה, קל וחומר שכך בנוגע למוצר שאינו ניתן לבדיקה מיידית. כדי לדעת אם מוצר ביטוח טוב לנו אם לאו, נזדקק, מן הסתם, לאיש מקצוע שמכיר את הפוליסות ויודע מה כתוב באותיות הקטנות שלהן, ומכיר את התנהלות חברת הביטוח שעומדת מאחורי ההבטחה לכיסוי הביטוחי. סוכן טוב מכיר את החברה המבטחת ויודע מי הם אנשיה העוסקים בטיפול בלקוחות. כשבוחרים סוכן, אל לנו להציב לנגד עינינו את כמה מאות השקלים שהוא יכול להוזיל לנו מעלות הביטוח. החשוב ביותר הוא לוודא שמדובר במישהו רציני שיעמוד לצדנו, ייעץ ויתמוך אם ניקלע, חס וחלילה, לצרה ונצטרך להגיש תביעה לחברת הביטוח.

ועוד דבר. השאלה "למה אני צריך לממן סוכן?" היא שאלה טובה בדיוק כמו השאלה "למה אני צריך לממן את כל הפרסומות האלה, נגד הסוכן, בכל אמצעי התקשורת?". מחירי הביטוח עם סוכן ובלי סוכן כמעט שווים, ואם יש הפרש כלשהו – אם בחרת נכון את סוכן הביטוח שלך, ייתכן שבקרות אירוע ביטוחי עוד יתברר שהיה כדאי מאוד לשלם אותו.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

תגובה אחת

  1. ראשית, כמי שמתעסקת בענף התיירות – שגם בו קשה לחוש את המוצר הנרכש – אני נתקלת לא מעט בלקוחות שמבקשים את "הדיל הזול ביותר" – לא תמיד הוא מתאים להם ועונה להם על הדרישות, אבל ככה מתחילה השיחה. אני מניחה שכשמדובר במוצר שמתבסס על שירות ולא על חומר, הלקוחות בטוחים שבדרך "גוזרים עליהם קופון" ולכן מנסים להגיע ישר למחיר הזול ביותר. בסופו של דבר, האמת היא – ואני מניחה שבשוק הביטוח המצב דומה – בגלל התחרות העמלות נמוכות ביותר והרווח של הסוכנים זניח במחיר הסופי.
    דבר נוסף שעולה במסגרת הכתבה היא המחשבה על כך שבעצם במחירי הביטוחים הישירים כלולות גם עלויות הפרסום – האם אני כלקוחה מעוניינת שזה יעשה על חשבוני? לא בטוח…
    ואחרי כל זה, חייבים להודות שהקמפיינים של החברות הישירות בדר"כ מאוד מצחיקים וזכירים. זה לזכותם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של דורון

גַּלִּי

שיר על "כולם"

תמונה של נח

איפה הצדק?

תגובה למאמרו של גדעון שניר ולכרזות בהפגנת הימין