"מה שבטוח – ביטוח"

עבודתו ותפקידו של סוכן הביטוח
תמונה של זיו
פרופסור זיו רייך

סוכני ביטוח הם אנשי מקצוע שעובדים עבור חברות ביטוח ומסייעים לאנשים פרטיים ולעסקים לרכוש פוליסות ביטוח בהתאם לצורכיהם. בדרך כלל הם בעלי רקע בפיננסים או בעסקים וחייבים להיות מורשים על ידי המדינה שבה הם עובדים. כדי לקבל רישיון עליהם לעבור את מבחני לשכת סוכני הביטוח הבוחנים את הידע שלהם בחוקי ובתקנות ביטוח, כמו גם את הידע שלהם לגבי המוצרים הספציפיים שהם מוכרים.

סוכני ביטוח יכולים לעבוד באופן בלעדי עבור חברת ביטוח אחת, כולל סוכנים "שבויים", או כסוכנים עצמאיים, שעובדים עם כמה חברות ביטוח ויכולים להציע מגוון רחב יותר של מוצרים ללקוחותיהם. הם יכולים לעבוד במגוון מסגרות, כולל חברות ביטוח, מוסדות פיננסיים וסוכנויות ממשלתיות, במשרה מלאה או חלקית, במשרד בבית או מחוץ לביתם.

לרוב, סוכני ביטוח עובדים עם לקוחות כדי לקבוע את הצרכים הביטוחיים שלהם על ידי ניתוח מצבם הפיננסי והסיכונים שהם עלולים להתמודד איתם. לשם קביעת הכיסוי הדרוש עליהם לאסוף מידע על נכסי הלקוחות שלהם, כגון בתים, מכוניות ודברי ערך אחרים.

לאחר קביעת צורכי הביטוח של הלקוח, הסוכן יציג בפניו מגוון אפשרויות ביטוח ויעזור לו לבחור את הפוליסה המתאימה ביותר לצרכיו ולתקציבו, ובהמשך יסביר ללקוח מהם התנאים וההתניות של הפוליסות השונות, ומהו הכיסוי שהן מספקות.

כמו כן, סוכני ביטוח מסייעים ללקוחות להגיש תביעות בעת הצורך, למשל בתהליך התביעה ופנייה בשם הלקוח כדי להבטיח שתביעתו תטופל בהגינות ובזמן. התנהלות ישירה מול חברת ביטוח אינה פשוטה: מילוי טפסים, ביורוקרטיה, בחינת זכאות ועוד. תפקידו של הסוכן לנהל את המערכה עבור לקוחותיו, לעמוד בתווך בין חברת הביטוח ללקוח, תוך שהוא מאפשר למבוטחיו למצות באופן מקסימלי את הפוליסה שברשותם.

נוסף על הסיוע ללקוחות לבחור את הכיסוי הביטוחי הנכון, סוכני ביטוח גם מציעים לעיתים קרובות ייעוץ והכוונה בנושא ניהול סיכונים ומניעת הפסדים, לרבות סיוע בזיהוי סיכונים פוטנציאליים ופיתוח אסטרטגיות להפחתת סיכונים אלה, כגון יישום פרוטוקולי בטיחות במקום העבודה או התקנת מערכות אבטחה בבית.

סוכני הביטוח אחראים לשמור על קשר עם לקוחותיהם, הן הפרטיים והן העסקיים, ולעדכן אותם על מוצרי ביטוח חדשים או שינויים בפוליסות קיימות, וזאת במטרה להבטיח שצורכי הביטוח של הלקוחות נענים. ללקוחות עסקיים הם יכולים לעזור לפתח וליישם, בשיתוף עם מחלקות משאבי אנוש, חבילת הטבות לעובדים העונה על צורכי החברה ועובדיה, כמו גם לסייע בתביעות ביטוחיות.

בדרך כלל סוכני ביטוח מרוויחים עמלה על סמך הפוליסות שהם מוכרים, עמלה שיכולה להשתנות בהתאם לסוג הפוליסה ולחברת הביטוח. חלקם מקבלים בונוסים או תמריצים אחרים המבוססים על הביצועים שלהם כגון טיסות לחו"ל, הטבות וכו'. ישנם סוכני ביטוח שמעורבים בפעילויות שיווק ומכירות כדי למשוך לקוחות חדשים ולהגדיל את העסק שלהם, למשל רישות עסקי ובניית קשרים עם לקוחות פוטנציאליים, כמו גם פיתוח ויישום אסטרטגיות שיווק לקידום מוצרי הביטוח והשירותים שהם מציעים.

סוכני הביטוח חייבים להישאר מעודכנים במגמות בתעשייה ובשינויים בחוקי ותקנות הביטוח, כמו גם במוצרים ובשירותים המוצעים על ידי החברה והמתחרים שלהם, וכמו כן עליהם לשמור על הידע והכישורים שלהם. לשם כך הם נדרשים לעבור השתלמויות ופיתוח מקצועי.

כדי להיות סוכן ביטוח יש לעמוד בדרישות שנקבעו על ידי המדינה שבה עובדים. דרישות אלה כוללות השלמת השכלה, עמידה בבחינות והתמחות. בישראל תהליך קבלת רישיון סוכן ביטוח כפוף לרשות ניירות ערך, ויש לעמוד בדרישות הבאות:

להיות בן/בת 18 לפחות.

לעבור בחינה ביסודות הביטוח, הבחינה בפיקוח אגף רישוי סוכנים של משרד האוצר.

לעבור בחינות של הרשות לניירות ערך הכוללות שלושה מבחנים בתחומים – כלכלה; סטטיסטיקה ומימון; וחשבונאות. פטור ממבחנים אלו יינתן לבעלי תואר אקדמי בתחום פיננסי.

בסיום ההתמחות נדרש כל מבקש רישיון לעבור "אימון" אצל סוכן ביטוח לתקופה של שישה חודשים. הרישיון הוא בשלושה תחומי התמחות: סוכן ביטוח כללי; סוכן ביטוח ימי; סוכן ביטוח פנסיוני.

לשכת סוכני הביטוח היא הארגון של סוכני הביטוח בישראל, ומטרותיה העיקריות הן לשמור על האינטרסים של המבוטחים; לשמור על האינטרסים של הסוכנים; לשפר את רמתם המקצועית של סוכני הביטוח; ולארגן התמחויות.

לסיכום, סוכן הביטוח פועל, בראש ובראשונה, לשמירה על האינטרסים של המבוטחים, ועל כן, הקשר האישי של הסוכן עם המבוטח מרגע רכישת הפוליסה ועד לרגע התביעה הוא יתרון עצום ללקוח.

סוכני הביטוח ממלאים תפקיד חשוב בסיוע לאנשים פרטיים ולעסקים להגן על עצמם מפני סיכונים והפסדים פוטנציאליים. הם עובדים עם לקוחות כדי להבין את צורכי הביטוח שלהם, עוזרים להם לבחור את הכיסוי הנכון ומציעים תמיכה וליווי שוטפים לאורך כל תקופת הפוליסה.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

5 תגובות

    1. רוב המבוטחים רוצים מישהו שיעזור להם וייעץ להם ולכן סוכנים אוטומטיים במחשב זה לא פתרון טוב.

  1. כבעל ניסיון, אין כמו סוכן ביטוח שיעזור לך מול חברת הביטוח, שהרבה פעמים מנסה להתחמק.

  2. סוכני ביטוח אכן נחוצים ויכולים מאוד לסייע ללקוח. הבעיה היא שחייבים למצוא סוכנים מקצועיים. כי אחרת זה לא יביא בשעת מבחן שום תועלת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך