כך הסחות דעת סלולריות מייקרות את ביטוח הרכב שלנו

טכנולוגיה שיכולה להוריד את עלות הביטוח
צילום של רכב
צילוםThomas doerfer : he.wikipedia.org

בחלק מהמדינות בארצות הברית, נהג שייתפס עושה שימוש אסור בטלפון הסלולרי, יגלה שהמחיר שישלם לא מסתכם בקנס על ביצוע העבירה, אלא שהוא גם יקבל ביטוי משמעותי בעלות הפרמיה של ביטוח הרכב.

בישראל חברות הביטוח לא מגיעות עדיין לרזולוציות האלה, אך בגלל שעל פי הערכות הסחות דעת מהוות מרכיב מרכזי בכ-25% מתאונות הדרכים, אין ספק שהן משפיעות על עלות ביטוחי הרכב באופן רוחבי.

הבשורות הטובות: ייתכן שבעתיד ציי רכב ונהגים שיטמיעו את מערכת SaverOne למניעת הסחות דעת סלולריות יוכלו ליהנות מהנחה משמעותית בביטוח הרכב

אם הייתם גרים בעיר דטרויט שבמדינת מישיגן, ושוטר תנועה ערני היה תופס אתכם מבצעים שימוש אסור בטלפון הסלולרי בזמן נהיגה, זה היה עולה לכם ביוקר. אנחנו לא מדברים על הקנס שתשלמו בעקבות העבירה, אלא על ההפתעה הלא נעימה שתצפה לכם כשתבואו לחדש את ביטוח הרכב.

מישיגן היא אחת המדינות בארצות הברית שבהן המשטרה מעבירה לחברות הביטוח את פרטי הנהגים שנתפסו עושים שימוש בסלולר, וחברות הביטוח במדינה מכריחות את אותם נהגים לשלם יותר. בעיר דטרויט התוספת השנתית לפרמיה של ביטוח הרכב, עבור נהג שנתפס ב"הסחת דעת סלולרית" עלול לייקר את הפוליסה ב-2,000 דולר. אאוץ'.

כשיש יותר תאונות כולם משלמים יותר

בישראל חברות הביטוח לא מגיעות לרזולוציה הזו וגובה הפרמיה של הנהג נקבע על פי הגיל שלו, סוג הרכב שבו הוא נוהג והיסטוריית התביעות שלו. זה לא אומר שהסחות דעת סלולריות לא משפיעות על הכיס של כולנו.

שוחחנו על כך עם בלפור מור, מנכ"ל סוכנות הביטוח "מאיר רמות", חברת בת של קבוצת מאיר, יבואנית משאיות כבדות ומותגי הרכב הפרטיים וולוו והונדה. הסוכנות מספקת שירותי ביטוח רכב לחברות בקבוצת מאיר (למשל, לחברת מאיר ליסינג) ולקוחות פרטיים ומוסדיים. בין היתר, הסוכנות מתמחה בביטוח של ציי משאיות, נקודה שנשוב אליה בהמשך.

מור מסביר: "מרבית התאונות קשורות לגורם אנושי. בשנים האחרונות אחד הגורמים שתורמים לטעויות אנוש הן הסחות דעת סלולריות, שגורמות לתופעות כמו סטייה מנתיב לנתיב, אי שמירת מרחק, חוסר ערנות שמונע מהנהג לזהות ולהגיב בזמן להולך רגל שירד לכביש, או לכלי רכב דו גלגלי שנכנס לנתיב.

"גם אם קשה לבודד את כל המקרים, אפשר להעריך בזהירות שהסחת דעת סלולרית אחראית ל-25% עד 30% מתאונות הדרכים באופן ישיר או עקיף. מדובר בנתון שללא ספק משפיע על יחס התביעות ליחס הפרמיה. נכון להיום, גם צמצום מספר התאונות בשיעור של בין 5% ל- 10% יכולה להיות מאוד משמעותית וצפויה להוזיל את סדר הגודל של הביטוח".

מה שנכון לגבי כל נהג בכל כלי רכב, נכון שבעתיים עבור משאיות. זה נכון משתי סיבות עיקריות – הראשונה היא שנהגי משאיות נמצאים רוב יום העבודה על הכביש (נהיגה במשאית היא לוז העבודה שלהם); הסיבה השנייה היא שכאשר משאית מעורבת בתאונה, בשל המסה שלה, הפגיעה באנשים ורכוש היא קשה יותר. זה אומר שגם עלות הביטוח של משאית היא כבדה יותר.

טכנולוגיה כאמצעי שיכול להוריד את עלות הביטוח

הבשורות הטובות הן שיש מה לעשות נגד הסחות דעת סלולריות, ואנחנו לא מתכוונים לחקיקה וענישה מרתיעה. האמצעים האלה כבר נוסו (ועדיין בתוקף), אך לא הביאו לרף השינוי המיוחל. כנראה שהמפתח למניעת תופעת השימוש האסור בטלפון בנהיגה נמצא בתחום הטכנולוגיה.

חברת SaverOne הישראלית פיתחה מערכת ייחודית שמצליחה למנוע מראש, את הסחת הדעת הסלולרית. הפתרון פשוט ומתקדם כאחד.

המערכת יודעת לזהות את הטלפון של הנהג בתחילת הנהיגה, ואז היא פשוט "משתלטת" על הטלפון ונועלת יישומיים מסוכנים, ומונעת כתיבה או קריאה של הודעות טקסט ו/או גלישה באינטרנט.

אז איך זה עשוי להוריד עלות הביטוח? ראשית, אם המערכת תהיה בשימוש נרחב, סביר שכמות התאונות תפחת ואז עלות הפרמיה תרד. כמובן שמהלך מהסוג הזה הוא מהלך ארוך, שצפוי לקחת זמן רב. אבל בשלב הראשון זמינות של מערכת כזו, עשויה לאפשר אופציה להפחתה אישית במחיר הביטוח שלא קיימת היום.

כדי להבין למה הכוונה, אפשר לראות כיצד מערכות בטיחות לרכב כמו איתוראן או מובילאיי השפיעו על עלות ביטוחי הרכב. ברגע שחברות הביטוח הבינו שמערכות למניעת גניבות ולנהיגה בטוחה בעצם חוסכות להן הרבה מאוד כסף על תביעות ביטוח, הן התחילו לתגמל נהגים וחברות שהצטיידו באמצעים האלה.

כך למשל, נכון להיום התקנה של מערכת מובילאיי ברכב עשויה לחסוך בין 5% ל-20% מעלות הפרמיה בהתאם לסוג הרכב וגיל הנהג. חשוב לומר שנכון להיום זה לא המקרה עם SaverOne שרק התחילה את חדירתה לשוק, אך בקרב ענף הביטוח כבר יש קולות שקוראים לבחינת העניין ברצינות.

מחכים לתוצאות שלב הפיילוט

בימים אלה מתבצע  פיילוט של חברות בקבוצת מאיר עם מערכת  SaverOne. אחד האנשים שעוקבים בעניין רב אחרי הפיילוט הזה הוא כאמור, בלפור מור, מנכ"ל סוכנות הביטוח מאיר רמות. "אני עוקב אחר הפיילוט ולומד את הדאטה", מספר מור. "כרגע אני אומר, בזהירות, שזה נראה מבטיח. אם בסיום הפיילוט נראה באופן חד משמעי שהתקנת מערכת SaverOne אכן מפחיתה משמעותית את הסחות הדעת בנהיגה ומצמצמת את הסיכוי לתאונה, אני אמליץ לתגמל חברות ונהגים שיתקינו את המערכת, באמצעות הנחה על ביטוח הרכב".

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של אפרים כהנא

מנהיגים והחלטות

כיצד התקבלה ההחלטה על המלחמה נגד עיראק בשנת 2003?