חוק ממשל ללא נייר

זה יעיל, זה אקולוגי, זה פשוט יותר נכון
קבלה ממוחשבת
צילום: shutterstock

ביוני של 2015 אישרה הכנסת בקריאה טרומית את הצעת החוק "ממשל ללא נייר", שהגיש חבר הכנסת מיקי לוי מסיעת "יש עתיד". החוק, אשר אושר פה אחד וללא מתנגדים, קובע כי כל העברת הניירת והמסמכים בין חברי הכנסת ומי מטעמה לבין ספקים תיעשה באופן מקוון בלבד – ללא נייר ומסמכים מודפסים. מדובר בשינוי מהותי באופן ההתנהלות של הכנסת ( מעל חצי מן העסקאות המתקיימות כיום בכנסת עושות שימוש בנייר ונוהל הטיפול בעסקאות אלה יידרש לשינוי משמעותי) – אולם מבורך.

זוכרים את אותו היגד המופיע בתחתית המיילים של חברות ואנשי סביבה רבים, בו כתוב Think Before You Print This Document (חשוב בטרם תדפיס מסמך זה)? עכשיו, יש לו משמעות מדינית.

חוק ממשל ללא נייר – שינוי מבורך לטובה

חוק "ממשל ללא נייר" אשר אושר כבר לפני כשנה, עוד לא נכנס לתוקפו, והוא צפוי להיכנס לתוקף ביולי השנה. הסיבה לעיכוב היא הצורך להחריג חלק מן העסקאות ואי הסכמה בנוגע לעסקאות המוחרגות, אשר יורשו לעשות שימוש במסמכים מודפסים גם לאחר היכנס החוק לתוקפו. שר האוצר משה כחלון, מבקש לאשר החרגות משמעותיות לחוק, כמו למשל: כל העסקאות הנערכות בכנסת בשווי כולל של 50,000 ש"ח או פחות (מוערך כי מדובר על 48% מסך העסקאות המבוצעות בכנסת, והסיבה – הקושי בהתנהלות מול עסקים קטנים), כל העסקאות של משרד הבריאות עד לשנת 2019, וכל העסקאות של המוסד לביטוח לאומי, עד לשנת 2020.

המטרה – תקשורת דיגיטלית בכנסת

ממשרד האוצר נמסר כי אמנם חוק "ממשל ללא נייר" הינו חוק מבורך אשר הוצאתו את הפועל היא תהליכית ומתמשכת – אולם יש בכוונת הגורמים הרלוונטיים לעבור לתקשורת מקוונת עם ספקים באופן גורף, כולל הקמה של מערכות ייעודיות לשליחה וקבלה של מסמכים פיננסיים, גם בגופים מטעם משרד הבריאות וגם במשרדי המוסד לביטוח לאומי. חוק ממשל ללא נייר, כך ניראה, הינו חוק המקובל על הכל, המעודד גם במשרדי הכנסת והממשלה התנהלות יעילה ומהירה יותר, מסמכים מקוונים שקל לשמור ולהתמצא בהם, והפחתה משמעותית בפסולת הנייר ובניירות המודפסים ללא צורך בעסקאות ממשלתיות.

המעבר לתקשורת מקוונת הוא מעבר מבורך

בעולם העסקי כבר הבינו את זה מזמן – אם לא צריך להדפיס את זה, חבל להזיק לסביבה על ידי ערימות של נייר מיותר שממילא יהפכו לאשפה בתוך זמן קצר. ניראה כי המעבר לתכתובות עסקיות מקוונות, כמו למשל תכתובת עסקית במיילים (דואר אלקטרוני), משלוח חוזים ואפילו חתימה עליהם באופן מקוון, וכמובן, ניהול חשבוניות, הפקת מסמכי הנהלת חשבונות ושליחתם ללקוחות באופן מקוון – כל אלה הופכים את העבודה העסקית לא רק אקולוגית וירוקה יותר – אלא גם נוחה ויעילה יותר. אם ניקח לדוגמה את עניין הפקת החשבוניות הדיגיטליות, הקבלות, ומסמכי הנהח"ש המקוונים, נוכל לראות כי מדובר בהתייעלות משמעותית, החוסכת כסף גם לעסקים הקטנים (הפקת כל מסמך עולה פחות מבול לשליחת מסמך המופק ידנית בדואר), ומסייעת לניהול חשבונות מהיר, זול, יעיל, ומדוייק יותר, עם גישה לכל מסמכי הנהלת החשבונות של העסק מכל מחשב, בכל מקום ובכל זמן, והפקת דו"חות מהירה ומדוייקת של ההכנסות וההוצאות העסקיות.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של צבי

דמוקרטיה רעועה

הפתרון למשבר שאליו נקלעה ישראל: הפרדה בין דת למדינה

פורטרט של נח

שיטיון

על חלום קפקאי וההתעוררות ממנו