שלום כתה א'

כיצד לארגן את התיק ליום הראשון בבה"ס?
צילום: www.wallpaperflare.com

עליית הילד בשעה טובה לכתה א' והשתלבותו בבית הספר לראשונה היא אירוע חשוב מרגש במיוחד הן עבור הילד והן עבור המשפחה כולה. השיח סביב הכניסה למסגרת החדשה נסוב פעמים רבות סביב העניין החברתי והלימודי הנתפסים בעיני הילד ובעיקר ההורים כחשובים ביותר, בעוד שחשוב לזכור ששינוי המסגרת והמחויבות עשוי לאתגר את הילד בקשיים יום יומיים הנוגעים להתארגנות והשתלבות.

אחד הכלים המרכזיים בהכנה למעבר המיועד הוא ארגון ילקוט בית הספר – כלי חדש המצוי בידי הילד וכולל את כל החומרים והאביזרים הנדרשים לו, ומצריך את שליטתו ובעיקר את עזרת ההורים בשלבים הראשונים. בחירת התיק היא חשובה ביותר ויש לתת את הדעת על בחירת תיק איכותי, בעל תמיכה אורטופדית ונוח לשימוש ולנשיאה, ובנוסף לתת מקום להעדפות של הילד בכל הנוגע לעיצוב ולדמויות אשר על גבי התיק. לכתה א' מומלץ לבחור בתיק עם גלגלים אשר יאפשר לילד לגרור אותו ולא לשאת על גבו במקומות בהם ניתן לעשות זאת, ובנוסף להקפיד על רצועות אורטופדיות ומרופדות למקרים בהם ייאלץ לשאת את התיק על גבו (בזמן עלייה במדרגות למשל). התיק צריך לכלול מספר תאים, לצורך הפרדה בין סוגי הציוד והארוחות, לארגון ולהתמצאות.

יש תיק… עכשיו מה חשוב שיהיה בו?

בכתה א' זקוקים התלמידים למספר סוגי ציוד בולטים ביניהם ספרי הלימוד, חוברות עבודה והעשרה, מחברות, אוגדניות, ציוד וקלמר. חשוב ראשית להסביר לילד את ההבדל בין הספרים והחוברות, ואף לסמן אותם להתמצאות מהירה (כדאי לזכור כי במרבית המקרים, יחלפו מספר חודשים עד שהילד ירכוש מיומנויות קריאה).

נכון לסדר את התיק על פי מקצועות הלימוד כפי שנקבעו במערכת: ספר, חוברת ומחברת של אותו מקצוע בצמידות. אפשרות שנייה היא לסדר את הספרים והחוברות בתא אחד ואת המחברות בתא אחר או באוגדנית, ולקבוע צבעי עטיפה זהים לכל מקצוע. בכל אחת מן הבחירות חשוב לתכנן ולסדר עם הילד, באופן שיקל על מציאת הציוד בכתה. את הקלמר יש להניח במקום ייעודי בתיק ולוודא מדי יום כי הוא כולל את כל הציוד הנדרש. יש להגדיר מקום לציוד קבוע שנותר בתיק בכל יום (יומן, קלמר, אוגדנית, מילון), ולוודא כי ציוד זה חזר לתיק לאחר הכנת שיעורי הבית. כמו כן חשוב לעבור עם הילד על תכולת התיק מדי ערב, להוציא דפים מיותרים, הודעות ושאריות אוכל…

הארוחה בבית הספר חשובה מאוד ומסייעת לילד להוסיף ולהישאר מרוכז לאורך שעות היום. חשוב לארוז ארוחה קלה אך מזינה, הכוללת פריטים שהילד אוהב, לא מומלץ לשלב עם העלייה לבית הספר ניסיונות חינוך לתזונה נכונה, ולהניח לילד פרטי מזון אשר לא בהכרח חביבים עליו. ילד רעב הוא ילד לא מרוכז, עצבני וחסר מנוחה. חשוב לארוז את הארוחה בתא נפרד משאר הציוד, מומלץ בקופסא ששמור על הכריך/פרי מפני מעיכה, ולארוז לילד מפית לפריסה על השולחן בטרם הוצאת האוכל (אותו שולחן עליו גוזרים, מדביקים וכדומה).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך