ב-15 ביולי נודע שהתאגיד ההודי בשליטתו של גאוטם אדאני (Gautam Adani) ירכוש מן המדינה את נמל חיפה המופרט תמורת 4 מיליארד שקל. התאגיד ההודי ירכוש את הנמל בשותפות עם חברת "גדות מסופים". חלקו של התאגיד ההודי 70% וחלקה של גדות 30%.
אדאני הוא כנראה האדם העשיר ביותר בהודו. הונו העצמי (לפי כתב העת האמריקאי Forbes) מוערך ב-116 מיליארד דולר. הקונצרן שבשליטתו Adani Group פעיל בתחומים רבים, ומניותיו נסחרות בבורסה של מומביי. בבעלות הקונצרן 13 טרמינלים ימיים שדרכם עובר כמעט רבע מן המסחר הימי של הודו. דבר המעיד על כך שלאדאני יש כנראה הבנה נרחבת בעסקי הנמלים. כמו כן בבעלותו נמלי תעופה, תחנות כוח (ששורפות פחם), מכרה פחם, מתקנים לייצור חשמל מאנרגיית השמש, כבישי אגרה ועוד. לפני חודשיים (ב-15.5.2022) רכש אדאני חברה שמייצרת מלט Ambja Cement תמורת 10.5 מיליארד דולר.
אדאני עוסק גם בפעילות פילנטרופית רחבה. קרן צדקה שייסד הקימה בית ספר לרפואה במדינת גוג'אראט (Gujarat) שבמערב הודו, ומכון ללימוד הנדסת תשתיות.
מה הביא את אדאני להשקיע ברכישת נמל חיפה? בתקשורת הועלו ספקולציות שנמל חיפה יהיה פתח לפעילות הקבוצה באזור הים התיכון. ימים יגידו לאן תוביל ההשקעה הזאת.
7 תגובות
ההודים למדו משהו מהסינים
נמל זה אלמנט איסטרטגי. לא להכניס גורמי חוץ.
אליהו- שאלה לא פחות חשובה היא מה מניע את ממשלות ישראל להציע למכירה נכס אסטרטגי בסדר גודל כזה. בשרשרת ארוכה של מכירות החל מים המלח , הפוספטים והגז בים התיכון- אם לא הודאה בכישלון כול הממשלות לנהל את משאביה של המדינה בשום שכל ובאחריות- תמורת פינאטס…
לגדעון שניר
אדרבה. פעם זה לא היה כך. מפעלי ים המלח הועמדו על הרגליים על ידי מרדכי מקלף וחיים גבתי. כך שההפסד ממכירת החברה הוא גדול. כל המיליונים שמשפחת עופר הרוויחה ולפניה משפחת אייזנברג.
הסיבה ? פוליטיקה
למה ישראלים קונים חברות בכל העולם ולזרים אסור לקנות בארץ?
גיורא
שאלתך אינה הנכונה, לא נאמר כאן ש"אסור לזרים לקנות חברות בישראל" אדרבא ישראל היא שיאנית במכירת חברות, כי הדנא של הישראלי זה לפתח- ומיד למכור, לעשות קופה ולתת למישהו אחר לעבוד.. הפעם מדובר לא במשהו פרטי אלא במשאב של כול המדינה!! שהממשלה סוחרת בו תמורת כסף זול נקודתי לקדנציה שלה ולעזאזל המחר. כך היה עם בתי הזקוק, מפעלי ים- המלח, בארות הגז בים המכניסות מליארדי דולרים לרוכשים הזרים ולנו הישראלים מטפטפים פינאטס!! (והעדיפות היא לייצא וכמה שפחות לשמור עתודות אנרגיה
למדינה בעתיד) ועכשיו הנמלים, שהרוכשים הזרים יודעים בוודאות שקנו בזול וירוויחו מאות מונים, שלא לדבר על אובדן שליטה על נכס אסטרטגי, ויש חשש שמפעלים ביטחונים אחרים ילכו באותה דרך. אגב- יש מדינות רבות בעולם האוסרות בחוק למכור אדמות מדינה לזרים! והן יודעות למה.
אני מניח שיש מי שבודק רכישות כאלה ומאשר או מונע אותן. גורמים עויינים או מפריעים לא יקבלו לכן אישור