חיסכון בדלק יכול להצטבר למאות שקלים בחודש ואלפי שקלים בשנה. כדי לחסוך בדלק לא חייבים להחליף רכב, כי אפשר פשוט לשנות חלק מהרגלי הנהיגה. לא מאמינים? הנה הרשימה שתעזור לכם להשיג את המטרה
מעבר לאופניים או תחבורה ציבורית לא מתאים לכולם ורבים מאתנו עדיין מייצרים תלות ברכב הפרטי. הבעיה היא שלצד הפקקים, נדמה שהוצאות הדלק עולות מדי שנה והמצב לא עומד להשתנות בקרוב. כתוצאה מכך, השאיפה היא לחסוך בהוצאות הדלק בלי להתפשר על איכות החיים. מסתבר שיש כמה דרכים לעשות זאת ורק צריך להכיר וליישם אותן.
נוהגים לחסוך עם רכב חדש
חיסכון בצריכת דלק הוא פונקציה של הרגלי נהיגה. כיבוי המנוע בזמן עמידת הרכב למשל יאפשר לכם לחסוך עד 19% בצריכת הדלק היומית, מה שיצטבר למאות שקלים בחודש ואלפי שקלים בשנה. מומלץ לכבות את המנוע בכל פעם שבה אתם מחנים את הרכב ליותר מדקה אחת ולעקוב אחר הממצאים כדי להפוך את זה להרגל קבוע.
רכב ישן צורך יותר דלק בהשוואה לרכב חדש. הסיבה לכך קשורה למפרט הטכני של הרכבים החדשים ולמערכות טכנולוגיות שחוסכות בצריכת האנרגיה וזיהום הסביבה. סוזוקי סוויפט למשל הוא רכב חסכוני מאוד, שאותו תוכלו לצרף כרכב מרכזי או שני למשפחה. מעבר לרכב חדש וחסכוני מן הסוג הזה ישתלם לכם בטווח הארוך ויהפוך את חוויית הנסיעה למהנה יותר.
נסיעה איטית לחיסכון מהיר
גם נסיעה לאט תאפשר לכם לחסוך בהוצאות הדלק. פוטנציאל החיסכון כאן מגיע ל-20% והערך המוסף הוא מניעת בלאי ושחיקה. נסיעה במהירות המותרת בחוק לא רק תחסוך לכם כסף, אלא גם תמנע שחיקה מואצת של הצמיגים ותעזור לדחות את הביקור הבא במוסך.
כמו כן, קחו בחשבון שצריכת הדלק עולה משמעותית החל ממהירות של 90 קמ"ש ובנסיעה של 120 קמ"ש היא גבוהה ב-25% בהשוואה לנסיעה ב-100 קמ"ש. עוד דרך לחסוך בצריכת הדלק היא לנסוע במתינות. לצד הטיפ הקודם שמתייחס למהירות הנסיעה, כאן מדובר על שמירה על מהירות קבועה והימנעות מבלימות והאצות חדות. החיסכון בדלק יבוא לצד הפחתה בבלאי הבלמים ויעזור לכם לשמור על מסגרת התקציב של התחזוקה השוטפת.
מה הקשר בין צמיגים ודלק?
שמירה על לחץ אוויר תקין בצמיגים תעזור לכם לחסוך עד 5% בהוצאות הדלק. עליכם להתאים את לחץ האוויר להוראות היצרן ולנצל כל ביקור בתחנת הדלק כדי לבדוק אותם מחדש. אם אתם כבר שם, העדיפו תמיד את התדלוק העצמי כדי לחסוך עוד כמה עשרות אגורות לכל ליטר דלק. בנוסף, לחץ אוויר תקין גם יעזור לכם להקטין את הבלאי ולשמור על הצמיגים שלכם לאורך זמן, וחשוב מכל – קריטי לבטיחות הנסיעה ברכב.
לחץ האוויר התקין מופיע בדרך כלל על דופן הדלת הקדמית, אך תוכלו גם להיעזר במידע באתרי האינטרנט במידה ואתם לא בטוחים.