סרטה הראשון של תום נשר

הסרט "קרוב אלי" זוכה פרס אופיר
תמונה של יונתן
יונתן קורפל

סרטה של הבמאית הצעירה תום נשר, "קרוב אלי", זוכה בימים אלה לתשומת לב מרובה לאחר שזכה בפרס אופיר כסרט הטוב ביותר. מוסיפה לכך גם זכייתה של השחקנית הראשית ליה אללוף בפרס השחקנית הטובה ביותר, באותה מסגרת. הביקורות על הסרט במדיות השונות הן ברובן חיוביות וממליצות.

הסרט נוצר בעקבות חוויית חיים משמעותית של תום נשר, שאיבדה את ארי, אחיה הצעיר והאהוב. ארי נהרג בתאונת דרכים לפני שנים אחדות ומותו השפיע מאוד על חייה. עלילת הסרט נסבה גם היא על אחות שאיבדה את אחיה בנסיבות דומות, אולם לעלילה כשלעצמה אין קשר למציאות. הסרט מוקדש רשמית לארי נשר.

עלילת הסרט – מייד אחרי תאונת הדרכים נחשפת האחות האבלה בהדרגה לעובדה שלאחיה הייתה חברה צעירה, תלמידת תיכון, שאת הקשר עימה הסתיר ממנה וממשפחתו. האחות האבלה הולכת ומתקרבת לחברתו של האח מתוך כוונה להבין את הקשר שהתקיים ללא ידיעתה, וכדי להעצים את אהבתה לאח שאיננו באמצעות חיבור לאהבה נוספת שהייתה לו, ונוכחת.

המשותף לשתי הנשים היא האהבה לאח/לחבר שנהרג בצעירותו. שתי הנשים הן דמויות מנוגדות זו לזו וניכר הבדל גדול באישיות של כל אחת מהן. האחות היא טיפוס אקטיבי, חסר מעצורים ונטול עכבות. החברה הצעירה היא ההיפך המוחלט – צנועה, שקטה ומהוססת. יש ביניהן אלמנטים מחברים, אך יש גם דחייה. לדעתי, אין בסרט עצמו תשובה מכרעת לאן היחסים האלה מובילים בסופו של דבר.

הסרט גדוש במוזיקה קולנית, במיניות, בסמים ואלכוהול, בהתנהגויות חריגות, וכן הלאה. אין ספק שזאת מגמה מתפתחת בקולנוע העכשווי. לדעתי, הפחתה בגודש הזה הייתה רק מוסיפה לאיכות הסרט.

אני מצאתי עניין בסרט. "קרוב אלי" מצליח להמחיש את מעגלי הקשרים הנפשיים שנרקמים ומשתלבים בין דמויות מנוגדות בשל אובדן של יעד אהבה משותף, אך בה בעת מתנגשים בשל התחרות והקנאה.

לאור האמור אני מניח שקהל מבוגר יצא מן הסרט מרוצה, ושקהל צעיר יותר ימצא בו עניין גם בשל האווירה המייחדת אותו.

ציון אישי: 74

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

8 תגובות

  1. ראיתי את הסרט, והתלהבתי יותר ממך
    אולי בגלל הפרש הגילים?

  2. לדעתי באופן כללי הקולנוע הישראלי חלש מאוד, והוא הולך ונחלש דרך שרי התרבות מהימין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

גדעון גולדמן

תורת הפערים

המתח בין האמביציה לבין המימוש

דילוג לתוכן