סרט באור חיובי על שירותי מין

הסרט "אף פעם לא מאוחר"
תמונה של אמה
אמה תומפסון 2022 תמונה: Elena Ternovaja wikimedia.org

בימים האחרונים עלה לאקרנים בארץ סרט חדש בכיכובה של השחקנית הבריטית הוותיקה אמה תומפסון. מדובר בסרט חריג מכמה בחינות. ראשית, הלכה למעשה מופיעים בו שני שחקנים בלבד. לצידה של תומפסון, השחקנית המאוד מפורסמת ומצליחה, מופיע השחקן הצעיר דריל מקורמק, שגילו פחות ממחצית שנות חייה של הכוכבת הידועה, ושללא כל ספק עוד נשמע על הצלחותיו בהמשך הדרך בתעשיית הקולנוע. שנית, הסרט כולו מתרחש בפועל בחדר מסוים במלון, שם תבלו משך כל הסרט. ושלישית, העלילה כולה נסובה על שירותי מין שקונה אישה בגיל מתקדם יחסית (מעל 60), מגבר צעיר.

עלילת הסרט אינה עלילה שגרתית בתחום הקולנוע: אלמנה שבעלה נפטר שנתיים קודם לכן, מבקשת לחוות ריגוש וסיפוק מיני, שאותו לא ידעה במהלך חיי הנישואים. כעת היא מבקשת לחוות את מה שהחמיצה, ולו רק פעם אחת. לשם כך היא שוכרת את שירותיו של בחור צעיר, עובד מין. במהלך ארבעת מפגשיהם בחדר שהיא שוכרת במלון, לא קל לגיבורת הסרט לגשת ישר אל המטרה. בשל כך, כנראה, היא גוררת את עצמה לשיחות עם מי שנשכר לענג אותה, על אכזבותיה בחיים, ולא רק בתחום המיני, אלא גם בכל הקשור ליחסיה עם ילדיה למשל. היא גם מצליחה לגרור את הבחור שמקבל תשלום בגין שירותיו, לספר לה על בעיותיו שלו בחייו הפרטיים והלא קלים, למשל הקשר הלא פשוט שלו עם אימו. אבל אחרי עליות ומורדות לאורך הסרט – הסוף טוב.

מדובר בקומדיה. ובניגוד לחלק מהקומדיות שראיתי בקולנוע, שהתגלו בפועל כ"קומדיות שחורות", הסרט "אף פעם לא מאוחר" הוא קומדיה ללא צמרמורות. לכל אורכו של הסרט נשמעו צחקוקים קולניים מצד הצופים באולם, לדעתי בעיקר מצידן של הצופות. אני נמנע מלתת לכך פרשנות. אין ספק שהסרט נועז, הן בהעלאת הנושא, הן בדיאלוגים מסוימים, והן בכמה צילומים, בעיקר זה שבו נראית האישה המבוגרת, או אם תרצו השחקנית בת גילה המגלמת את דמותה, בעירום מלא. אולם אין הסרט מפריז או מגזים ברמת נועזותו, מה שעלול, אולי, לאכזב חלק מהצופים.

נקודה מעניינת בסרט היא המסר הסמוי שמועבר בו, ששירותי מין בתשלום יכולים להיות פתרון חיובי לאנשים מסוימים ובתנאים מסוימים. מסר הפוך למגמה שמתעצמת בשנים האחרונות כנגד שירותי מין בשכר.

אני נהניתי מהסרט, ושמחתי שראיתי אותו. לדעתי, אנשים צעירים ייהנו ממנו פחות, אם בכלל. מי שיצפה ויטרח להביע דעתו בטוקבק למאמר – יעמיק את הדיון, ויספק בסיס טוב יותר לגולשים להחליט אם לטרוח ולצפות בסרט הנדון.

ציון אישי: 80

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

19 תגובות

  1. כל הכבוד על סקירה של סרט, שלא נמשכת 5 עמודים, ונוגעת בנקודות העיקריות והמיוחדות. אפשר להסכים ואפשר לחלוק, אבל המסרים והמשמעויות בעיני הכותב ברורות בלי לכתוב חצי ספר כמו שעושים חלק ממבקרי הקולנוע

  2. גם אני שמעתי כשהייתי אתמול בסרט את צחוק הנשים. אני חושב שהבנתי את כונתך, ואם הבנתי נכון אז אני מסכים לה

  3. כל הביקורות בארץ של מבקרי הסרטים הם מאוד חיוביות. בחו"ל בהרבה ארצות בכלל לא מוקרן בבתי קולנוע אלא בערוצים אינטרנטיים

  4. שינוי מגמה. נשים מבינות שהם לא צריכות להעמיד פנים לנצח. הן לא צריכות להתבייש מעצמן.

  5. האם נכון להכניס לקטגוריה אחת את שתי הסצינות: מצד אחד, קשר מרצון של אשה ואיש מבוגרים פנויים, ומן הצד השני שיעבוד, אלימות והחפצה של נשים אומללות עם כל הסבל הכרוך בכך ?
    נראה לי שבמקרה הטוב זו היתממות מכוערת, אם לא צביעות דוחה.

  6. שחקנית על
    והיום קראתי שהיא מנסה לשכנע את ביתה לא להיות שחקנית
    למה לדעתכם?

  7. אני בת 37, ראיתי את הסרט ומאד לא נהניתי, אני לא בעד המסר ששירותי מין בתשלום יכולים להיות פתרון חיובי לאנשים מסוימים. המסר השני שקיבלתי מהסרט הוא שכולם דפוקים.
    ציפיתי לסרט על העצמה נשית וקיבלתי משהו אחר לגמרי.
    אמא שלי בגיל של השחקנית הראשית. חזרה מהסרט בדיכאון. אל תעשו לעצמכם את זה. אל תראו את הסרט. זה סרט רע.

    1. דעתך לא פסולה, אבל בהחלט לא חשובה יותר מדעתי ודעתן של רבות אחרות שחושבות הפוך ממך.

  8. 1. זה כאילו סרט בפועל זה תיאטרון. 2. יש,כאן גלוריפקציה בעיתיית (מאד) של זנות. 3. המשחק של תומפסון ומקורמיק – מענג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונת דוד

הפריימריסט

חמשיר לקראת הבחירות המוניציפליות