עד כמה לדעתכם העסק שלכם מנוהל חכם ונכון? בהתאם לאמרה של בנג'מין פרנקלין "השקעה בידע מניבה את הריבית הגבוהה ביותר", הנה לכם רשימה של 10 מפתחות לניהול עסק מצליח. עבור כל סעיף שאתם מיישמים תנו לעצמכם נקודה אחת. מה הציון שקיבלתם?
- מקימים עסק? אל תוותרו על תכנית עסקית שנטועה חזק בקרקע ומצדיקה את המהלך. יצאתם לדרך? ערכו תקציב תקופתי והשתמשו באומדנים ריאליים. בחנו אותו מדי חודש והתאימו ככל שנדרש.
- רואה החשבון הוא לא היועץ העסקי שלכם. הוא פשוט מספק לכם שירותים מקצועיים שאינכם יכולים או אינכם רוצים לבצע לבד. לייעוץ עסקי חייגו למספר אחר. בדקו על בסיס קבוע את הנתונים שלו וכך תימנעו מנזקים כספיים בשל רשלנות או חוסר תשומת לב. כל בעל עסק שיפקיר את ניהול החשבונות שלו ואת תשלום המיסים בידי רואה חשבון ללא בקרה מצידו, ייתכן שישלם מחיר שהוא אפילו אינו מודע לו.
- הבנק הוא שותף סמוי שלכם. אל תתנו לו ללמוד על הבעיות בעסק שלכם דרך המספרים שבחשבון. חריגות ממסגרת לא רק יוצרות רושם שלילי אלא מכתימות את דירוג האשראי שלכם, ועל זה אי אפשר לשלוט. כשאתם במצוקה שתפו את הבנק וגבשו פתרונות לפני שהוא יופתע.
- תזרים מזומנים אינו המדד החשוב ביותר בעסק, אך בכל זאת יש חשיבות מכרעת לאימוץ שיטת מעקב ובקרה אחר תזרים המזומנים הצפוי וללימוד ה-DNA התזרימי של העסק, על מנת להיערך מבעוד מועד לכל תרחיש עתידי ולהימנע ממבוכה פתאומית.
- דו"ח הרווח והפסד הוא המלך. הוא מצביע ללא עוררין על הדרך שאתם צועדים בה למעשה. אבל.. הדו"ח של רואה החשבון אינו הדו"ח הנכון. יש לבצע בו התאמות שונות על מנת לתאר את המצב האמיתי של העסק.
- מרגישים תקועים? בדקו את פעילות השיווק שלכם. עסק שמבקש לצמוח צריך להשקיע בפעילות שיווקית – חשיבה ומשאבים. אל תמצאו סיבות "הגיוניות" למצב, אל תירתעו מהשקעה ואל תשקיעו ללא מחשבה.
- נהלו את העסק ביעילות, היפרדו מפנקסי החשבוניות, הגדירו מק"טים לפרטי מלאי, הפרידו חשבונות בנק ובצעו בקרות ממוחשבות על יתרות חוב, מלאים, תזרים ופעילות.
- קבלו החלטות מושכלות כשהנתונים מולכם. אל תפעילו אינטואיציה בלבד ואל תוותרו על מידע שיכול לסייע לכם. את משאלות בלב תשאירו לסעיף החזון.
- אל תרעיבו את העסק למזומנים וגייסו אשראי כשהוא נדרש לפעילות העסקית. "תת אשראי" הוא מהגורמים העיקריים למצוקת נזילות. אשראי בנקאי הוא השקעה מבורכת כל עוד מקצים אותו בתבונה.
- אם יש לכם שאיפות, אל תוותרו בשום שלב על הפיתוח העסקי.
אם כל הרשום למעלה קצת גדול עליכם, קחו ייעוץ וליווי מקצועי. זו השקעה לשנים!
11 תגובות
אתה באמת מאמין שבעלי העסקים ברובם הגדול בכלל יכולים להבין על מה אתה מדבר במאמר. הם נכנסים לעולם חדש ולא מוכר להם. בטוחים שיהיה טוב ולא מכירים את כללי המשחק. אם המדינה לא תכשיר את אזרחיה, ולא תסייע לבעלי העסקים כולם כולל המדינה יצאו מופסדים
זה מאוד תלוי.
אני חושף רעיונות ומושגים שניתן לתפוס אום במהות.
1. מי שלא מבין לפחות מודע לכך עכשיו
2. מי שמבין ומכיל ישכיל לעשות או לבדוק
שבת שלום
מאמר מעניין ומחכים מאוד.
תודה רבה
אנשים לפעמים לא קולטים שניהול זאת מקצוענות. ולא סתם, אלא אחד המקצועות היותר קשים.
אכן
שרותי ייעוץ רציניים עולים הרבה פעמים יותר ממה שעסקים קטנים יכולים להרשות לעצמם
נכון
אך לעיתים הוא מחיר נמוך ביחס להשלכות
מסכימה עם המגיב.רק פעילות ממשלתית שתנהל ותממן את הייעוץ לעסקים תביא לשיפור המצב.
ישנה כיום יחידת שטח של משרד הכלכלה שפועל בעניין. לשיטתם ביעילות ובהצלחה.
מסופקני.
צריך לשככנע ולהסבר לבעלי העסקים את העקרונות האלה ועקרונות נוספים. קשה לשכנע אותם אבל ככל שיותר ינסו ויצליחו כך אחרים ילכו בעקבותיהם