השיווק החדש

הגבלות הפרטיות החדשות והשפעתן על השיווק הדיגיטלי
תמונה של מאיר
מאיר פלג

מגמת השיווק הדיגיטלי הבולטת לשנת 2022 מושפעת מההתפתחויות של הגבלות הפרטיות החדשות, ביניהן חסימת היכולת להתאמה אישית של פרסומות והגבלת ניטור התנהגותם של המשתמשים. בעקבות הגבלות הפרטיות החדשות התהפך כל תחום איסוף הנתונים ותיוג בעליהם.

כעת רק הסכמה בפועל של גולש לאיסוף נתוניו תהא "כשרה", וגם זאת בגבולות מסוימים. פרטיות הנתונים מוחלטת אלא אם כן תבקשו להסירה בכל מקרה קונקרטי. זהו שינוי משמעותי, וכל משווק חייב להיזהר שלא להיכשל. כל קמפיין יהיה מבוסס על "קו ישיר" לצורך אישי, או על הצעה מותאמת אישית לפי בקשה ייעודית, לפי פלחי קהלי יעד. לפיכך, שיווק אישי, ובמיוחד דיוור אישי, יהיה השיווק החדש/ישן.

המשווק יצטרך להציע ערך גבוה יותר בתמורה לפרטי קשר, ובעקבות כך מועדוני לקוחות ומועדוני צרכנים ישגשגו הרבה יותר מאשר בעבר. כמו כן, נראה גם פיתוחי בינה מלאכותית למשל כדי ליצור רצף הצעות רכישה לפי רכישה בפועל, לקהלי יעד דומים. לדוגמה, מי שקונים דירה ודאי יזדקקו למקרר, וכדומה.

השיווק האישי יעלה את השימוש בבדיקות טלפוניות או בוטצ'אט מהמשווקים, זאת כדי לייצר לידים. בהתאם לכך יהיה שינוי גדול בחברות השיווק ובחברות סיוע שיווקי וקידום אינטרנטי. כל משווק יצטרך להיות נוכח ביותר מקומות במקביל, ביותר קבוצות פייסבוק למשל, מאשר היה בעבר, ולא להסתפק רק בדף עסקי. אם כן, אפשר לקבוע כי נוכחות היא שם המשחק החדש – רעיונות קידום, מבצעים, הפעלות קהל וכו'. ההצלחה תימדד על ידי יוזמה וחידושי שיווק. תוכן שיווקי חדש יכול להיות גם תוכן קיים המעובד לצורות מדיה שונות והצגתו במגוון אפשרויות. רצף חידוש תוכן, ללא כניסה למדד הטרחנות (עד כמה המשווק הוא נודניק…), זה השיווק החדש.

ריבוי המסרים בכמה קבוצות של רשתות חברתיות במקביל עלול לייצר אובדן תשומת לב למסר מסוים, ולכן יהיה צורך לגוון ולחזור על מסרים מספר פעמים ובמיקומים רבים. אולם רק מיקור חוץ של התהליך יוכל לעמוד בכך, ולא עובדים אורגניים. השיווק החדש יכול להיעשות במגוון אמצעים: סרטונים; אינפוגרפיקה; פודקאסטים; תערוכות דיגיטליות, כדי להתגבר על חסמי בריאות ומגפות; רשתות "רדיו" שמעבירות מסרים ווקאליים ללא סרטים; מועדון מאזינים, אינסטגרם ופייסבוק בשידור חי, וכל מה שאפשרי כדי למשוך תשומת לב מיידית.

השיווק החדש יחייב מאגר גדול יותר של אנשים העובדים באינטרנט, בשילוב הדור צעיר שרעב לעבוד בדיגיטל, בעלי כישורי שיווק ויצירתיות רעיונית, גם במקרים שהתקציבים מצומצמים. הם אלה שיהיו בפסגת הביקוש בתעסוקה החדשה.

הדרך להשיג לקוח פוטנציאלי חדש או לשמר לקוח קיים תהיה אינטראקציה מגוונת ומרובה עם המותג, לדוגמה אתר אינטרנט מתחדש, רשת חברתית עם מסרים תכופים, דואר אלקטרוני זמין לכל דורש, פרסום במדיות רבות ככל האפשר, "טריקים ושטיקים" באינטרנט, הכול קביל. גם חסויות הן כלי ישן שיפרח.

לסיכום, חברות שצופות פני העתיד ראוי שתגייסנה יזמים/רעיונאים, בכל הגילים – כי יצירתיות שיווקית איננה מוגבלת בגיל העובד, לעבודה אינטרנטית מהבית או מהמשרד, שייצרו תוכן מגוון בתכיפות, יגיבו במהירות ובאמפטיה ויספקו הבהרות ותשובות למתעניינים.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

5 תגובות

  1. ניטור ההתנהגות החדש של משתמשים יהיה בגישה החדשה של גוגל – ההקבצה הנושאית, ולא ההקבצה של גישה לאתר או דומיין מוגדר. גוגל תאגור גישות לפי מקבצי נושאים תחת כ 300 נושאים ראשוניים, ואת זה כן תתייג. אם חיפשת משהו שקשור לקרוזים, תתוייג כנראה תחת תיירות כנושא עיקרי משום שבשלב ראשון גוגל כנראה לא תרד לרזולוציות פנימיות בתוך נושאים ראשיים. נושאים ראשיים במאות, ואם ידרשו לרדת יותר- זה סיכון לפרטיות. מכאן נובע שכל גולש יתויג בכמה נושאים ראשיים – וכך יוכלו להגיע למקבצי גולשים ולא לגולש בודד, אלא אם יום אחד בתהליכי בינה מלאכותית יתחילו לגזור ולהשוות מקבצים ותגובות להצעות . התגובות ישפיעו על מערכות הבינה המלאכותית, ותהא כנראה אגירה(אסורה?) של מאפיינים ממוקדים יותר. לא NSO אבל מיקוד יתר . רשימות כאלה עוד תהיינה חלק ממסחר בין ארגונים , למטרות פרסום ולא רק…שווה מאמר בפני עצמו.

  2. במסגרת השיווק החדש יתפתח מאד הטרנד של PLAY TO WIN או בשם אחר PLAY TO EARN. הכוונה למשחקים מסוגים רבים , בהם יכולים להשתתף יחידים וגם כצוותים, יכולים להפעיל צוותים בשטח אפילו. שחקן יחיד מכל מקום בעולם יניע צוות בשטח(כולם מתנדבים לפעול יחד בו זמנית(או לפי כתב חידה בהפעלה מושהית) כשכולם מכוונים למטרה לפצח חידה, למצוא מיקום, לגלות פתק או סוד חבוי, לצלם שלט לפי רמז בכתב חידה, למצוא פריט סתמי בחלון ראווה או כל מטרה אחרת. שם המשחק יכול בעצמו להיות רמז. שחק כדי להרויח, שחק למען מטרה, שחק כדי לזכות בפרס או הטבה. שיווק חדש מסוג זה הוא טרנד שיתפתח מאד כדי לייצר תוכן לזמן פנוי בכל שעות היממה לכל י שיאחוז טלפון נייד או יישב ליד מחשב וירצה להעביר זמן.

  3. "מהפכת הפרסום המקוון של גוגל: ענקית החיפוש הודיעה שהיא זונחת בהדרגה את העוגיות צד שלישי והמעקב אחר משתמשים באפליקציות האנדרואיד, אך מה יהיה התחליף? לפי The Information, גוגל בוחנת מספר אפשרויות: הצלבה בין המידע שהיא אוספת על קבוצות משתמשים ובין מידע שהמפרסמים בעצמם צברו על לקוחותיהם; הרחבת שטחי הפרסום באמצעות פנייה לאתרי קמעונאות והצעה כי תבנה להם את רשתות הפרסום המקוונות; והגדלת מכירת הפרסומות על גבי טלוויזיות מחוברות (CTV). פרט מעניין נוסף: מנהלי הצד העסקי בגוגל נאלצו להפחית את מעורבותם בפיתוחי החברה בתחום הפרטיות בעקבות חקירה של רגולטור התחרות הבריטי. למי שתהה מה יוצא מכל החקירות." מקור TECH12

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך