חנויות זמניות

מה עושים עם חנויות שהקורונה סגרה אותן
תמונה של מאיר
מאיר פלג

עם תוצאות הקורונה וההשפעות על המסחר אי אפשר להתווכח. את שלטי השכרה/מכירה/העברה ניתן לראות לאורך רחובות רבים כמעט בכל עיר. כעת צפויה להתחיל מגמה של חנויות זמניות, מסגרת שמקימים כמה יזמים יחד ומיועדת להביא פרנסה מסוימת למובטלים ולבעלי נכסים.

מגמת החנויות הזמניות היא כיוון ישן-חדש של פתיחת חללי מכירות לטווח קצר – ימים עד חודשים – וסגירה בהתאם למידת ההצלחה. מגמה זו קיימת בארצות רבות ונועדה לפתור בעיה ידועה של שטחים פנויים, אשר מזיקים לעסקים גם בעצם חוסר הניצול של השטח וגם בהקרנת רושם רע על חנויות מסביב.

כל מרחב פנוי יכול להביא הכנסה אם יודעים לבחור מוצר נדרש ולמכרו במחיר מתאים בקונסיגנציה (מכר מותנה). חנות כזו יכולה להיות חלל תצוגה לכל סוג מוצר, משרד זמני, בית למתן שירות לעוברים ושבים. אין לנו בארצנו נהרות עם סירות מכירה, אין לנו כמעט דוכנים ניידים למכירה. עכשיו אפשר לנצל היטב את שפע החנויות שהתרוקנו בגלל הקורונה כדי להקים ולקיים טרנד שיפרנס מובטלים רבים ויחיה "מלאי מת" או מלאי שסתם רובץ אצל יצרנים, וכל זאת במחיר שיביא קונים.

זהו ממש שיווק גרילה. אפשר לקיים אותו אם ספקים יתרמו את חלקם ויאפשרו למכור במחיר נמוך במיוחד או בהקפה. ספקים שירצו יוכלו להפוך לשותפים בעסק, באמצעות העמדת קופה וארגון הרישוי המקום. כך תהיה לספק שליטה והוא יקבל עדכונים שוטפים. בעל המקום יקבל תשלום – אחוז מוסכם מהמכירות, והיתרה למפעילי המקום. כל מרחב פנוי עשוי לשרת אוכלוסיות, אם ספקים ומפעילי החנויות יחברו לביצוע רעיונות מהירים.

יש לחשוב היטב אילו מוצרים וסחורות מתאימים לסוג זה של חנות. עוף בשקל? דווקא לא. לא כדאי למכור מוצרי מזון הדורשים רישוי תברואתי. אך כדאי להביא מלאים תקועים ולהיפטר מכל סחורה שעומדת במחסנים. מלאי כזה רובץ אצל ספקים רבים כיום, שהרי ידוע לכול עד כמה ירדו הקניות של הציבור. במחיר טוב – הציבור יקנה מלאי.

עוד רעיונות – תצוגות אמנות, בדומה לתצוגות המתקיימות במרחבי הקניונים. כך אפשר להציג תפוסה מלאה, ובה בעת לקיים פעילות המכבדת את הסביבה ומעודדת עוברים ושבים לרכוש בחנויות סמוכות. מרחב פנוי יכול לפעול כדוכן ליום אחד של טעימת מוצרים, סקר בציבור ועוד. אפשר למכור פריט עונתי בלבד, למשל תחפושות פורים או ירידי חזרה ללימודים, או טעימה ומכירת יין. גם נגן פסנתר יביא קהל, שיכול גם לטעום משהו חדש.

מגמה זו יכולה לייצר תעסוקה למובטלים רבים, אם ספקים ידעו לתת יד, לתרום ממרצם ולספק סחורה. המהלך תלוי גם ברשויות המקומיות, שיהיה עליהן להזדרז ולהוציא רישוי עסק מהיר. יש יתרון אדיר לחנויות לזמן קצר, אם ישכילו להבין זאת כל הנוגעים בדבר.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

5 תגובות

  1. מי שטרם הכיר את הנושא – בחו"ל הנושא מצליח מאד. רק צריך חזון ויועץ שיגיע אל הספקים שנותנים סחורה בקונסיגנציה. ספקים גם יכולים בעצמם או להיות שותפים.

  2. כל השיטות שקיימות של תשלומים ללא קבלות וכדומה יקלקל כאן את הרעיון

  3. מבנים שניתן להרכיבם במתחמים המיועדים , יבילים, מתקפלים, הם העתיד של מתתחמי פופאפ. אם בסין בנו בנין בן 12 קומות מיחידות מתקפלות שהובאו למיקום המבנה, הרי שרק מבנים מתקפלים ויבילים הם העתיד של הקמת מתחמי פופאפ. אין ספק שמבנה כזה, מסוג FORTS , הוא הפתרון שנבחן כבר בישראל בעצומה רבה בהקמת מתחמי בדיקות קורונה וזריקות החיסון. קופ"ח מכבי היתה מודל מצוין להצלחה במהירות ההתארגנות במתחמים אלה וכאלה וכך היתה מהראשונות והזריזות בחיסון מבוטחיה. שימושי מבנה יביל מתקפל הם עתיד מעניין, וחובה לשקול פתרון כזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך