בעל עסק שרוצה שהעסק שלו יצליח צריך לדאוג שהעובדים, הספקים והלקוחות שלו יהיו מאושרים ומעורבים בעשייה, נוסף על כך הוא צריך לדעת לשמר אותם.
בין שיש לכם ניסיון עשיר בניהול עסק/חברה או בין שאתם עומדים להשיק סטארט-אפ משלכם, עליכם לרכוש כמה מיומנויות עסקיות בסיסיות כדי להצליח. מאמר זה נכתב מנקודת מבטו של גמלאי שרואה סביבו עסקים פורחים, עסקים נסגרים, ועסקים שרק מגלגלים מזומנים כמעט ללא רווח.
כמי שעומדים בראש העסק או החברה, כל העיניים מופנות אליכם. כדי שהעובדים יהיו מרוצים ויעילים עליכם לעורר בהם מוטיבציה. ולא די במשכורת, אלא יש להוביל עובדים בהתלהבות ובהערכה כדי שיבצעו משימות בצורה מיטבית ובמקביל יחושו מימוש עצמי בעבודתם. זו תמצית של מה שנקרא הנעת עובדים. ההצלחה שלהם משפיעה ישירות על הצלחת העסק/החברה שלכם, ולכן מיומנות עסקית מסוימת זו חשובה לכם מאוד.
חשובה לא פחות היא היכולת לנהל נכון את זמנכם, ויש לעשות זאת כבר בתהליך התכנון של כל פרויקט. מיומנות עסקית זו יכולה לעיתים להביא להתפרקות פרויקט עוד טרם שהעבודה החלה!
תכנון מוצלח מבטיח שהפרויקט יושלם בזמן ובמצוינות. לקוחות ובעלי עניין רוצים לסמוך על המותג שלכם, ולכן ראוי שגיבוש תוכנית עבודה אפקטיבית יהיה בראש סדר העדיפויות שלכם. הקדישו זמן לתכנון וכך תימנעו מסיכונים פוטנציאליים וממהמורות, ותאפשרו התנהלות חלקה וטובה של הפרויקט.
להלן כמה טיפים מהירים לניהול עסק מצליח:
מיומנויות שיווק
שיווק וקידום נכון של העסק שלכם יאפשרו לכם למצוא לקוחות פוטנציאליים ובהמשך גם לשמר אותם. חשוב לנצל כל הזדמנות וכל פלטפורמה אפשרית כדי לשמר את המותג שלכם במודעות של הצרכן. אפשר לעשות זאת על ידי שימוש במדיה החברתית, יצירת דפים ופרסום מודעות עסקיות ממותגות. הגדירו נוכחות באינטרנט שיהיה קל למצוא אותה ונוח להשתמש בה. ודאו שההודעות והמיתוג שלכם יהיו עקביים בכל הפלטפורמות, ויספקו ללקוחות הסבר מקיף על התחום שבו העסק או החברה עוסקים. השימוש באסטרטגיות הנכונות יכול לעזור בבניית מעקב נאמן.
כישורי רשת
המיומנות העסקית ברשתות החברתיות ובאינטרנט היא מיומנות חיונית בארגז הכלים של בעל עסק מצליח. ביקורות, חיוביות או שליליות, שמתפרסמות באתרים שונים וברשתות החברתיות יכולות להשפיע מאוד על העסק שלכם ועל הצלחתו. הלקוחות היום ממהרים לפרסם את מחשבותיהם והערותיהם באתרים השונים, ואם אינכם מספקים שירות איכותי, הביקורות השליליות שלקוחות נוטים להשאיר, עלולות להכתים את המוניטין שלכם.
כישורים עסקיים
עליכם להיות מקצועיים, ידידותיים וקשובים לכל מי שתפגשו, זהו מדד קריטי. קשר אישי עם הלקוח, גם דרך הרשתות החברתיות ואתרי האינטרנט, הוא גם המפתח להקטנת השפעתם של מסרים שליליים, ולמשיכת לקוחות חוזרים. חשוב לתקשר ביעילות עם הלקוח מייד כשמגיע המשוב. כל נקודת מגע עם לקוח או לקוח פוטנציאלי חשובה.
ניהול זמן
בעלי עניין, ספקים ולקוחות הם אלה שקובעים את לוח הזמנים של העבודה שאתם מספקים כבעלי עסק/חברה. המיומנות העסקית בניהול זמן תעזור לכם לדבוק בלוחות הזמנים ולהימנע מהבטחות יתר. קיימים כיום כלים שונים לניהול פרויקטים אשר יעזרו לכם לעקוב אחר לוחות הזמנים והעמידה במשימות השונות, ולהבטיח שהדברים אכן יתנהלו בצורה חלקה ויעילה. שימוש בכלים הללו יעזרו לכם לשמור על התחייבויותיכם, וכך תוכלו לבנות אמון עם הלקוחות ולהוביל את העסק שלכם להצלחה.
לסיכום, בעלי עסקים קטנים ומנהלים של חברות גדולות כאחד משתמשים במיומנויות העסקיות הנ"ל כדי להשיג את היעדים שהם מציבים לעצמם, וכך מובילים את העסק שלהם להצלחה. לקראת שנת 2020 ההולכת וקרבה, אמצו לכם את המיומנויות העסקיות הנ"ל, שלטו בהן וכך תגדילו את אחוזי ההצלחה של העסק/החברה שלכם.
5 תגובות
תופעת "אני שולמן" של החודשים האחרונים שבינתיים באה לידי ביטוי בקבוצת ענק בפייסבוק , כ 155000 חברים, הקמת עמותה, ואי סדר חשיבה ניהולית- לא תזיז כנראה דבר במערכות הממשל והחקיקה הנוכחיות. זאת בגלל אי הבנת הדור את כללי המשחק הבסיסיים, את כללי ניהול העסקים, את ההתנהלות מול מנגנונים מורכבים ועוד. יש מקום למאמר מקיף לגבי השולמנים והפרחת תקוות שווא לשינוי לפי התנהלות נוכחית.
מאוד מעניין. חובה לקרוא כדי להפנים את כל הכלים הנדרשים לפני עשיית צעד עסקי כלשהוא
מאמר קצר, חשוב וקולע. חשוב שכל בעל עסק (גדול או קטן) יפנימו את החשיבות של win-win. כדי להצליח כולם צריכים להיות נשכרים, בעלי עסקים, לקוחות וכמובן העובדים שהם ההון האנושי.
עיון בפייסבוק בקבוצת הפייסבוק הענקית שהתגבשה תוך חודשיים מלמד על בכי נואש של רבים מאד שאין להם מושג מינימאלי בניהול עסק. הם מאמינים שעם קצת כסף מהמשפחה והבנק יקימו עסק וכולם יהיו מבורכים. לא מבינים מינימום בדיני מיסוי, כועסים על כול העולם – ושיא התמימות שאלת אחת מהם "הידעתם שבאילת אין מע"מ? המעט מוכיח על הרוב. הבכי מוכיח על היעדר כל ליומד .
צריך לחנך את מנהלי ובעלי החברות לעתיד, שעסקים צריכים לעשות בצורה שקולה. אלא שכל אחד מהם בטוח שיהיה טוב. ולכן כל כך הרבה עסקים נסגרים בתוך כשנתיים שלוש מיום שהוקמו.