אין זה סוד שכיום חלק גדול מהעסקים בעולם הם עסקים און ליין באינטרנט. במאמר זה אבקש להסביר כיצד "עקרון פארטו" בא לידי ביטוי בכל הקשור לעסקים באינטרנט.
ראשית אסביר בקצרה מהו עקרון פארטו. העיקרון, הידוע גם בשם "כלל 80-20", נוסח על ידי הכלכלן האיטלקי פארטו הטוען כי בתופעות רבות 80% מהפעילות מקורה ב-20% מהגורמים הפעילים. עקרון פארטו מאפשר להבחין בין הגורמים העיקריים (המהווים 20% מכלל הגורמים) לגורמים הטפלים (יתר 80% מהגורמים).
בעבר הלא רחוק האינטרנט שירת עסקים פיזיים, כך לדוגמה, חנויות הקימו אתר מכירות און ליין, עסקים ניהלו אתר תדמית לשמירה על הנראות והמותג וכן הלאה. אך בשנים האחרונות ישנם עסקים שצומחים כל כולם באינטרנט, האתר האינטרנטי אינו משרת עסק פיזי אלא מהווה את העסק כולו. במקרים אלו ההתנהלות העסקית שונה לגמרי ועקרונות מוכרים מהעולם הפיזי הופכים ללא רלוונטיים.
בדומה, גם עקרון פארטו בעולם המקוון אינו זהה לזה שבעולם הפיזי. כל פעולה שאנו עושים לשם קידום מוצר או שירות מסוים שאינו בהכרח רווחי עבורנו בפועל, מקדמת גם את יתר השירותים או המוצרים שאנו מעניקים ברשת. שכן האתר האינטרנטי מתחזק, ולכן כל המוצרים מתחזקים אף הם.
איך אם כן עקרון פארטו בא לידי ביטוי באינטרנט?
כבעלי עסקים און ליין, אתם יכולים, כמובן, להשקיע את מלוא המאמצים בניהול האתר באופן שוטף בעצמכם, כלומר אתם תעלו את התכנים, תערכו אותם, תעדכנו מבצעים והנחות, תנהלו את הניוזלטר ועוד שלל הפעולות הנדרשות. אבל עד מהרה תגלו שלא נותר לכם זמן לעסוק בייבוא מוצרים חדשים או במתן השירותים ללקוחות שבחרו בכם בזכות האתר.
וכך בפועל, אתם עובדים קשה מאוד על תחזוקת האתר שאחראי למרבית הלקוחות, אם לא לכולם, אך שוכחים שהאתר עצמו אינו מכניס כסף אלא מהווה צינור משמעותי ליצירתו בהמשך. במקרים רבים ניהול האתר דורש מבעלי העסקים השקעה רבה של זמן והם לא מצליחים לעמוד בכל הביקורים ולכן גם מעניקים שירותים גרועים ללקוחות שהושגו באתר.
לפי עקרון פארטו, מומלץ מאוד לשכור שירותים של חברת ניהול אתרים שתעזור לכם בפעילות השוטפת, שתנהל עבורכם את מאמצי הניהול והשיווק של האתר ברשת, כך שאתם תוכלו לעסוק בָּעיקר ולא בטפל, ובתוך זמן קצר תוכלו להכפיל את רווחי העסק מבלי להתפשר על איכות השירות ללקוחות.
11 תגובות
מאמר קצר ומצוין.
כנראה שרוב הכניסות לכל אתר הם כניסות-סרק. לכן –
1. איך ניתן להבדיל בין כניסת סרק לכניסה שעשויה להביא רווח?
2. איך העסק מתגמל את מנהל האתר? האם מנהל האתר יסכים להיות מתוגמל על פי אחוזים מהמכירות שהוא יצר?
צריך מומחה
אבל לא תמיד כדאי להשתמש בגורמי חוץ כקבלנים קבועים
עובד שכיר עולה לא מעט, יש צורך בציוד, שטח משרדי, תנאים סוציאליים ולא תמיד יש צורך בעובד בהיקף משרה המצדיק את העסקה..
בהחלט אסור להתחייב לשנה מראש או כל שטות אחרת – איש המקצוע חייב להצדיק מידי חודש את העסקתו!
שאלות מצוינות:
1. כניסות סרק – מזוהות ככאלו בהם המשתמש נמצא באתר פחות מ20 שניות. (גם לשיווק מחדש).
2. תגמול מנהל אתרים – לרוב יידרש תשלום לפי שעה או ריטיינר ופחות לפי תוצאות. אך כאשר מדובר באתר מבוסס עם פוטנציאל רווח מידי, בהחלט ייתכן ויהיו שיסכימו לעבוד כנגד אחוזים..
הפסיד את המשחק מראש
מרבית חנויות האינטרנטיות אינם רווחיות ואו מציגים רווחיות נמוכה נכון ל-2019.
ניהול נכון בהחלט משנה את תמונת המצב.
זה מאמר על סדרי העדיפות של בעל עסק. מה הוא עושה בעצמו ומה נותן לאחרים לעשות עבורו. שכירים או קבלנים.
זה לגמרי נכון לכל תחום עיסוק אונליין או אופליין אבל – באונליין ניתן למדוד במדויק את האפקטיביות של בעל העסק ביחס לגורם חיצוני (עלות מול תועלת) ולכן סדרי העדיפויות חשובים אף יותר!
האם העסק שמומחה בניהול אתרי אינטרנט כקבלן, האם הוא עצמו לוקח קבלן שיעזור לו כקבלן לשווק ולמצוא לקוחות? הרי זאת מומחיות שמשתלם לו לרכוש ממומחה
כל מהות החזקת חברת ניהול אתרים הנו לקבל את מלוא השירותים תחת מטריה אחת. כלומר, עם חברה זו אינה משווקת את עצמה ואינה יודעת להשיג לקוחות עצמאית, די בטוח שעדיף לוותר על שירותיה..
כל דרך אחרת תעלה יותר ותביא פחות תועלת.