סחרור מסוכן

איבוד שליטה שלא בעיתו – בברידג' ובכלל
תמונה של אבי
אבי רוזנטל

איבוד שליטה בהוצאות אינו ממש בעיה כאשר מדובר ביחידי סגולה מהאלפיון העליון. אצל אחרים אין עת מתאימה לאיבוד שליטה בהוצאות. כל איבוד שליטה אינו בעיתו. מי שהוצאותיו עולות בקביעות על הכנסותיו עלול להיכנס לסחרור שבו יכלה את חסכונותיו וייאלץ לקחת הלוואות, וספק אם יוכל להחזירן.

אפקט ההוצאה האבודה הוא הרצון להמשיך בביצוע פרויקטים שהשליטה בהם אבדה – ההוצאות חרגו בהרבה מהתכנון, לוחות הזמנים מתארכים בשנים מעבר למה שתוכנן. הדבר העיקרי שמונע את הפסקת הפרויקט שיצא מכלל שליטה הם הסכומים הגבוהים והמשאבים הרבים האחרים שהושקעו בפרויקט. אם ייעצר הפרויקט, כל ההשקעות הללו ילכו לטמיון. במקרים רבים התוצאה היא בזבוז משאבים רבים עוד יותר ללא תועלת.

הלקח משני אירועי איבוד השליטה שתוארו לעיל, וממצבים אחרים בעלי דפוס דומה, הוא שיש להימנע ככל שניתן מאיבוד שליטה.

גם בברידג' אנו עלולים לאבד שליטה. מצב קלאסי שבו איבוד שליטה של הכרוז עשוי להביא לזכייה של המגינים במספר גדול של לקיחות הוא מצב שבו משחקים בחוזה בסדרת שליט, למשל חוזה של 4. חלוקת קלפי השליט של הכרוז והדומם היא 5-3 אבל חלוקת קלפי השליט של המגינים היא הכי לא-ידידותית שתיתכן: למגן אחד חמישה קלפי שליט ולמגן השני אין כלל קלפים בסדרת השליט.

כשהכרוז יכול לחתוך ביד הארוכה היד עם חמישה קלפי למגן יהיו יותר קלפי שליט מאשר לו. במצב כזה הדרך לאובדן שליטה עלולה להיות קצרה ממה שחושבים, בדומה למצב של סחרור בהוצאות כספיות.

לפעמים עדיף להימנע מחיתוך ולזרוק מפסיד מהיד במקום חיתוך. במקרה כזה את החיתוך כדאי לבצע בזמן מתאים ולא מיד.

שימו לב שהמצב שונה במקרה של חיתוך ביד הקצרה – היד עם שלושה קלפי – חיתוך ביד הקצרה אינו כרוך באיבוד שליטה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

3 תגובות

  1. אנחנו לא בברידג'
    אנחנו בפוקר פתוח
    ועם קלפים הכי גרועים
    ואנחנו שחקנים חובבים

  2. אלא שאיבוד שליטה איננו רצוני ולכן קשה להילחם בתופעה. תלוי במבנה האישיות של כל שחקן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של איתי

חד גדיא פיננסי

על עליית הריבית והסיכונים הפיננסיים במגזר העסקי

פרה בשדה

חץ בענף רפת החלב

השפעת נזקי המבצע והחלטות האוצר על ענף רפת החלב