מבין כל הכרזות הפתיחה, הכרזת פתיחה של ♦2 היא כנראה הכרזת הפתיחה שיכולות להיות לה המספר הרב ביותר של משמעויות.
משמעות אחת חוצת גבולות היא יד של 6–10 נקודות עם שישה קלפים בסדרת ה-♦ עם כוח בסדרה.
♦Multi 2
זוהי מוסכמה בברידג' שבה הכרזה יכולה לתאר מספר אפשרויות של כוח וחלוקה של קלפים. זו אינה הכרזה טבעית.
יש מספר גרסאות מקובלות:
- חלש באחת מסדרות המייג'ור: המכריז מבטיח יד עם 6–10 נקודות עם שישייה בסדרת מייג'ור לא ידועה (או ♥ או ♠). בהמשך ההכרזה מתבררת סדרת המייג'ור של הפותח.
- חלש באחת מסדרות המייג'ור או יד מאוזנת של 20–22 נקודות: נוסף לשתי האפשרויות הנ"ל, יש אפשרות שלישית: לפותח יד מאוזנת עם 20–22 נקודות. בהמשך ההכרזה מתבררת סדרת המייג'ור של הפותח או היד החזקה שלו.
- חלש באחת מסדרות המייג'ור או חזק באחת מסדרות המיינור: בעבר שיחקו את הגרסה הזאת. היום משתמשים בה מעט משום שהתברר שהיא מביאה לתוצאות לא טובות כאשר לפותח יד חזקה בסדרת מיינור ולא ניתן להגיע לחוזה בר ביצוע של סלאם באותה סדרה.
אני מקווה שמה שכתבתי בסעיף זה אינו מסובך מדי לקוראים. התאגדות הברידג' האירופית והתאגדות הברידג' הישראלית חושבות שזו אינה מוסכמה מסובכת מדי לשחקני ברידג' המשתתפים בתחרויות. השימוש בה מותר ונפוץ.
להתאגדות הברידג' האמריקנית יש דעה אחרת – היא רואה במוסכמה זו מוסכמה עם "תווית חומה", שאסורה לשימוש בתחרויות רגילות. בתחרות ברמה גבוהה במיוחד, למשל אליפות ארצות הברית או אליפות צפון-אמריקה, השימוש במוסכמה הזאת מותר. המשמעות היא ששחקנים מהשורה מאירופה או מישראל המגיעים לארה"ב עשויים להשתמש במוסכמה זו בתום לב ולהיענש.
♦Flannery 2
Flannery היא מוסכמה מקובלת בארצות הברית. כמעט לא משחקים אותה באירופה ובישראל.
כשפותחים ♦2 מתארים יד עם 5 קלפים ב-♥ ו-4 קלפים ב-♠ עם 11–15 נקודות. אפשר להכריז כך גם עם ידיים שבהן 6 קלפים ב-♥ ו-4 קלפים ב-♠.
במשך שנים רבות לא הכרתי את המוסכמה הזאת. יום אחד ביקשו ממני לשחק בתחרות של זוגות גברים עם שחקן שמעולם לא שיחקתי איתו. שמתי לב שהוא תמיד שיחק עם אשתו ולא שיחק עם שחקנים אחרים.
כמו בכל שותפות חדשה, שואלים אילו מוסכמות כל אחד משחק. שמות המוסכמות שהזכיר אותו שחקן כללו גם Flannery. היו שם עוד כמה שמות שלא הכרתי.
אמרתי לו שאיני מכיר חלק גדול מהמוסכמות שהוא משחק, אבל אני מוכן ללמוד אותן ולשחק אותן איתו. האיש שמח. בדרך כלל לא שיחקו איתו בגלל השוני הרב בין שיטת ההכרזה שלו לשיטות ההכרזה המקובלות בישראל.
אני מניח שכבר ניחשתם שאותו אדם ורעייתו עלו לישראל מארצות הברית.
4 תגובות
מעניין כמה דברים מגוונים אתה מצליח לקשור לנושא הברידג'
ההבדל התרבותי העיקרי
בהרבה ארצות לא יודעים מה זה בכלל ברידג'
לא נעים להגיד, אבל אלה בדרך כלל ארצות נחשלות
מגי, תודה על תגובתך.
נדמה לי שאת טועה. גם בארצות מפותחות פחות יודעים מה זה ברידג'. הדוגמה הבולטת ביותר היא נבחרת פקיסטן שלפני כמה עשרות שנים הפתיעה וזכתה במקום שני באליפות העולם לנבחרות פתוחות!!!!!
כל הכבוד לשומרי גחלת הברידג'