להגשים חלום

פרסים בברידג' והתנהגות טובה
תמונה של אבי
אבי רוזנטל

בכל שיעור ברידג' לילדים אני עורך תחרות בין הילדים. הזוג המנצח בתחרות מקבל פרס.

גם ילדים מוכשרים פחות רוצים לקבל פרסים. לרובם יצא לקבל פרס באחת התחרויות. אני מנסה לנהל את המשחקים כך שכל ילד שמקשיב לשיעורים ומתנהג יפה, יזכה בפרס אחד לפחות במשך השנה.

לפעמים אני עושה זאת באמצעות צירופו לילד שהוא השחקן הכי טוב בקבוצה. יש עוד אפשרות: כשמספר הילדים בשיעור אינו מתחלק ב-4, למשל הגיעו לשיעור 11 ילדים, אני צריך לבחור ילד שישחק איתי. אני בוחר ילד שמעולם לא קיבל פרס. אך חשוב לציין שמשחק איתי לא מבטיח קבלת פרס, משתי סיבות: ראשית, אני מנסה לשחק בהגנה כמו תלמיד, ולא כמו שאני משחק בדרך כלל; שנית, כשאני הכרוז, השותף שלי מגלה את קלפי הדומם ואז אנחנו מתחלפים במקומות והתלמיד הופך לכרוז.

כשמדובר בילדים שמפריעים לאחרים ללמוד ואינם מתנהגים יפה, אני לא תמיד מתאמץ כדי שיזכו לפחות פעם אחת בפרס. בדרך כלל הם אינם מקשיבים ולכן אינם מבינים. כשלא מבינים, קשה לשחק נכון את הידיים שאני מכין מראש לפי נושא השיעור – ואי אפשר לנצח בתחרות.

באחת הקבוצות שלימדתי, שלושה ילדים הפריעו בשיעורים באופן מאורגן. יום אחד שוחחתי עם יועצת בית הספר. היא סיפרה לי שהיא נפגשה עם אחד משלושת הילדים המפריעים. בשיחה איתה הוא סיפר לה שהחלום שלו הוא לזכות פעם אחת בפרס בתחרות בשיעור ברידג'. הופתעתי מאוד.

בשיעור הבא הגיעו 15 ילדים. החלטתי לעזור לאותו ילד להגשים את החלום ובחרתי בו לשחק איתי. הילד היה פעם אחת הכרוז ופעם שנייה היה דומם ואז החליף אותי ככרוז. בשתי הידיים, שהיו מוכנות מראש בהתאם לנושא שלימדתי, הוא הבין היטב את מה שלימדתי, שיחק נכון וביצע את החוזה. אני מודה שקצת "רימיתי" כשיחקנו בהגנה: שיחקתי טוב יותר ממשחק אופייני לתלמיד.

הילד הגשים את חלום חייו המפתיע וזכה בפרס.

מאז גם השתפרה התנהגותו בשיעורים.

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

4 תגובות

  1. אבל מאמרים שיכולים לעניין כל אחד. פחות על הטכניקה של המשחק שלא כל כך מעניינת את רוב הציבור, ויותר על דברים מסביב למשחק מהם ניתן ללמוד לקח.

    1. הניסיון מראה שפרסים אפקטיביים לא רק בברידג' ולא רק לילדים. כשמדובר בברידג' לילדים גם פרסים סמליים ומשפיעים. ילדים תחרותיים יותר ממבוגרים ויש בעיניהם חשיבות להכרה שהם הצליחו יותר מחבריהם. הפרס עשוי להיות סמלי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של נח

איפה הצדק?

תגובה למאמרו של גדעון שניר ולכרזות בהפגנת הימין