כפל כפליים

משמעות הכרזת Double והכרזת Redouble בברידג'
ברידג'

בפוסט, משחק הברידג' (הגשר) כשמו כן הוא, תיארתי לבקשת קוראים שאינם משחקים ברידג', את חוקי המשחק. ציינתי כי הם מוצגים באופן חלקי.

בפוסט זה ברצוני להתקדם כמה צעדים, ולהשלים חוקים שטרם תיארתי.

בפוסט הקודם ציינתי, שאם הכרוז עמד בחוזה וזכה במספר הלקיחות שבהן התחייב לזכות, הוא ושותפו מקבלים נקודות. אם ביצע יותר לקיחות – הוא ושותפו יקבלו יותר נקודות. אך אם ביצע פחות לקיחות ממה שהתחייב, יקבלו היריבים נקודות. ככל שהפער בין מספר הלקיחות שהכרוז זכה בהן לבין מספר הלקיחות שהתחייב להן גדול יותר, כך יקבלו היריבים יותר נקודות.

אבל כמה נקודות מקבל הכרוז? לא אלאה אתכם בפרטים ובמספרים. במקום זה אציג עיקרון: כשמספר הלקיחות שהכרוז מתחייב לבצע גבוה יותר הוא מקבל יותר נקודות.

כך למשל, אם הכרוז התחייב ל-12 לקיחות ללא שליט וביצע את החוזה הוא יקבל 990 נקודות.

לעומת זאת אם התחייב לבצע 9 לקיחות ללא שליט וביצע את החוזה יקבל 400 נקודות.

אם התחייב לבצע 9 לקיחות בחוזה ללא שליט, אולם ביצע 12 לקיחות הוא לא יקבל את "הפרס הגדול" שקיבל עבור התחייבות לבצע 12 לקיחות. הוא ושותפו יקבלו 490 נקודת (400 נקודות + 30 נקודות עבור כל לקיחה עודפת).

הכרזת כפל – בנוסף להכרזות שבהן מתחייב שחקן לביצוע חוזה הוא יכול להכריז גם הכרזת כפל, באנגלית: Double.

אם הזכרתי בפסקה הקודמת את "הפרס הגדול", אשתמש בעולם ההגרלות על מנת להסביר את משמעות הכרזת הכפל בברידג'.

חלק מהקוראים שמכירים את הלוטו הישראלי שמעו בוודאי על ה"דאבל לוטו". העיקרון ב"דאבל לוטו" פשוט: אם זכיתם בפרס, תקבלו פרס גדול יותר. אם לא זכיתם בפרס, הפסדתם יותר משום ששילמתם יותר על כרטיס ההגרלה שלכם.

אותו עיקרון פועל גם בהכרזת כפל בברידג'. אם לאחר הכרזה זו תהיינה 3 הכרזות ,Pass הכרוז ישחק בחוזה מוכפל. ביצע את החוזה המוכפל – יקבלו הוא ושותפו יותר נקודות מאשר בביצוע אותו חוזה כשאינו מוכפל. ביצע את החוזה המוכפל עם לקיחות עודפות – יקבלו הוא ושותפו יותר נקודות מאשר בביצוע חוזה לא מוכפל עם אותו מספר לקיחות עודפות.

מה אומר השחקן שהכריז Double? הוא אומר ליריבו שהוא לא מאמין שיוכל לבצע את החוזה שהתחייב לבצע, ולכן מוכן שהיריבים יקבלו יותר נקודות, אם הכרוז יבצע את החוזה. הוא ושותפו יקבלו יותר נקודות אם וכאשר הכרוז לא יצליח לבצע את החוזה.

הכרזת Redouble – כאשר אחד היריבים הכריז Double, אפשר להכריז Redouble.

משמעות ההכרזה: אתה לא מאמין שאני או השותף שלי נבצע את החוזה ולכן הכפלת. אני מאמין שנבצע את החוזה. אם תפילו את החוזה, תקבלו הרבה יותר נקודות מאשר בחוזה מוכפל, אבל אם נבצע את החוזה נקבל הרבה יותר נקודות מאשר נקבל בחוזה מוכפל.

על מנת להמחיש את המשמעות של ביצוע חוזה עם Redouble, אספר לכם שבאחת מהתחרויות הסימולטניות (תחרויות המתקיימות בו בזמן בכל המועדונים בישראל) היה השותף שלי הכרוז בחוזה של ♠1 עם Redouble (השותף התחייב לבצע 7 לקיחות כשסדרת השליט היא ♠). השותף שלי זכה ב-10 לקיחות. הוא היה היחיד ששיחק בחוזה הזה. כמעט כל מאות האחרים היו בחוזה של ♠4 (התחייבו לבצע 10 לקיחות כשסדרת השליט היא ♠), שלא הוכפל. רובם זכו ב-10 לקיחות וביצעו את החוזה. התוצאה שלנו הייתה התוצאה הטובה ביותר בארץ.

משמעות הכרזת Double והכרזת Redouble בברידג' המודרני – בעבר הרחוק כל הכרזת Double הייתה מענישה. בברידג' המודרני יש מצבים רבים שלהכרזת Double יש משמעות אחרת לגמרי.

כך צמחו להם מושגים כמו: Takeout Double, Negative Double, Support Double, Big Double ועוד. שני הראשונים הם שני השכיחים ביותר.

Takeout Double כשמה כן היא. משמעותה של הכרזה זו: איני יכול ואיני רוצה להעניש. לו היריב שלפניי לא היה פותח (היה מכריז Pass), הייתי פותח באחת מהסדרות האחרות. יש לי מעט קלפים בסדרת הפותח ולפחות 3 או 4 קלפים בכל סדרה אחרת (בדרך כלל 4 קלפים בשתי סדרות לפחות).

Negative Double היא הכרזה לאחר ששותף פתח ויריב התערב בהכרזה, ואילו לי יש מעט קלפים בשתי הסדרות האלה. בגלל קוצר היריעה, לא אוכל להסביר בפוסט זה באופן מדויק את משמעות ההכרזה.

מה שנכון לגבי Double נכון גם לגבי Redouble בברידג' המודרני.

SOS Redouble הוא ההיפך ממעניש, ומשמעותו: תציל אותי ותכריז סדרה כלשהי אחרת.

גם Support Redouble אינו מעניש, אלא מתאר את מספר הקלפים שיש למכריז בסדרה שבה פתח שותפו.

The Partner Double – הפוסט מבריק ויצירתי עסק בשחקן הפקיסטני זיא מחמוד, שהתאזרח בארה"ב וזכה באליפות עולם כחבר נבחרת ארה"ב. זיא המציא סוג ייחודי של Double, שהוא פסיכולוגי בעיקרו. הכרזת Double מעניש כשעם הקלפים שמחזיקים אי אפשר להפיל את החוזה. אולי לשותף שלי יהיו קלפים מתאימים על מנת להעניש או אולי היריב ייבהל ויברח לחוזה פחות טוב בסדרה אחרת.

אולם, לצערנו, מה שמתאים לזיא לא מתאים לשחקנים מהשורה. המלצתי לכם: אל תאמצו את ה-Partner Double.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

4 תגובות

    1. זה אולי נשמע מסובך למי שלא מכיר את המשחק וקורא פוסט.
      למי שמשחק זה פשוט. כל שחקן יודע את החוקים.
      אחרי כמה שיעורים בקורס גם לך זה יראה פשוט. זה כמו כל תחום אחר: למי שמכיר את התחום זה פשוט. למי שמעולם לא התנסה בתחום זה עשוי להישמע מסובך.

  1. לבנות אתר משחקי ברידג' שמשחרר אותנו מהצורך להפגש פיזית. כל שחקן יושב בבית או בבית קפה ואפילו בארץ אחרת ומשחקים כאילו ישבו יחד. מה דעתך?

    1. המבריק תודה על תגובתך.
      ראשית כל יש הבדל בחוויה של משחק עם אנשים שנמצאים איתך באותו מקום ביחס למשחק באינטרנט. לכאלה שבשבילם ברידג' הוא משחק חברתי מהנה אתר אינטרנט אינו פיתרון ממש טוב.

      שנית כבר חשבו על זה ויש כמה אתרים בהם אתה יכול לשחק עם אנשים מכל העולם. הפופולארי ביותר הוא Bridge base Online
      http://www.bridgebase.com/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך

תמונה של דורון

גַּלִּי

שיר על "כולם"

תמונה של נח

איפה הצדק?

תגובה למאמרו של גדעון שניר ולכרזות בהפגנת הימין