אל תוציאו דיבת הארץ רעה

למרות הפילוג בעם – בל נשכח שאנשים אחים אנחנו
תמונה של סטיב
סטיב בלחסן

בשבועות האחרונים הארץ רועשת וגועשת אל מול הרפורמות שמציגה הממשלה החדשה. בכירים בתחומים שונים יוצאים כנגד הרפורמות הללו. הם מזהירים מפני ההשלכות של הרפורמות, והכול בשם "הדמוקרטיה". אין ספק שחופש הביטוי וזכות המחאה הם חשובים, וכדי שנמשיך להתקיים כמדינה יהודית ודמוקרטית זכויות אלו חייבות להתקיים. העם היהודי שידע במהלך ההיסטוריה טלטלות רבות, הוא האחרון שיגזול זכויות אלו מכל איש ואישה באשר הם.

ברם, אני מבקש להציג בפני קוראי אתר מכובד זה, טענה שאינה נשמעת בערוצי התקשורת השונים, ושאולי אינה מאוד פופולרית. שיטת הבחירה במדינת ישראל ברורה, העם הוא הריבון ותפקידם של הכנסת ונבחריה הוא לחוקק חוקים. לעניות דעתי, מדינת ישראל הגיעה לרגע ההיסטורי שבו נבחרי העם מבקשים לחולל שינוי במערכת המשפט. הראשונים שקפצו וצעקו שלדעתם המדינה נמצאת בנקודת האל-חזור, הם אלו המשתייכים לחלק השמאלי של החברה הישראלית, אלו שרואים במהלך זה כאסון לדמוקרטיה. אולם רוב הציבור הישראלי רואה בשינוי המתחולל כנקודת האל-חזור שאליה כיוונו בקלפיות, בעת שהשתמשו בזכות הבחירה במדינה הדמוקרטית.

בפרקי אבות נכתב: "אַבְטַלְיוֹן אוֹמֵר: חֲכָמִים, הִזָּהֲרוּ בְּדִבְרֵיכֶם", למילים יכולה להיות משמעות הרת אסון. במחאות השונות שהתקיימו במדינת ישראל במרוצת השנים, נשמעו ביטויים קשים, הונפו כרזות שעליהן התנוססו דמויות ואזכורים למשטרים אפלים שהכו בעם ישראל. בימים אלו ממש אנו מציינים ארבעה עשורים לרצח המזעזע של אמיל גרינצווייג ז"ל. כזכור, ב-10 בפברואר 1983, במהלך הפגנה של "תנועת שלום עכשיו" בירושלים, שדרשה מהממשלה להקים ועדת חקירה לחקירת הטבח בסברה ושתילה (לבנון), רוצח נתעב זרק רימון לעבר הקהל המפגין וכתוצאה מכך נרצח אמיל גרינצווייג. עשור וקצת לאחר מכן החברה הישראלית, אשר לא למדה דבר מאותו אירוע, הוכתה בתדהמה כשרוצח נתעב ירה 3 כדורים בכיכר, ורצח את רוה"מ יצחק רבין ז"ל.

אני דוחה מכול וכול, את הטענה שהציבור שבחר את נבחריו לכנסת לא ידע מה בכוונתם להוביל. הציבור ידע, הציבור הצביע, הציבור ביקש לשנות את השיטה. הציבור מאס בשלטון הפקידותי אשר מנהל את משרדי הממשלה. היועצים המשפטיים המכובדים הם עמוד תווך חשוב במשרדי הממשלה, אבל תפקידם הוא לייעץ. עליהם להציג לשר הממונה ולמנכ"ל המשרד את משמעות המהלכים שהם מבקשים ליישם – ולייעץ בלבד. על כתפיהם של השר הממונה ומנכ"ל משרדו רובצת אחריות מיניסטריאלית, לטוב או לפחות מזה.

רבים בחברה הישראלית רואים איך המדינה, זו שנולדנו בה, שאנו משרתים בה, שילדנו נולדים וגדלים בה, סוטה מקווי היסוד שלה, מהחזון שלה, כאשר רוח הציונות הולכת ומתפוגגת. העם ששלח את נציגיו לכנסת, מבקש לשנות את הפרדיגמה הקיימת ולהוקיעה. והממשלה הנוכחית מבקשת לחולל שינוי ותיקון המצב הקיים, ובשם ציבור בוחריה היא מבקשת להחזיר לשיאו את חזון הציונות שהביא לתקומת מדינת ישראל.

בנימה אישית, אומר, כי צר לי מאוד לשמוע את אלו שמבקשים לפתע לקבוע סדר יום משלהם, תוך נפנוף בהון אשר צברו בזכות ההון האנושי המיוחד שיש במדינתנו, שלטענתם מכוונים גבוה, אך בפועל פוגעים בכל אחד ואחת מאיתנו. קשה לי לשמוע אנשים שכופרים בכל הטוב שיש במדינה הזו. אין חולק על כך שהחיים פה לא קלים: יוקר המחיה, נטל המיסים, מערכות הבריאות והחינוך הקורסות ועוד. ואכן היינו רוצים לתקן את המצב. אך הדרך היא בהידברות ולא באיומים, או בפנייה לממשלות זרות שיפעילו מכבש איומים או סנקציות כלכליות על מדינת ישראל. הגיע הזמן לזכור ולהזכיר, למה שאפו אבותינו לבוא ולהקים פה את מדינתנו, לזכור ולהזכיר את רוח הציונות, את המגוון האנושי שיש כאן "יהודים אנחנו, אחים אנחנו, ישראלים אנחנו", די לשנאה, די לשיסוע, די לפילוג.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

15 תגובות

  1. קל לקרוא להידברות, כשצד אחד אוחז בכל הכוח ורץ בריחת אמוק, בלי לעצור ף, לשיני המשטר.

  2. כל הכבוד על המאמר המאוזן והנכון. אחת הרעות החולות של חלק מהישראלים היא לכבס את כביסתנו בחו"ל. הם כשלו בבחירות דמוקרטיות, מאיפה הם לקחו את החוצפה להסית גורמים אנטי ישראלים בחו"ל, כולל תומס פרידמן למשל, לפעול נגד ישראל?

  3. האליפות, כפי שאתה הבאת במאמרך, באה ברובה מהימין
    ההפגנות מתורבתות ומכובדות

  4. ולא הכל נמדד רק בכסף. יש גם ערכים. יש גם מסורת. ואצלנו לחקלאות מגיע הרבה יותר עזרה וכבוד ממה שהיא מקבלת.

  5. כל מילה נכונה כל הכבוד לך סטיב הלוואי כך היו חושבים ומבצעים אלו שיושבים גבוהה ומנסים להחליט את עתידנו ועתיד ילדינו ..

  6. מי שמוציא את דיברנו רעה אלה מפלגות הקואליציה. תראו מה אומרים מנהיגי כל ארצות העולם על מהפכת החוקה!

  7. לסטיב,
    קראתי לא פעם את הפוסטים שלך. רובם נהירים, בהירים ומנומקים היטיב.
    הפעם חרגת מהרגלך ויצאת להביע דעה פוליטית, וכאן נכשלת בגדול.
    נתחיל בכותרת המתלהמת "אל תוציאו דיבת הארץ רעה". מי זה אתם? מאות האלפים המוחים נגד ההפיכה המשטרית, כולל מרבית הכלכלנים והמשפטנים הבכירים בארץ ובעולם? או אולי הקואליציה הנוכחית שמנסה לבצע שינוי עמוק באיזון בין הרשויות בישראל?
    אתה טוען שרוב הציבור כיוון לשינוי המתחולל בקלפיות ולא היא. בטוחני שאתה מתמצא היטיב במספרים. הרוב הפרלמנטרי המשמעותי שיש לקואליציה נסמך על הפרש זעום בקולות המצביעים. גם רוב זעום זה לא בהכרח משקף את רצון כל הציבור, בהינתן ההבדלים בשיעורי ההצבעה במגזרים השונים. הדבר בא לידי ביטוי בכל הסקרים שבדקו את התייחסות הציבור להפיכה המשפטית. ניתן אולי לטעון שהסקרים מוטעים, מוטים ומטעים, אך חובת ההוכחה "עליכם".
    אתה טוען שהציבור ידע ולכן הצבעתו היא תמיכה בשינוי השיטה. איך בדיוק העם ידע? כידוע לכולם הבחירות נסובו שוב על נושא אחד בלבד, כן ביבי לא ביבי. בכל מסע הבחירות של הליכוד הושם דגש על הפן הכלכלי\יוקר המחייה כולל הבטחות רבות שאין סיכוי שיתממשו. בעבר מצע הליכוד כלל סעיף האומר "ביצור עצמאותה של הרשות השופטת" ונתניהו תמך בזה בעבר. היחיד שכנראה שדיבר על תיקונים משפטיים בעת מסע הבחירות היה שר החוץ הנוכחי, אלי כהן. המפלגות החרדיות בוודאי תומכות בשינוי, אך זו לא הייתה האג'נדה העיקרית שלהן במסע הבחירות, להוציא רצונה של ש"ס להכשיר, ויהי מה, את אריה דרעי לכהן כשר. הבשורה של עוצמה יהודית הייתה הבטחון האישי מול הפשיעה האזרחית והחבלנית. לעומת זאת הציונות הדתית, אחת היחידות עם מצע מסודר ובהיר, עוסקת בהרחבה בשינוי המשפטי. למעשה מה שקורה עכשיו זה מימוש המצע של הציונות הדתית, מפלגה שלפי ההערכות שווה אולי 6 מנדטים.
    אתה כנראה במכוון לא מבין את תפקידם של היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה ובחברות הממשלתיות. בניגוד לחברות פרטיות בהן הם מחויבים לטובת החברה "ותחמון המערכת", בשרות המדינה!!! תפקידם להגן על המדינה והציבור ולא על השר והמנכ"ל.
    אתה מטיף יפה לציונות, אך התקשיתי להבין מה הקשר הין המהפך המשטרי לחזון הציוני, נהפוך הוא.
    ובסיומת של הפוסט אתה מאשים "אותנו" (האם אתה מכיר אישיות ספציפית אחת שעשתה זאת ?) בפנייה לממשלות זרות שיפעילו מכבש איומים וסנקציות על ישראל, כאילו שמדינות באירופה ואמריקה, וחברות השקעה זרות, לוקות בהבנת הנקרא. הירידות שאנו חוזים עכשיו בבורסה הישראלית ובשער השקל לעומת הדולר וביתר שאת לעומת היורו, אינן אשמת מתנגדי המהפכה המשפטית, כולל כמה ישראלים שהוציאו את כספם לחו"ל (ובטוחני שיש כאלה גם בין מצביעי גוש נתניהו). הן אשמת הקואליציה.
    אפילו אם נסכים לשיטתך שרוב האזרחים רוצה בשינוי, עדיין נאמר "אל תהיה צודק, היה חכם". ומכאן לא נותר לי אלא להסכים אתך שהדרך הנכונה לשינויים מעמיקים היא בהידברות וחבל שהדבר לא נעשה לפני ריצת האמוק של המחוקקים.

  8. המאמר שלך כתוב יפה אבל אתה ניחן בתמימות מסוימת ולא קורא נכון את המציאות הישראלית והפערים החמורים המתקיימים בה בין הקבוצות השונות
    אני גמלאי צעיר יחסית של מערכת הבטחון עסקתי שנים בכל הקשור לנושא בטחון הפנים בוא נאמר כך. מגדיר את עצמי ציוני – חילוני. ככה שאותי מבחינת המקצוע בו עסקתי אי אפשר לפלפל ולערבב אותי עם כל מיני אמירות וסיסמאות של פוליטיקאים שנמצאים רבע שעה בשרות המדינה . אני יודע על מה אני מדבר הייתי בשטח כל חיי והמסקנות הן פשוטות . אגב, הכל תוצר לוואי של טעויות עבר שנעשו ע"י דמויות מיתיות כמו בן גוריון – שאישר ואפשר השתמטות חרדים משרות צבאי לאומי ועבודה ולא טיפל בבעיה הערבית כפי שהיה צריך לטפל בה (אזרחים מן המניין או עזיבת המדינה למדינות ערב) לוי אשכול – שאישר ואפשר את מפעל ההתנחלויות ללא הסדרה או טיפול בטחוני הולם בצד הישראלי והפלסטיני
    1. אין יותר פה עם אחד . יש קבוצות שביניהם מתקיים פער קיומי – בטחוני , פער תרבותי ועוד . הפערים האלה בחיים לא יגושרו בגלל אורח חיים וסגנון חיים וכמובן אמונה ודת שהם הבסיס לכל הפערים
    2. הקבוצות הן – חילוניים, ערבים (לפי חלוקה מגזרית), חרדים, דתיים – לאומיים, פלסטינים
    3. בסופו של דבר לא יהיה מנוס וייתכן והמדינה תתכנס ל 4 אוטונומיות לפי הקבוצות שציינתי מאמין שדתיים לאומיים ילכו עם הרוב החילוני כי הם כן מקיימים חובה אזרחית כמונו אבל אולי אני טועה .
    4. הממד הדמוגרפי – חילוניים שנושאים על עצמם את כל נטל חובות אזרחיות – שירות צבאי, תשלום מיסים יהפכו למיעוט בגלל שקבוצות כמו חרדים וערבים לא נושאות בנטל האזרחי ככלל . כמו כן חילוניים היום לא יביאו לעולם יותר מ 2 ילדים בגלל העול הכלכלי המתקיים בגלל הנטל הכלכלי מצד קבוצות הערבים והחרדים. קבוצות אלו גדלות דמוגרפית (8-10 ילדים בממצוע למשפחה) ובסוף יהפכו לרוב. קצב ילודה מבהיל ומפחיד שאין לו כוונה לקיים חובות אזרחיות בנוסף עקב אי הזדהות עם מדינת ישראל כמדינה.
    5. שיטת הממשל בישראל גרועה מאוד חוסר יציבות פוליטית שיביא לקריסה כלכלית עקב סבבי בחירות שעלותן 4.5 מיליארד שקלים לכל מערכת. הפתרון – שיטת בחירות כמו ארה"ב- 2 קבוצות שמרנים ליברלים או דמוקרטים רפובליקני אין קבוצות קטנות וסחטניות שיכולות להפיל ממשלה . הממשלה נעולה ל 4 שנים ללא יכולת הפלה, קדנציות מוגבלות כולל רה"מ למקסימום 8 שנים
    6. סיכום : כל אמירה בדבר שסע, פילוג, רפורמות, הפגנות הינן הבל הבלים הכל זאת על מנת להסיט מהפערים האמיתיים המהותיים כפי שכתבתי. קיימת אי יכולת מובנית לגשר עם הפערים אני באמת מאמין שאנחנו ערב שינוי גדול ולחיץ שיכול להביא לאלימות כוללת בין הקבוצות ושזה יתפרץ זה יתפרץ בגדול.

    1. יש בהחלט להסכים אתך שבזמנו בן גוריון היה צריך לדאוג ש"הערבים יעזבו למדינות ערב". כיום זה עוד יותר ברור מפעם. יכול להיות שזה עוד יקרה כפי שקרה ברמת הגולן. גם נכון שהוא שגה כאשר הסכים לשחרר 400 בנים של רבנים ועסקני מפלגות דתיות בנימוק מומצא של "לימוד תורה". לא הייתה לו ברירה כי זה היה תשלום קואליציוני הכרחי, על מנת לקבל את הסכמת הדתיים, להצביע עם הרוב הציוני במוסדות המדינה המתהווים. לגבי הנבואה שלך לעתיד – אנו לא ערב שינוי גדול. נכון יכול להיות שינוי, כזה או אחר שבסופו של דבר יתקבל על ידי רוב הציבור במדינה. עוד – כאשר נתניהו ישחרר אותנו ממנהיגותו תהיה התארגנות חדשה של כוחות פוליטיים שתשיב את ישראל למסלול הנכון. גם כיום, אלמלא הטעות האידיוטית של מרב מיכאלי ויאיר לפיד הטירלול העכשווי היה יכול להימנע. אז אל נא באפך. פערים יש בכל חברה אנושית-מדינית. דווקא בישראל הם לא הכי בולטים לעומת לא מעט מדינות אחרות בעולם.

  9. אנשים שאינם חושבים כמוך אסור להם להביע דעתם? אז תחוקק חוק שיאסור זאת והבעיה שלכם נפתרה. אלא דאז תשארו כאן רק אלה שממש מרוצים מהקואליציה הנוכחית. ומה תעשו אז? תגלו שטעיתם אבל כבר מאוחר מידי

  10. מעניין כמה אנשים קופצים כאשר מבקשים מהם לא לפגוע במדינה שלהם

  11. בלי קשר לגיעה פוליטית אנחנו צריכים להיות כולנו אחים ובתוך משפחה פותרים את הבעיות ולא מגייסים כורמים חיצוניים

  12. כאשר אחד ממנהיגי המגיה – סמוטריץ, מאמין מזה שנים רבות כי ישראל תכבוש את סוריה וכי ירושלים תגיע עד דמשק (כן! הרבה ישראלים לא מודעים לכך) וכי זה יקרה אולי אפילו בטווח הקצר, אז מי מוציא את דיבת ארצנו. וזאת אפילו לא טיפה אחת בים העכור אליו מכניסה אותנו הממשלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסום תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר.
התגובות יפורסמו לפי שיקול דעת העורך.

עשוי לעניין אותך